Update grannfejd

Så. Nu har man pratat med grannarna. De bor tydligen 3 där uppe för tjejen jag snackade med rättade mig när jag sa att jag pratat med hennes pojkvän. Plus att hon var mörkhårig, vi har bara sett en ljushårig tjej med kille. Hum.

Hur som helst. Pratat har jag gjort. Tydligt och bestämt. Nu får det vara nog!

Jobbbig, grinig granne signing out for today! Mario Kart härnäst!

Forts. grannfejd 2


Ni som följt min blogg ett tag vet att vi har haft mindre trevliga grannar. De har suttit på balkongen (som hörs väldigt väl in till vårt sovrum) fram till tidigt på morgonen och skrikit, haft massa högljudda fester, tappat ner saker på vår balkong m.m.

Dessa grannar har flyttat och nu blivit ersatta av nya fjortisrökare. Var ute på vår balkong häromdagen och upptäckte massa fimpar och att balkongräcket var täckt med aska. Jag gick upp och pratade med dem direkt och de påstod att de slutat med detta. Nu, några dagar senare, ligger det en fimp på balkongen och räcket är fullt med aska.

Jag måste alltså upp och prata med dem IGEN! Gillar inte alls detta. Varför kan vi inte bara få grannar som sköter sig, eller iallafall beter sig normalt! Det kanske inte är en jättebra idé att aska sin cigg utanför balkongräcket om man har grannar med balkong under? Gah!


Liten presentation...

Tack vare Egoinas mammas länk så hade jag fett besöksrekord igår. Kul!

Om jag har lite tur och skriver hyfsat bra så kanske några kommer tillbaka :) Tänkte därför berätta lite kort om mig:

Jag heter Mathilda och bor i Örebro. 7 km från uni och nu när snön är borta kommer jag att cykla denna sträcka. För röra på mig gillar jag, framförallt på Friskis och Svettis där jag sedan snart 2 år tillbaka är funktionär. Funktionär är inte lika med ledare utan jag är värd, värduppföljare, rekryterare och roligast av allt, utbildningslagledare. Det sistnämnda innebär att jag, tillsammans med 2 till, planerar och håller i utbildning för nya värdar.

Dessa uppdrag är fantastisk praktik för det jag vill jobba med i framtiden och även pluggar till, personalvetare. Jag läser min andra termin på programmet och min 6e termin på uni. En hyfsat erfaren pluggare med andra ord.

Nu har jag varit seriös så det räcker. En oseriös bild, tack:



Update

Tydligen var det inte Örebro kommun som satt dit kycklingarna. NA skriver så här.

Spännande! Får se om någon tar på sig ansvaret för det här dådet :D

Påskfint i Örebro


Var nere en sväng på stan med Johannes. Så här fint har de påskpyntat i Örebro :)

Ledig tisdag

Idag är Johannes och jag lediga. Eftersom jag är fingerkappad så är det Johannes som får fixa tvätt och disk medan jag sitter här och är ohjälpsam.

Efter lunch så blir det nog en cykeltur mot stan. Det är så himla skönt att cykla nu! De har äntligen börjat sopa också så nu slipper jag vara livrädd för att åka på rumpan när jag cyklar.

Förresten så vann jag en tävling ganska nyligen. Egoinas mamma höll i tävlingen och nu ska hon länka till mig och blogga om en bild som jag skickat till henne (mitt pris alltså). Så håll ögonen öppna :)

Hennes dotter har för örvigt en mycket bra blogg, egoina heter hon. Kolla in den också!

Lägesrapport

Dusch avklarad. Det gick bra!

Johannes hade köpt plasthandskar. Sjukt tajta så jag blev lite orolig för fingret, men det gick bra. Det enda minuset var att tejpen som sitter för att hålla ihop såret blev lite fuktig i ändarna. Vi håller tummarna för att den håller sig på plats!

Nu är jag lite mer ren iallafall :) Johannes ska hjälpa mig med hårtvätt imorgon.

Nu vankas det klyftpotatis och endast detta! Sånt får man göra när man bor själv!

Sömnig söndag

Jaha. Så försvann en timme bara sådär. Nu skulle man ju kunna skriva något mycket filosofiskt om timmen som försvann, men jag väljer att strunta i det. Filosofi är inte min grej.

Idag vankas det snart första hjälpen-utbildning med Friskis. Ska blir mycket spännande, har ju inte gått någon sån sen högstadiet.

Igår var syster på besök. Mycket trevligt om än lite kaosartat pga fingret. Jag fick hjälp att tvätta håret iaf :)

Igår kväll for vi till Sigge och Mia för lite Rappakalja:

 

 

Deras vovve Dexter var det full fart på som vanligt. Här leker han någon lek med öronen.

 

För er som undrar så är fingret ok, men jag kommer inte att kunna diska på ett tag. Just nu funderar jag mest på hur sjutton jag ska göra när jag ska duscha...


En intressant start på lördagen

Min syster med pojkvän ska ju komma och hälsa på oss nu på förmiddagen. Detta resulterar i att vi måste skynda oss lite. Planen var att baka paj. Det är farliga saker. Jag lyckas med att skära mig vilket resulterar i att Johannes måste iväg och köpa tejp så vi kan tejpa ihop eländet. Apoteket öppnar dock inte än...

