och så var det första advent, nedräkningen har börjat

Det har varit en ganska mysig helg. Kul att jobba framförallt och igår fick jag äntligen skjuts hela vägen hem, underbart. Tack till Henke!

Vi bakade lussekatter igår. De blev inte fina. Usch. Ganska goda dock och några blev respektabla så de kan jag bjuda på på onsdagens möte som jag lovat.

Johannes hade glömt köpa mossa, men ljuset ska banne mig tändas iallafall. Tomtar, stjärnor och elsljusstaken är uppsatta så nu är det lite julstämning på Varbergagatan. Jag har även köpt 2 julkalendrar i år, Bamses och Kalle Ankas. Undebart. Bamsekalendern började redan igår och Kallekalendern får jag öppna första luckan på imorgon :)

Idag blir det lite studier. Ska försöka att sätta mig in i nya ex.uppgiften. Efter eftermiddagens föreläsning så blir det prat om uppgift, sen till Renate för att prova stämplar (ska pyssla julkort i år har jag bestämt) och sen avslutas dagen med ett värdpass på Friskis.

Äntligen fredag!

Utbildningen gick bra. Alla verkade nöjda :) Visst fanns det saker som kunde förbättras, men det jar vi tagit till oss och kommer att fixa till nästa gång.

Nu är det fredag. Har läst en text som jag missat nu på morgonen. Seminarium 10:15.

Efter det åker jag hem. Planerar att cykla och det ska bli jätteskönt. Tyvärr regnar det nu, men jag räknar med att det har slutat tills jag ska åka.

I eftermiddag får vi låna bil och ska åka ut till Ikea. På en lönefredag, mycket spännande :)

Idag smäller det!

Idag är det värdutbildning steg 1! Det pirrar i hela mig, det ska bli så himla spännande! Jag ska få prata om och gå igenom utbildningsmaterialet.

Gruppuppgiften i skolan blev inställd och jag lyckades avstyra att vi skulle träffas och prata om ex.uppg. Känns så bökigt att åka till universitetet för bara en timmes prat. Hoppas ingen i gruppen blev sur på mig, ska lägga ner lite mer själ i skolarbetet nästa vecka.

Tyvärr så blev Bask (brand akut skada) inställt på söndag så jag får vackert jobba hela helgen istället...lönehelg...Men pengar är trevligt och förhoppningsvis så går det bättre med skjuts hem denna vecka. Jag hoppas det iallafall.

Ska sitta här och nörda en sväng till (måste skörda mata och fixa). Sen kanske kolla lite på skouppgifterna innan jag bär iväg till stan för lunch på baguette med Susanne. Vi ska handla och fixa lite för ikväll, sen tillbaka till Kvarnen för att fixa det sista. Håll tummarna för att det blir bra ikväll :)

Tyst som i ett bibliotek?

Det här med att vara tyst på bibliotek verkar vara en myt. Det kanske bara finns i Kalle Ankas värld.

Universitetsbiblioteket kan verkas vara en krigszon ibland. Det vrålas hej vilt. Där finns det dock två stora tysta läsesalar så den som önskar tystad kan faktiskt vara där.

Stadsbiblioteket är så långt ifrån tyst som det kan bli. Närkegubbar som sitter och gnäller om hur mycket bättre det var förr tillsammans med fler närkegubbar. Lägg också till alla skolklasser som kommer på besök. Näpp, ingen lugn och ro där heller.

Varberga bibliotek. Man kan tycka att ett sådant minibibliotek inte borde vara särskilt välbesökt eller högljutt, men ack vad fel man har. Personalen och internet mina vänner.

Satt där idag en stund på förmiddagen för att försöka ta mig igenom (mycket tråkig) kurslitteratur. Förra gången jag satt där så var det faktiskt lungt och stillsamt.

