Solo-saturday

Sitter här och surfar runt lite i väntan på att ett spel ska laddas ned (helt lagligt).

Johannes i Stockholm, mamma och pappa på väg till Kanarieöarna (och svärföräldrarna i Kina(!)).

Jag vill också ut och åka lite! Ska minsann övertala Johannes till någon minitripp någon gång när vi blir lediga samtidigt.

Har det ändå ganska mysigt ikväll. TV:n står på som sällskap (så får man göra när man är själv hemma!) och mysbelysningen är på. Rätt var det är så dunkar det i golvet eller taket. Det verkar som om det är besök på båda sidorna ikväll. Spännande :)

Idag jobbade jag och det var faktiskt ganska kul, nu börjar julruschen vilket innebär lite mer fart och att tiden går fortare. Kul att skvallra och prata lite.

Nej, nu blir det lite spel. Trevlig lördag på er!

Snart är det fredagsmys!!!

Snart snart snart, eller ja, hyfsat snart iallafall :)

Igår kväll blev jag utbildningslagledare för värdlaget på F&S. För er oinvigda så betyder det att jag ska, med hjälp av ett team, anordna och utforma hur värdutbildningen ska se ut. Det betyder att jag får praktisera det jag vill jobba med samtidigt som jag pluggar till det. Så himla häftigt, F&S is the shit!

Har faktiskt redan hunnit skriva klart min teoridel till arbetet som ska in nästa vecka. Det var dagens tråk, nu är det bara roligt kvar. Ska skriva lite utvärdering, brainstorma lite utbildningsplaner för F&S och sen iväg och träna innan det blir fredagsmys på riktigt :)

Trevlig fredag på er!!!


VG!!!!

På hemtentan!!!!! Na na na naaa!


Ett examinationsarbete tar sin början

Idag ska jag försöka läsa lite i några böcker som jag lånat. Nästa fredag ska vi lämna in ett arbete och from idag har vi inget mer att läsa i kursen utan kan bara ägna oss åt arbetet vilket är skönt.

För ca. 1h sen gick vi ner och skulle börja tvätta, det gick inte så bra. Visade sig att jag bokat mellan 10-13 (undrar hur jag tänkte då).

För övrigt så blev brödet ganska gott, Johannes har också godkänt. Dock lite krångligt att få det att jäsa ordentligt, vattnet skulle vara 25 grader (hur mäter man det?) och med iskalla händer är det inte så lätt att bedöma :)

Nej, nu ska jag snart göra mig iordning. Ska nog ta en promenad i solskenet innan jag börjar läsa och tvätten ska fixas.

Föreläsning med Schulman

Idag var jag och lyssnade på Alex Schulman på universitetet. Jag följer ju hans blogg dagligen och tycker att han skriver jäkligt bra, numera är bloggen också trevligare sen han fick barn.

Då kan det väl vara på sin plats att även lyssna till vad han har att säga, särskilt som det handlade om nätverkande. Han var helt ok att lyssna på, lite nervöst intryck och han hade inte mycket ögonkontakt. Han berättade om att hans "karriär" nästan enbart berodde på hans nätverk och inte utbildning och uppmanade oss att gå ut på krogen.

Jag var tvungen att gå fram efteråt och säga hej, sa väl nåt halvintelligent om att jag gillade hans blogg osv. Nu kan jag iallafall skriva upp på "gjort"-listan att jag skakat hand och pratat med Alexander Schulman, vad nu det betyder. Där får händelsen sällskap med: träffa Joel och Benji Madden, krama och prata med Martin Stenmarck, sjunga med Helen Sjöholm...och nåt till.

Funderar på om jag ska få ändan ur vagnen och baka lite bröd. Det är inte så avancerat som det kanske kan låta. Johannes och jag har köpt en brödmix som vi ska prova. Det blir intressant, jag återkommer med resultatet.

Äntligen sol

Usch så trist väder det har varit den senaste tiden och så har vi gått över till vintertid så att det blir ännu mörkare. Men idag! Äntligen sol!!!

Jag tänker cykla till universitetet idag, har seminarium i eftermiddag och nu på förmiddagen ska jag lyssna på Alex Schulman som ska prata om nätverkande. Det blir spännande.

Återkommer om hur det var...

