Senare samma lördag...

...sitter jag och degar framför datorn. Johannes har sovit middag en timme. Han har dragit på sig nåt skit, inte bra. Vi hann iaf vara ute och promenera i sisådär en och en halv timme innan han var knockade så lite motion har vi fått idag.

Jag funderar på att kila bort till ICA och köpa lite honung, det är ju som bekant bra för onda halsar. Plus att det är ganska nice med lite frisk luft när man suttit framför datorn i ca. två timmar : )

God morgon

Nu är vi vakna, typ, vaknade vid åtta och hade nog kunnat gå upp då. Men vi låg kvar och nu är vi uppe och löser melodikrysset : )

Vädret är lite tråkigt kan jag tycka, men vi ska nog försöka ta oss ut en sväng. Kanske bortåt Lidl och se om de har någon mossa till vår advensljusstake.

Nu blir det frukost!!!

Advent närmar sig

Nu doftar det pepparkaka i hela lägenheten efter att Johannes och jag bakat : )



Så här blev det och nu håller Johannes på att göra fredagsmiddag: Korv med mos. Sweet! Sen blir det nog TV-slöande, kanske lite Idol om jag får min vilja fram : )

Det ska bli skönt med lite helg, hoppas bara att det kanske kan komma lite snö till advent. I helgen ska vi slappa, shoppa lite kanske och julpynta. Det är bara den dära snön som saknas!

Praktik och mera

Oj, nu har det inte uppdaterats på ett tag. Jag får väl skylla på att praktiken gjort mig alldeles trött i huvudet. Praktike har faktiskt varit mycket roligare än vad jag förväntade mig, det känns som att man börjar känna lite elevr och att man faktiskt har någras respekt.

Johannes och jag var och köpte ingredienser förut. Vi ska baka pepparkakor och lussekatter imorgon. Första advent ska firas ordentligt, fram med allt pynt : ) Synd bara att all snö försvann, det hade varit så mysigt med lite vitt på marken.

Nu måste jag skriva på min VUF-uppgift. Läste precis igenom protokollet fårn förra gången och jag skulle visst ha mejlat ut mitt förslag till de andra...hmmm. Det HAR faktiskt varit fullt upp den här veckan. Mötet är iallafall här ikväll, jag ska bjuda på nybakade kakor och varma smörgåsar. Och så var det den där uppgiften...

Hmmm

Fy bubblan, vad tidigt det är. Det var ytterst längesedan jag var uppe så här tidigt. Man blir lite bortskämd av universitetslivet. Det är ju fortfarande becksvart ute!!!

I helgen har jag jobbat sisådär 10 timmar drygt. Det har faktiskt gått ganska bra trots att jag inte jobbat på typ en och en halv månad. Jag var ganska nervös i lördags morse, lite rädd för att man glömt allt hur man gör. Men det gick bra iaf, inte så mycket krångel och bara 2-3 sura kunder : )

Härnäst väntar praktik i två veckor, kan väl inte påstå att jag ser fram emot det jättemycket, men det blir nog lärorikt på ett eller annat sätt. Ska bara försöka hinna med en massa saker som man annars haft tid för på dagtid....bortskämd var ordet.

Nu ska jag fixa matlåda!

Snö!

Det är så härligt när man vaknar och det ligger ett litet täck med snö utanför fönstret. Snart är det faktiskt jul!

Madagaskar 2 var bra, inte lika bra som ettan, men klart sevärd. Det är inte så smart att trycka pizza innan man går på bio dock. Både Johannes och jag var jättetörstiga genom hela filmen och vattenflaskan tog slut alldeles för fort.

Idag blir det jobb 12:30-18:20. Vilket innebär att jag måste åka härifrån med buss klockan elva. Det är nog det trökigaste med jobbet, att kommunikationerna inte är något vidare. Det tar en halvtimme med cykel, men efter att jag klantade mig så tror jag att jag skipper cyklandet tills det blir barmark igen. Att ta sig dit är dock inte lika troxigt som att ta sog hem. Om jag har flyt så slutar jag vid tjugo över, fem i halv och hinner då med en buss osm går fem över halv. Om jag har oflyt och missar den bussen så går inte nästa förrän åtta(!) En gång slutade det med att jag och en tjej promenerade hem ( i inte så fotriktiga skor ) vilket resulterade i ganska så ömmande benhinnor. Jag ska nog skicka en insändare någonstans, för visst måste det vara fler i Marieberg som har detta problem?

Filmfredag

Det blir bio ikväll! Madagaskar 2! Sweet!

Närmast väntar 4 timmar seminarium, bläsch! Men det kan vara värre, funderar dock på hur jag ska lyckas hålla mig vaken. Jag kan tycka att det är lite vrångt att lägga ett fyratimmarseminarium 13-17 på en fredag när vi inte har haft något på vare sig onsdag eller torsdag.