Idag. Så var det hög ruljans på internetdatorerna. Först kommer en kvinna med bruna stövlar, klafs klafs klafs. Hon kollar läget med mig och en kille till om vi satt i kö till datorerna. Killen gjorde det tydligen. Kvinnan ville inte sitta i kö så hon började leta tidningar vilket snart hela personalen (2 st) blev involverade i. Grejen var att en kvinna i personalen hade högklackat och medan hon sprang där fram och tillbaka förbi mig så klapprade hennes jäkla skor. Och att tala tyst verkade vara en synd...

Boken var tråkig så jag satt inte kvar så länge. Men detta med tystnad på bibliotek är mycket intressant :)Måndag igen :)

Ny vecka. Igen. Det går så fort nu, man hinner nästan inte med.

I helgen har jag jobbat. Det var ganska kul, julhandeln har defenitivt börjat så det var full fart!

Den här veckan kommer att bli lite lätt stressig och intensiv, men jag ser fram emot den. Det är den här veckan som värdutbildningen är. Det ska bli så spännande att se hur det som vi har planerat blir i verkligheten.

Idag blir det dock lite soft, vilket jag kan unna mig efter att ha jobbat i helgen. Ska gå bort till bibblan och läsa i drygt en timme sen blir det väl dataspel och lunch. Johannes slutar inte förrän fem så vi hinner väl se varandra i typ en halvtimme innan jag ska iväg till Friskis. Vi somnar och vaknar tillsammans iallafall :)

Ha en härlig måndag!

Mys-fredag!

Crap...det går inte att komma in på Farm Ville...

Snart på väg till skolan för att tillverka en poster. Ska bli mycket intressant.

Därefter en snabbvända hem för att trycka lite pasta innan träning. Tränade inte i onsdags eftersom jag känt mig lite hängig. Idag hoppas jag på att det blir av.

Efter träning ska jag styra lite mysmiddag åt mig och Johannes :)

Ha en bra fredag!!

Solen!

Solen är tillbaka! Jag har saknat dig. Nu skiner den över iallafall min del av Varberga :)

Jag är precis hemkommen från personalmöte. Det var spännande. Som några kanske vet så har vi precis fått en ny chef och hitintills så gillar jag henne. Hon svär lite för mycket bara, en chef ska inte svära.

Ska nu försöka mig på lite läsning innan jag gör en tidg lunch. Seminarium 13:15-15.

Dessa grupparbeten...

Börjar bli lite småtrött på detta nu. Nya gruppen känns något bättre, men det är alldeles för många med 5 personer i en grupp. Det är omöjligt för alla att tycka till och vara med. Sitter just nu med dagens verk som jag på något sätt blev ansvarig för att revidera. Jippie! Ska ta tjuren vid hornen och göra det på en gång så kan jag slöa resten av eftermiddagen.

Dessutom måste jag åka till NetOnNet eftersom min mobil inte fungerar som den ska. Samma där, ska försöka att ge mig ut direkt efter arbetet är klart så att jag kan slappa sen.

Det finns cheeseballs.

Bildblogg från helgen


Tråkväder...

Men kul att köra bil!!

Johannes och Fernando spelade fotboll...

...och det var tokigt roligt :)

Fernando och jag läser Pixibok!

Så var det måndag igen

Johannes och jag har haft en fantastisk helg! I fredags träning och god middag framför TV:n, i lördags shopping och besök av min familj och igår en biltur till Stockholmo för att träffa Johannes familj.

Nu är det dock måndag igen och det är bara att köra järnet. Längtar något sjukt efter sol bara, det vore så skönt och energigivande. Här i Örebro öser regnet ner just nu :(

En hård natt...

Grannarna förde som vanligt ett jävla väsen igår kväll, men vi blev glada när de försvann från lägenheten redan runt tio. Säg den glädje som varar...de kom såklart tillbaka och skulle givetvis sitta på balkongen och skrika till tre på natten.

Det blev alltså en söndertrasad natt i natt.

Just nu regnar det i Örebro, vi ska ta oss ner på stan och försöka oss på det omöjliga uppdraget att hitta jeans till mig. Wish us luck!

Idioter!

Just nu är jag så arg så att jag vill grina! Idiotlärarna har ändrat schemat igen!!!