Dagens planer:

1. Slita mig från Facebook (herregud, jag måste dra ner på detta)

2. Fixa klart tvätten (och inte glömma något i torkskåpet igen)

3. Plugga (boken jag måste läsa nu är faktiskt bra, när hände det sist liksom?)

4. Äta supergod kycklinglunch

5. Kanske spela lite Bomberman (måste ju tjuvträna så att jag kan slå Johannes någon gång)

6. Förhoppningsvis hämta ut min nya Dan Brown-bok

7. Träna tidigt eftersom jag ska på...

8. ...möte på Friskis

9. TV-mys!

Ang. rökning

Först angående bloggdesignen, den är under konstruktion men jag tappade orken. Är alltså inte nöjd med utseendet just nu, men det får duga så länge. Tills orken återvänder.

Jo, jag filosoferar ju ganska ofta om det här med rökning. Jag har noll förståelse för det och anser att de som röker saknar någon väsentlig del i hjärnan.

Först kan man ju ta ned det till det det är. Man suger på en papperspinne, eller?

Man riskerar att dö i förtid, att dö en utdragen och smärtsam död, man riskerar att skada sina barn och sin omgivning för livet, det luktar skit, man får gula tänder och mer rynkor, hyn mår dåligt...osv i oändlighet känns det som...

...ändå finns det faktiskt folk som röker. Jag fattar det inte!?


Dagens i-landsproblem

Jag är jättehungrig, men för trött för att laga mat. Det är ganska tragiskt.

Gruppträffen gick faktiskt bra, det var nog delvis pga den som jag inte var i toppform i morse. Jag fick lite ny energi av att det gick bra så jag promenerade ända till stan. Så skönt! Man blir helt lugn i själen av en skön promenad.

Nej, nu går det inte längre. Måste ha mat!

Blog awards

Bläddrar igenom lite bilder från helgens gala och kommer därmed också in på lite bloggar. Slutsatsen är, kan vi inte bara rata alla blonda, fult orangea, med ljusrosa läppstiftsbimbos bloggar. De som bara är ute efter att provocera och vara elaka. So not worth reading!

Istället läser vi Fokis blogg. Hon vann i 3 kategorier i lördags, det visar ju på något bra iallafall.


Bild från stureplan.se


Ska försöka göra mig iordning snart. Inget schemalagt idag, men ska in och träffa gruppen för att gå igenom en muntlig övning.

Måste försöka uppamma lite energi, är inte helt i form idag. Men, man har ju sådana dagar ibland, det är bara att komma igen.

Trevlig måndag på er!

Sneaky Mathilda

Eftersom jag är så sjukt bra på att tjuvlyssna har jag lyckats hjälpa 2 tjejer på mindre än en timme.

Först en som frågade i receptionen vart hennes paraply kunde vara. Det råkade vara så att jag såg paraplyet från där jag satt så så klart kunde jag inte hålla tyst.

Tjej nummer 2 satt på bussen och frågade en främmande kille vart hållplatsen hon skulle gå av på var. Han svarade fel och Mathilda kunde inte vara tyst. Hon kom av på rätt ställe iallafall :)

Så nu förtjänar jag minsann en pizza (och lite kebabrulle), har faktiskt cirkelgymmat idag också. Jag kanske orkar gå till pizzerian..

Tillfällen då det är bra att vara kort:


  • På de nya stadsbussarna. Jag når inte ned till golvet och kan därför dingla med benen.
  • När man ramlar, kortare avstånd till golvet.
  • När någon tappar något. Större chans att jag ser det först eftersom jag har kortare avständ till marken.
  • I folksamlingar om man behöver tränga sig. Kort, lägre tyngdpunkt, vassare armbågar.

Fredag!!

Ok, lite snabblogg så här på morgonkvisten.

Snart ska jag iväg till stadsbiblioteket för att läsa lite tills affärerna öppnar. Sen ska jag träffa Annak på stan och fika lite. Kul!!

I eftermiddag blire cirkelgym och ikväll....fredagsmys!!!

I need chocolate! Har varit så jäkla sugen hela veckan, men varit duktig och stått emot. Ikväll är det dags!

Nu. Liiite till fejjan, sen drar jag. Dumma regn, sluta tills jag ska iväg!

Spelglädje!

Jag spelar ganska mycket dator, kanske mer än vad jag borde, men skit samma :)

Häromdagen släpptes ett helt fantastiskt spel, I'm thrilled!