 I helgen blir det jobb, jag har inte jobbat på drygt en månad så jag känner mig lite lätt nervös. Tänk om jag har glömt allt....
Lördag kväll blir det kakbuffé/inflyttningsparty hos Ida och Erika, nice : )

Jag: Ska vi gå på inflyttningsfest med kakbuffé?
Johannes: Såklart, man får ju kakor.

Ha ha, min gottegris : )

Vinterns första vurpa

Nej, det är inte jättesmart att cykla när det är glashalt. Grejen är att det inte var halt när jag åkte hemifrån och vad gör man då? Man måste cykla tillbaka också. Och inte lyckades jag fixa till nån snygg vurpa heller. Jag hade nästan ingen fart alls och så plötsligt försvann cykeln under mig. Jag landade på händerna och ena knät så nu har jag ett lila knä, ganska estetiskt tilltalande faktiskt.

Ja ja, den första vurpan för vintern. Förhoppningsvis den sista också.

Fyrkantiga ögon

Idag har jag spelat alldeles för mycket Mario, men uj vad skoj det har varit. Nu är det bara 4 stjärnor kvar och jag har ett litet övertag mot Johannes som har åtta kvar tror jag...

Ikväll blir det VUF-möte och TV-mys. Vad gör ni ikväll?

Heja Friskis och Svettis!!!

I fredags var jag på ett pass som gjorde mig lite lätt omotiverad. Smart som jag är inser jag ändå att det är ganska bra förhälsan att träna. Så igår var jag på ett medelpass och shit vad kul det var! En manlig ledare med ett svinroligt pass, kul rörelser och härlig musik ( många schlagers och det är ju aldrig dåligt ). Sweet! Träningsvärken blir total! Idag ska jag köra igen, Micke har bytt med någon och kör medel, Mathilda kommer lätt att vara där.

Julschemat kom igår, det var inte så illa som jag fasade för. Jag är ledig julafton och juldagen iaf : ) Man får se det som så att det nog blir värt det den 25 januari och på nåt skumt sätt så ser jag nog ändå fram lite mot julruschen.

Snart bär det iväg till universitetet för veckans första seminarium. I eftermiddag tänker jag vara ledig : )

Ha en bra dag!

Trevligt med studier

Som vanligt ( numera ) hade Mathilda inte läst allt tills idag när jag skulle träffa förseminariegruppen och förbereda inför seminariet imorgon. Idag gick det dock bra, jobbade med två jättebra tjejer och som tur var tog vi upp en sektion som jag läst och visste mycket om. Ibland har man flytet med sig : ) Nu ska jag sitta kvar och läsa ut resten av boken, sen blir resten av veckan förhoppningsvis ganska lugn ( peppar peppar ). Nästa vecka är det dags för VFU igen, jag fasar lite, men hoppas på att det kan bli bra ändå.

Gårdagskvällen blev trevlig, glömde såklart att ta kort på maten....Men den blev uppskattad iallafall och jag och Johannes var väldigt nöjda. Menyn var som följer:

Förrätt: Brushetta
Huvudrätt: Pasta carbonara
Efterrätt: Kladdkaka med vaniljglass och varma hallon

Mumma! I dagens matlåda finns resterna av carbonaran, jag längtar redan till lunch.

Förberedelserna har börjat

Brödet bakades igår kväll och det blev faktiskt ganska bra. Bytte ut lite vetemjöl mot rågmjöl så man kan låtsas att man är lite nyttig. Johannes bakar kladdkaka i skrivande stund, spännande. Den ser fin ut.

Snart ska vi försöka sticka ut på en liten promenad, om vi ska sitta still och äta hela kvällen så kan det vara ganska skönt att ha rört på sig lite innan dess.

Menyn som vi valt går att förbereda ganska mycket. Två röror ska röras ihop så att man bara behöver fixa lite när de är här. Det ska bli jättespännande, hoppas att det blir en jättetrevlig kväll och att våra matplaner går som beräknat.


Lördag morgon

Vi sitter och lyssnar på melodikrysset, himla trevligt. Det går ganska bra än så länge. Peppar peppar.

Samtidigt planerar vi även middagsmenyn för imorgon kväll när Julia och David kommer. Det blir trerätters, men det är svårt att hitta en bra meny som samtidigt hänger ihop. Vi tror att vi har lyckats iallafall. Jag ska baka bröd sen och Johannes blir efterrättsansvarig.

Senare blir det städning, usch vad äckligt det är! Det är så tråkigt att städa och det kommer liksom i sista hand vilket gör att det när vi väl städar är jätteäckligt. Tur att vi inte har besök så ofta : )

Ha en trevlig lördag!

Äntligen fredag!