God morgon!


Man kan väl inte annat än att bli på bra humör av denna låt på morgonen :)

Idag har jag inte jättemycket planer, vilket är skönt eftersom det kommer att bli intensivt när värdutbildningen sparkar igång. Ska snart fixa mig iordning för att åka till fam Algesten Andersson och passa Stina. Det var ett tag sen sist så det ska bli jätteskoj!

Jag tänker ta med mig en pluggbok så får vi väl se hur mycket jag hinner läsa. Ska försöka fila klart på inlämningsuppgiften till imorgon när jag kommer hem i eftermiddag.

Väntar även med spänning på hur lärarna tänker agera i schemafrågan. De skulle lämna besked efter att de haft ett möte nu på morgonen. Fast egentligen vet jag inte vad de ska diskutera, troligtvis har de bara inte en jäkla koll på vad de skrivit på schemat och så tror de att de skrivit något annat...

Trevlig torsdag på er!

Nostalgi

Den här låten får mig att grina. Så. Nu vet ni det. Det blev en liveversion eftersom videorna inte gick att bäddas in.


En märklig dag

Eller snarare förmiddag kanske. Åkte in tidigt med Johannes, tänkte sitta och läsa innan föreläsningen. Så långt allting väl.

Sen började föreläsningen. Idag var första föreläsningen på ny delkurs om arbetsmiljö och jag hade mina förhoppningar om att denna delkurs skulle bli något mindre rörig efter att vi lämnat feed-back på den förra. Icke.

På förra delkursen hade vi en gruppindelning, denna indelning skulle enligt ett schema som legat ute väldigt länge även gälla på delkurs 2. Några veckor innan förra delkursens slut så lades en ny gruppindelning ut (vilket inte gjorde mig något eftersom jag inte funkade med förra gruppen), detta ledde till att vissa fick nya tider och salar för seminarier än vad som tidigare sagt. Detta är ju ändå ok eftersom det skedde några veckor innan.

Idag. Tyckte lärarna annorlunda än vad som står på schemat och ändrar återigen tider och salar. Förvirringen och irritationen var ett faktum. Jag var så jäkla förbannad och försökte verkligen få dem att ändra sig och bara köra enligt schema, de gav ingen anledning till varöfr de skulle ändra. Antagligen så hade de bara inte koll.

Fler försökte, men inget lyckades. Till slut så var det en tjej som föreslog att vi inte skulle diskutera detta på föreläsningstid och då la de ner utan något ordentligt beslut. Spännande. Jag skickade iväg ett halvargt mejl till lärarna förut, vi får väl se vad som sker. Seminariet är inte förrän fredag så förhoppningsvis löser det sig innan dess.

Märkligast av allt under föreläsningen vad nog ändå att jag blev bjuden på fest av en tjej som jag aldrig pratat med förut. Hon satte sig bredvid mig och vi småpratade lite och sen tyckte hon att jag skulle komma på hennes fest på fredag. Mycket mystiskt...

Lundi

Så var det måndag igen. Helgen blev inte riktigt som planerat eftersom Joannas pojkvän insjuknade i något som troligtvis är svininfluensan. Jag var kvar till lördag kväll och for sedan hem för att undvika smittan och för att få vara med Johannes.

Söndagen blev bara mys och lugn. Jag köpte en ny telefon, Solveig och Olle kom på besök och så kollade vi på film hela eftermiddagen. Supernice. Tyvärr så avslutades dagen med gigantiskt magknip efter pizzan så nu blir det ingen mer pizza innan jul. Skulle vara hemmagjord i så fall.

Idag blir det soft, ska börja ny delkurs imorgon så idag blir det till att läsa. Boken heter "Tid att göra, tid att vara" och det låter ju sådär lagom flummigt :)


Här har vi min nya telefon!

Söndagsunderhållning!


Helg!

Nu sitter jag i källaren på Spjutvägen, ganska trött efter en lång dag. Examinationen gick bra om än något ostrukturerad, lång och rörig. Alla var ganska fnissiga efter 4 timmars seminarium.