Klicka på bilden för att komma till nedladdningssidan, 60 min gratis.

Vi hade en ny föreläsare idag, en kuban som talade bruten engelska. Ganska bra föreläsare, men engelskan gjorde en snurrig mot slutet.

En fundering: Vad är det med föreläsare? Snubben vi hade idag började så himla bra. Ha lade upp 5 roliga punkter för hur man blir under en föreläsning om man inte får rast. Han lade upp roliga seriestripar med roliga budskap. Sen skulle han börja föreläsa, han hade en power point och efter inledningen trodde man ju att den skulle vara mycket pedagogisk. Icke! Ingen färg, bara svart text på vitt och alldeles för mycket text med massa akademiska uttryck på engelska. Not good.

Om man ska bli någon form av föreläsare, seminarieledare eller what ever så borde det vara obligatoriskt att man går en kurs i didaktisk pedagogik OCH hur man gör en bra power point-presentation.

Det enda som är bra med att ha opedagogiska föreläsare är att man lär sig hur man inte ska göra, vilket ju i och för sig är ganska bra det också :)

Ok. Jag är knäpp.

Jaha.

Jag bestämde mig för att sitta hemma och läsa, gjorde till och med ett schema för att jag skulle vara duktig.

Nu har jag dragit över rasten en kvart och slagit på datorn. 2 saker som jag inte skulle göra. Dumt.

Ska ta och gå och läsa lite till, sen gå ut i det fina vädret och handla lite till ett ev. brödbak. Ska även försöka mig på att göra lite vegetarisk lasagne, får se hur det går :)

Att tvätta i en allmän tvättstuga

Har ni tänkt på hur äckligt det är egentligen?

Man ska ju kanske inte tänka på det, men i vår tvättstuga blir man påmind varenda gång om att det inte bara är vi som tvättar där.

I princip alltid så får man börja med att tvätta ur tvättmedelsfacken eftersom de är helt geggiga med tvättmedelsrester.

Ibland så har folk med kissekatter struntat i att det finns allergiker och då får man börja med att städa bort katthår ur maskinerna.

Vi har slutat att använda tumlarna utom när vi, som idag, tvättar lakan. När vi använder dem så är inte luddfiltren tömda.

Äckligt var ordet. Det blir så skönt när man skaffar egen tvättmaskin.

Vardagsbestyr

Idag ska jag städa, tvätta, laga mat och diska. Tråkiga saker med andra ord, fast jag tycker det ska bli ganska kul. När man haft fullt upp i skolan och det känns som att man inte ha hunnit med något. Då är det väldigt skönt med en sån här dag för att komma ifatt.

Jag ska ju åka iväg och plugga lite också, men kommer att hinna med massor här hemma :)

Ikväll blire träning, för första gången på mycket länge. Ska bli nice!


Home sweet home

Äntligen hemma!

Tyvärr så ska de gamla grupperna behållas resten av delkursen, men man får väl bita ihop och göra det bästa av situationen. Bra erfarenheter.

Nu behöver jag inte grupparbeta på resten av veckan iallafall. Imorgon är det inget schemalagt och jag ska se till att läsa ordentligt. Tänkte åka in till stadsbiblioteket och plugga, det är ganska mysigt där plus att jag behöver ta ett varv på stan.

Nu. Fruktstund och dataspel!

Skärpning

Usch, ibland har man dagar när irritationen bara ligger på ytan utan någon direkt anledning. Idag är en sådan dag. Inte jättebra med tanke på att denna omtjatade grupp kommer snart och antagligen kommer att ge upphov till ännu mer irritation.

Får försöka att hålla ihop. Bara 5h tills jag förhoppningsvis är hemma och kan mysa ner mig under en filt framför TV:n.

5h.


Eller

Elden ska symbolisera mys. Ska försöka att fokusera på den här bilden så går nog timmarna jättefort!

Ny dag, nya möjligheter

Så var det dags igen. Vi försökte bli klara igår, men insåg att det inte gick eftersom det var en bok som ingen läst. Tills idag ska alla ha läst sammanfattningarna på varje kapitel och sen ska vi försöka få ihop något. Längtar tills det här blir klart, hoppas jag kan hamna i en ny grupp som fungerar bättre än denna. Varje fråga blir någon form av konflikt, man pallar inte med det till slut.