Yes! Helgen nalkas och jag och Johannes är lediga tillsammans för första gången på jättelänge! Det blir Wii-maraton på lördag! Men först ska det studeras lite, jag har en bok på 250 sidor som ska läsas ut helst till på måndag. Man får se vad man orkar och hinner. Johannes ska vara duktig och gymma nu på morgonen och jag tänker vara duktig sådär framåt fyra och köra ett medelpass.

Vädret är lite småtråkigt kan jag tycka, man vet inte om det tänker vara fint eller börja regna. Med tanke på hur det utvecklat sig tidigare i veckan så är det nog säkrast att ta bussen om man inte vill bli dyngsur. Måste köpa ett bra regnställ hur som...

På språng

Ska snart bege mig till universitetet. Vi ska jobba med seminarieuppgiften som ska lämnas in och diskuteras imorgon. Hoppas att det inte blir allför långrandigt. Jag är ganska så seg och trött på pluggande. Det som ska diskuteras imorgon känns ganska luddigt och trökigt så det gör väl inte det hela bättre. Förhoppningsvis får vi väl lite rätsida på det nu. Hoppas hoppas.

Studera

Den intressanta boken har luddat ihop sig. Nu är det skumläsning som jag praktiserar. Vill egentligen bara rädda Peach i Mario Galaxy, men har typ 30 sidor kvar ( vilket iofs inte är så mycket med tanke på att jag började med 110 ).

Jaja, bara att bita ihop och skumma det sista

Tisdag

Bovärden var här i förmiddags, det verkar som att vi kan få till lite förändringar i lägenheten. Hah! Med lite tjat går allt.

Just nu sitter jag och filar på informationsbrev till VUF. Det är svårt att få ner vad man menar på ett bra sätt. Man kanske borde gå nån kurs i formellt skrivande. Typ. Vi ska träffas i gruppen imorgon kväll så jag kommer ju få respons på skrivandet iaf.

Började i en ny bok i PDI idag. Tro det eller ej, men den är faktiskt helt ok och intressant. "Utvecklingpsykologiska teorier". Den kommer jag kanske till och med att behålla. Det står massor om barnuppfostran i den : )

Gunnarskog, Björkhagen

Tentan avklarad, hur skönt som helst. Igår satt jag på tåg i tre och en halv timme, härligt : ) Det gick faktiskt fortare än väntat, jag började på sista Harry Potter - boken igår och den fångade mig direkt. Tågresan hem idag lär också förflyta fort.

Tommy Emmanuel var grym, fast jag tyckte antagligen inte att han var lika grym som gitarristerna i Algesten-klanen. Han sjöng bra, borde ha sjungit mer tycker jag. Han verkade vara en riktigt skön snubbe, bra humor och en riktig artist.

Tentan klar!

Yes! Äntligen! Och jag tror faktiskt att det gick hyfsat också, hoppas hoppas : )

Nu ska jag käka och sen sova lite middag innan jag bär iväg till tåget.

Ensam hemma

...är jag idag : ) Johannes for till Arvika i förmiddags, jag åker imorgon efter tentan. Härligt med tenta på en lördag-morgon! Det känns väldigt trökigt att motivera sig till tentan, ämnet känns uttjatat och jag vill mest spela Mario. Mario Galaxy föresten, grymt kul spel! Johannes påstår att det är fullt med nostalgi och jag som inte kan så mycket Mario får väl lita på honom. Kul är det iaf.

Magen kurrar, ska väl uppamma lite energi till att laga något. Det blir nog nåt så avancerat som makaroner och köttbullar : )

Slödag

Ja, idag blir det en lugn dag. Både Johannes och jag sitter hemma och pluggar, jag har tenta lördag, Johannes imorgon. Sen blir det lite ledigt, vi ska på Tommy Emanuel-konsert i Arvika i helgen. Det ska bli jättespännande, jag kan ju inte påstå att jag brukar lyssna på instrumentalmusik, men när man lyssnar på TE på youtube så kan man inte annat än bli imponerad.

För tillfälllet puttrar lite pasta och bacon på spisen. Köttpincett måste vara världens bästa uppfinning, rekommenderas starkt om ni gillar bacon :)

Välkommen till min nya blogg!

Jag tänkte göra ett nytt försök här. Det känns lite seriösare med mitt namn med i bloggadressen iaf :)

Antar att jag måste berätta lite om mig: Jag bor och pluggar i Örebro, jag började på lärareprogrammet i höstas men ska hoppa av efter den här terminen och förhoppningsvis börja på personalvetarprogrammet nästa höst. Det blir förhoppningsvis jobb terminen därimellan. Jag bor i en tvåa tillsammans med Johannes som också pluggar för tillfället.

Denna vecka är uppdelad i före och efter lördag. Lördag är tentadag och jag längtar tills den är avklarad så man kan börja slappna av lite igen. På lördag kväll bär det iväg till Arvika på konsert, can't wait!