Nu är det helg!

Tidigt en fredag

Uh! Vad tidigt det är, så här tidigt har jag inte gått upp på mycket mycket länge...

Snart är det iallafall dags för examinations-seminarium, sen kan man släppa det här arbetet!

Igår blev det en heldag. Först jobb med arbetet till typ halv två, sen längre väntan än beräknat på Suss. Till slut kom vi iväg och satt och utbildningsplanerade på riktigt på Njuta. Mycket trevligt, jag kom inte hem förrän sju. Trött och hungrig, men ganska nöjd.

Ikväll ska jag fara till Kga för att umgås med systrarna. Imorgon ska Isabella väckas tidigt med paket på sängen eftersom hon blir 16(!). Shit, vad tiden går fort!

Vad är det för dag?

Onsdag tror jag. Börjar bli lite dagblind.

Som sagt så gick det faktiskt ganska bra igår. Vi kom igenom allas teoridelar utan några större slagsmål. Det som blev lite jobbigt var att alla var hungriga och hade slut på energi mot slutet.

Idag skulle vi ha träffats hos mig, men Johannes är sjuk med något dumt så det blir inte så. Istället ska vi ses på Varberga bibliotek och det är ganska skönt, det räcker om jag går fem i tio för att komma i tid. Måste sätta ihop allt och fixa innehållsförteckning idag.

Igår fixade vi mammas present och det kommer att bli så jäkla bra!

Idag blir det också en massa farande. Ska sitta med gruppen till typ ett, sen hem och fixa lunch och sen iväg till universitetet för att lyssna på folk från Poolia. Om Johannes orkar med att tvätta så åker jag och tränar om han inte gör det så får jag fixa tvätten. Det blir nog bra :)

Ett stort grattis till Britta och Marcos som ska få barn igen och till Fernando som blir storebror!!!

Grupparbete

Fick reda på att det finns trådlöst internet på bibblan. Vet inte riktigt hur bra det är :)

Det har gått ganka bra att skriva idag, nu är vi dock fulltaliga och det blir lite svårare. Helst av allt vill jag bara åka hem och äta mat nu. Energin börjar tryta...

Ska hem och lämna grejer och äta, sen ska jag ta bussen till Kga för att fixa lite. Fram och tillbaka, men det blir nog bra. Ska ta och låna Johannes mp3-spelare så kanske det blir trevligare.

Ska försöka ta tag i detta nu, vill åka hem!!!

Ny vecka

Gruppmötet idag var en riktig energitjuv. Vi var inte överens om mycket, svårt att veta vad som är relevant att ta med och mycket svårt att samarbeta med människor som ALLTID tycker det motsatta. I många fall kan det vara nyttigt att se andra perspektiv, men nu börjar jag bli lite trött.

Nu är det bara den här veckan kvar iallfall, sen får vi nya grupper som redan är indelade och klara. Det blir skööönt och kul att lära känna lite nytt folk!

Nu är jag hemma. Ska läsa lite vad de andra skrivit och slöa tills det blir Friskis ikväll.

God morgon!

Så var det söndag! Det blev ganska sent igår, somnade nog inte förrän halv två. Mor och far for ju till Kanarieöarna igår och jag väntade på bekräftelse-sms på att de kommit fram. Det kom sent :)

Det var i princip helt omöjligt att hitta något att se på TV som inte var skräck igår. Jag lyckades dock halvt. Hittade någon mysko komedi med Scarlett Johansen som jag slötittade på.

Det verkar bli krångel redan från början med mitt nya lagledaruppdrag. Krock med jobbet och jag kan inte ta ledigt mer, behöver pengarna nu. Får försöka fokusera positivt och inse att man inte kan göra allt. Jag får försöka engagera mig i planeringen innan istället och så får andra hålla i själva utbildningstillfället. Det kommer väl förhoppningsvis fler tillfällen.

Nu ska jag försöka slita mig härifrån och diska lite så att det är hyfsat fint tills Johannes kommer hem :)