Bäst att läsa nu så det blir klart någon gång. Hörs sen!

Borta bra, hemma bäst

Nu är jag äntligen hemma! Jag hoppas verkligen att vi får byta grupper imorgon. Det är så segt att samarbeta i gruppen jag har nu.

Johannes kommer hem ganska snart, då ska vi till Varberga centrum och hämta ut lite böcker till mig + att jag tänkte låna nåt skräpigt och läsa på kvällarna. Läs gärna Alex Schulmans inlägg om skräplitteratur. Ganska sant tycker jag, vad tycker ni?

Ikväll blir det värdning på Friskis. Jag är inte jättepepp just nu, men jag vet att det blir kul bara man kommer dit :)

Snart dags?

Ok. Ibland känns det lite som att jag är den enda i världen som planerar i förväg.

Fick nyss ett samtal från en av gruppmedlemmarna som inte fått sms från en annan i gruppen om att vi ska träffas idag. Gruppmedlem 1 har inte heller skrivit ut texterna som vi har till idag och hade ingen koll på vilka texter det skulle vara.

Detta blir spännande indeed. Det känns som att jag inte är något vidare påläst, men det kanske visar sig att jag är mest påläst av alla.

Pluggieliplugg

Sitter i naturhuset (igen) och ska försöka läsa litegrann. Unnade mig en ledig helg med Johannes och då hamnar man lite efter, eller, jag var ju efter redan från början så jag har inte jobbat ikapp helt enkelt.

Vi ska jobba i gruppen idag och typ ingen har läst litteraturen. Spännande. Jag har beställt boken som jag inte fick tag på, men den har inte kommit än. Fick reda på att man kunde läsa på nätet så det är det jag får göra idag. Inte överförtjust. Jag gillar att kunna stryka över och kladda.

Nej, ska försöka läsa viktiga delar innan resten av gruppen kommer vid 10. I can do it!


Tacos!

Nackspärren börjar ge med sig lite tror jag. Så jag tänker nog våga mig på att åka till Brickbacken för att ha lite tacokväll i trevligt sällskap.

Mina visdomständer bråkar då och då. Nu är det en som verkar vilja växa utåt in i kinden. Det kan väl inte vara bra?

Nacken samarbetar INTE!

Söndagen börjar med en vidrig nackspärr. Så här hade jag inte planerat dagen. Här sitter jag überrak i ryggen och försöker röra mig så lite som möjligt medan Johannes fixar matlådemat för veckan. Jag som ville åka till Marieberg och gå på IKEA :(


Johannes nya cykel!

Jag och Stina ser på Teletubbies

Gårdagen var mycket mysig. Jag åkte iväg en sväng till stadsbiblioteket och lånade lite böcker till skolan + 2 sångböcker. Sen blev det lunch och lite Wii-spel. Framåt eftermiddagen åkte vi till Elin, Johan och Stina och lekte lite. Vi såg även skitfotbollen där.

Stina nya hobby är tydligen Teletubbies, jag gjorde henne lite sällskap. Vilken psykadelisk show...

Stina går nu, helt fantastiskt. När vi sågs sist så hade hon tagit sina första steg, men föedrog att krypa. Igår kom hon gåendes mot oss. Så himla häftigt!

Nu ska jag se om jag klarar av att sitta i soffan och spöa Johannes i Bomberman. Han suger på det, bara så ni vet.

Tänk hur det kan gå

Eftermiddagen och kvällen blev inte riktigt som planerat. Eller, allt gick som planerat till Johannes kom hem.

Efter lite slöande framför Wii och dator skulle vi bära iväg till Willys. Jag cyklar iväg och hör Johannes cykel klicka till som den gör ganska ofta. Jag cyklar vidare, men inser efter en liten stund att Johannes inte är med. Bara att vända och där står Johannes med en trasig cykel. Tydligen så hade bakaxeln gått av och cykeln var kaputt.

Planerna ändrades fort, vi ringde till Elin för att höra om vi kunde låna bil och åka och kika på cykel i Marieberg.

Sagt och gjort, vi bar iväg och Johannes har nu köpt en ny fin cykel. jag lägger upp en bild imorgon när den är monterad. Han kunde inte bärga sig till imorgon, utan springer runt i lägenheten med verktyg och slamrar. Får se om den blir klar :)

Ett stort grattis till lilla Stina som blir ett år idag!
Tiden går så galet fort!


