Bröd på trekvart:
Jo, tjejerna i VUF-gänget har ju efterfrågat lite recept. Här kommer brödbaket:
Allra först: Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en avlång sockerkaksform.
3 dl vetemjöl. Baka med glädje!
2 dl Havrekli. Koncentration!
1 dl rågmjöl. Jag har grovt, men det går nog bra vilket som. Inbillar mig att grovt rågmjöl nog är liiite bättre än finmalet.
1 tsk salt. Anledningen till de fina kläderna är att mitt träningspass blev inställt och jag orkade helt enkelt inte byta kläder...
3/4 bikarbonat. Ignorera den obäddade sängen. Jag har inget bra redigeringsprogram som kan ta bort det.
1/2 tsk brödkryddor. Påsen ser snarlik ut bikarbonatspåsen, men skall icke förväxlas.
3 dl filmjölk, ekologisk! Receptet tycker att man ska ta de nästkommande blöta ingredienserna i en separat skål. Jag vet inte med er, men jag gillar INTE att diska. En skål räcker banne mig!
1½ msk sirap.
Glömma bort mängden olja och få köra lite coreträning.
1 msk olja. Jag kör olivolja. Godast så.
I receptet står det även 3/4 dl solrosfrön för den som vill.
Blanda ihop allt till en ganska kladdig smet.
Bakglädje!
Kladdigt var ordet!
Efter 45 min i ugn är det färdigt! Jag brukar strö över lite flingsalt för syns skull :)
Allra först: Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en avlång sockerkaksform.
3 dl vetemjöl. Baka med glädje!
2 dl Havrekli. Koncentration!
1 dl rågmjöl. Jag har grovt, men det går nog bra vilket som. Inbillar mig att grovt rågmjöl nog är liiite bättre än finmalet.
1 tsk salt. Anledningen till de fina kläderna är att mitt träningspass blev inställt och jag orkade helt enkelt inte byta kläder...
3/4 bikarbonat. Ignorera den obäddade sängen. Jag har inget bra redigeringsprogram som kan ta bort det.
1/2 tsk brödkryddor. Påsen ser snarlik ut bikarbonatspåsen, men skall icke förväxlas.
3 dl filmjölk, ekologisk! Receptet tycker att man ska ta de nästkommande blöta ingredienserna i en separat skål. Jag vet inte med er, men jag gillar INTE att diska. En skål räcker banne mig!
1½ msk sirap.
Glömma bort mängden olja och få köra lite coreträning.
1 msk olja. Jag kör olivolja. Godast så.
I receptet står det även 3/4 dl solrosfrön för den som vill.
Blanda ihop allt till en ganska kladdig smet.
Bakglädje!
Kladdigt var ordet!
Efter 45 min i ugn är det färdigt! Jag brukar strö över lite flingsalt för syns skull :)
Kommentarer
Bara Jag
Bakade ofta själv något liknande förut - innan barnen ska sägas...... Länge sedan med andra ord.....
F&S-VUF Jenny
Men Mathilda!! Vilken härlig blogg, att jag inte visste om den. Det är mycket man inte har koll på när man tillhör "Vi som vägrar Facebook" :).
Nåja, himla kul sätt att lämna recept på. Har nu skrivit ut dig och receptet i ett litet häfte, så nu är det bara att börja baka :).
Syns på Friskis!
Kram /Jenny
Em
Det ser jättegott ut!!
Anna - Kärlek på jäsning♡
det där ska jag nog testa :O :)
Trackback