Mathilda har lite bebisabstinens så det blir nog en tur till Stina i helgen så jag får leka av mig.

Nej nej nej!

Jag blir gaaalen! Varför fungerar inte Bubble Spinner!? Jag lovar att det är Johannes som har meckat med det!

Dagens

Dagen planer är en förhoppningsvis skön cykeltur till universitetet, lite föreläsning på det och en önskan om att gruppindelningen bara löser sig och att jag får min bok idag. Sedan en cykeltur hem och lite lunch, sen blir det nog soft tills Johannes kommer hem och vi ska åka till Willys för att shoppa lite. Sen mina vänner är det....



Fredagsmyyys!!!

Vardagslyx!

Så var jag då hemkommen till Örebro igen.

Mycket trevlig ansiktsbehandling. Jag blev inkletad i diverse geggor och oljor och masserad i ansiktet. Bestrålad med ånga så att porerna skulle öppna sig och så började hon klämma, vi fick dra över en halvtimme för att det tog så lång tid. Vet inte hur riktigt kul det är att höra ;)

Nu är jag iallafall röd och fin efter en riktig genomgång av ansiktet. Ska nog investera i någon slags scrub och eventuellt en foundation. Ska bara bestämma mig för vilken.

Snart kommer Johannes hem, då blir det tvätt och kvällsmat. Senare skulle jag tro att det blir lite TV-mys. Kanske en smoothie till och med :)

In Charleswood

Nu sitter jag i källaren på Spjutvägen och skriver.

Ska hyfsat snart iväg på ansiktsbehandligen och även kika lite på en utställning i Konsthallen.

Igår kväll var vi på världens barn-konsert med stipedieutdelning. Som vanligt halvfalskt, lite lätt oorganiserat, dåliga tidningsartiklar om konsert, men ändå ganska sött :) Många nybörjare och då får det väl vara lite falskt. Man har ju varit där själv en gång.



Yiih

Ok, NU. Drar jag ner på stan. Fasen för detta spel!




Halvvägs till helg

Det är så många som redan på måndagen börjar räkna ner till nästa helg. Jag är en av dem ibland, om jag inte ska jobba nästkommande helg. Varför är det så egentligen? Är det verkligen så dödstråkigt i veckorna att man måste börja längta redan på en måndag? Och är det verkligen så tokkul på helgen att man längtar så mycket efter den?

Varför inte bara vara nöjd här och nu?

Jag förstår såklart att de allra flesta längtar efter att få vara tillsammans med respektive eller familj på helgen och att det är skönt att slippa måsten. Men att tokfokusera på 2 dagar i en vecka istället för att fokusera på att ha roligt hela veckan är väl lite tokigt? Eller?

Det var veckans filosofi :) Jag hoppas att när jag skaffar mig ett jobb så blir det ett jobb som jag tycker att det är roligt att gå till. Alla jobb är inte roliga jämt, men jag vill inte känna att jag längtar ihjäl mig till helgen redan innan den är slut.

Jag har faktiskt mött några människor som älskar sitt jobb, en är Johannes bror Simon. Jag har nog aldrig mött en människa som tycker så mycket om sitt jobb. Underbart att se! Så vill jag också ha det! (Ska bara komma på vad det ska bli, jag vill nämligen inte jobb på Scania, eller, varför inte?)



Idag blir det ledighet, detta pga lite klantighet från mitt håll. Jag lyckades missa att vi skulle beställa en bok från Stockholms universitets hemsida och nu har jag inget att läsa...Så idag blir det soft, ska dra till Willy och stan och handla lite och sen ikväll så åker jag och Johannes till Kga för att se på Isabella (min lillasyster) när hon får stipendium.

Där blir det översovning och imorgon har jag bokat ansiktsbehandling. Jag fick det i julklapp, men har inte utnyttjat den än :)


Polsk riksdag

Så idag var det dags för introduktion av delkurs 1. Förväntningarna var höga.

Läraren var helt ok, liten tystlåten så man fick verkligen spetsa öronen. Han tog inte heller någon rast i halvtid så man blev ganska seg mot slutet.

Efter föreläsning 8-10 fick man vänta till 13 då vi skulle ha seminarium. Jag passade på att ta en promenad i solskenet, ända bort till Ö&B för att köpa matlådor.

13-14 hade vi polsk riksdag. Jag började med att gå till fel klassrum så jag kom försent. Det var meningen att vi skulle gå igenom delkursen och hur inlämningsuppgifter m.m. ska se ut. Det slutade med att alla pratade i munnen på varandra och var oense.

Sedan tidigare var vi indelade i mindre grupper med 3-4 i varje. Nu skulle vi 5 i varje grupp vilket många tyckte var tvärdumt ur bedömningssynpunkt. Hur ska någon kunna bedömas enskilt i en grupp på 5 (tilläggas bör att det var skriftliga uppgifter). Andra tyckte att man fick göra sitt bästa och hjälpas åt i gruppen.

Sedan kom problematiken med hur de nya grupperna skulle fördelas, om någon grupp var tvungen att splittras och bla bla blaa. Man kan ju bli trött för mindre.

Vi kom fram till att vi ska avvakta till fredagens föreläsning för att se om de ändrat gruppantalet. Annars får vi väl splittra oss på något sätt. Jag skulle tycka att det var kul och träffa lite nytt folk och höra nya åsikter.

Ja, ja. Vi får se :)

Måndag morgon

Ja, så var det måndag igen. Idag är en trevlig måndag för jag är "ledig", inget schemlagt idag men jag ska läsa lite.

I helgen har jag jobbat, det var ganska trevligt. Det var något att göra hela tiden, vilket är bra för då går tiden fortare.

I lördags kväll var vi och firade Mia. Natten avslutades med "rita & gissa", vilket kan bli ganska intressant så sent på kvällen :)

Idag blir det tämligen soft, ska som sagt läsa lite och sedan pyssla här hemma. Kanske ta en promenad i det fina vädret och sen ikväll bär det iväg till Friskis för att värda lite.


Började för övrigt dagen med att traska rätt in i en dörr så nu har jag ett fint blåmärke ovanför ögat och det har även svullnat upp ganska snyggt. Bra gjort Mathilda :)

Shoes!!

Jag hittade ett par, äntligen! Provade dem även igår och då gled jag runt i dem, idag hade jag lite tjockare strumpor och då satt de jättebra.



449:- på Din Sko

Fick korsordstidning idag och så har jag köpt lim till fotografierna så nu ska jag mysa och pyssla i eftermiddag. Ska försöka mig på lite städning också :)

I-landsproblem på hög nivå

Ok, som ni nu kanske förstått så håller jag på att renovera min garderob, hitta lite nytt, fräscha till mig. Detta har nu lett till att jag inte får igen min byrålåda:




Jag har dock planer på att rensa ur en massa gammal skit därifrån så då lär väl problemet lösas.

Något som inte är lika lätt är att hitta ett par bra stövlar. Jag vill ha platta, utan klack, med hyfsat högt skaft. Det verkar omöjligt att hitta ett par som dels är bekväma och går över mina monstervader. Jag ska göra ett försök till på stan idag, annars får vi väl åka ut till Marieberg. Ett par sköna ecco vore ju fantastiskt.

Hemtentan är klar och jag ska åka in nu på förmiddagen och lämna in den, sen en liten sväng på stan och så tänkte jag överraska Johannes med att ha städat. Får se hur det går :)




Hemtentans sista dag

Så här ser min tillvaro ut just nu:



...och ja, jag har spelat alldeles för mycket dator nu på morgonen. Jag har iallafall fått ner lite kompletterande grejer och slitit på några enstaka frågor för att få ihop en sida, som är minimum per fråga.

Ska skriva rent det jag knåpat ihop, sen är det nog dags för lunch. Johannes och jag ska kolla igenom det sen igen ikväll/eftermiddag så att allt är med. Vi tänkte även dra ner på stan en sväng, Mathilda vill ha nya skor!

Jag brukar läsa Metro på morgnarna när jag är på universitetet. Det finns en sida i slutet av tidningen där man kan skicka in "Dagens puss" eller "SMS-tyckare". Igår var det 2 väldigt bra sms:


Helt rätt! Så jäkla äckligt är det att de nyser på varandra!


Så fint sagt, precis så är det <3 (fast man byter ut Anders mot Johannes :)