Så här sitter jag och bloggar med en hand.

Det blir en spännande dag detta.

Så var det fredag

Fredagfredagfredag!!!

Idag ska det städas och putsas och fejas. Det var alldeles för längesedan sist!!

I eftermiddag ska vi planera för imorgon när systeryster och Danne-Banne kommer på besök. Middag ska det bli, kanske med både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi får se vad det blir :)

Kommer ni att släcka lampan imorgon?

Torsdagmys!

Idag mina vänner SKA det bli en bra dag. Jag hoppas på ett hyfsat positivt samtal under dagen. Joanna och pappsen kommer på besök (håller just på med bullbak) och jag är LEDIG!

Lämnade hemtentan igår och Johannes och jag firade bådas ledighet med pizza, alldeles för mycket godis och filmen "Chocolat". Jag har velat se den så länge nu och hoppats på att Johannes skulle gilla den, vilket han gjorde. Toppenkväll helt enkelt!

Trevlig torsdag på er!



Liten fundering

Undrar vad alla dessa fimpar gör för mark och växtlighet...för att inte tala om vad det kostar skattebetalarna när fimparna ska städas bort...

 

För övrigt så lämnar jag in min hemtenta idag. Håll tummen!!

 

Nu blir det snart prommis med Johannes innan han far iväg för att göra tenta. Sen blir det lite välförtjänt ledighet tillsammans! Trevlig onsdag på er!


Regn regn regn...

...och jag är typ klar med hemtentan!!! Yey för mig! (Hoppas vi)

Ska snart bita ihop och ge mig ut i regnet som strilar i Örebro. Nu har det börjat slå mot rutan. Underbart. Skönt att det snart är vår!

Jag tog lite halvt ofrivilligt första cykelturen igår kväll. Alternativet var att vänta kvar på F&S 40 min för att åka buss. Då blev det en skakig cykeltur istället. Trevligt iallafall.

Lunch snart. Seminarium snart. Lööv!

Regn regn regn...

...och jag är typ klar med hemtentan!!! Yey för mig! (Hoppas vi)

Ska snart bita ihop och ge mig ut i regnet som strilar i Örebro. Nu har det börjat slå mot rutan. Underbart. Skönt att det snart är vår!

Jag tog lite halvt ofrivilligt första cykelturen igår kväll. Alternativet var att vänta kvar på F&S 40 min för att åka buss. Då blev det en skakig cykeltur istället. Trevligt iallafall.

Lunch snart. Seminarium snart. Lööv!

Snart snart snart!

Idag har jag varit sjukt duktig so far. 3 frågor av 4 avklarade och nu behöver jag bara få med en grej i sista frågan så är den också klar. Johannes har varit hemma på förmiddag och hållt koll på mig vilket har hjälpt otroligt mycket. Håll nu tummen lite för mig så att jag blir klar med detta idag :) Vore Så.Himla.Skönt!


Hemtenta igång

Det blir ingen helg här inte. Eftersom jag blev ofrivilligt ledig så är det hemtenta som gäller för fulla muggar. Var duktig och åkte med in till uni igår, tyvärr så ställde magvärk och förkylning till det så jag orkade bara en fråga. Idag tar vi nya tag. Johannes ska ta med sig nätsladden när han åker och sen är det bara jag och laptopen och hemtentan. Den ska in på fredag så än känner jag ingen panik. Det intressanta med denna hemtenta är att jag får skriva max 2 sidor på 4 frågor. Med 1,5 radavstånd storlek 12. Det handlar alltså om supersållning vilket är en utmaning i sig.

Wish me luck!

Bilder från minisemestern

Här kommer lite bilder från Stockholmsvistelsen. Jag och Johannes såg alltså Dave Matthews Band i Fryshuset i måndags kväll. Vi bodde hos Johannes syster Lovisa med make Niclas och barn Åke. På tisdagen vaknade vi tidigt av marodörer som skulle tvätta. Tisdagseftermiddagen tillbringades hos syster nr 2 (fast 1 i åldersordning) och barn Fernando.


På väg i vår Toyota IQ som vi hyr för 299:- dagen på Statoil

Min kameraväska är en fantastisk leksak. Både kardborre OCH dragkedja!

På plats i Fryshuset som inte alls var så kallt med ca. 3000 åskådare.

Så plötsligt kommer Dave himself ut på scenen och presenterar förbandet. Anledningen till den stora bjälken är att Fryshuset tydligen är en idrottshall med basketkorgar. Under förbandet hade vi inte så bra sittplatser utan hamnade precis vid en av korgarna.

Så började det äntligen! Johannes tog en mycket bra tajmad bild.

Att flytta ner på golvet när de började spela var väl inte den bästa idén hittills. Ungefär så här mycket såg jag om jag hade tur.

Men mestadels såg jag så här mycket...

Mot slutet av konserten (efter ca. 2h och en kvart) började det tunna ur med folk och vi kunde ta oss till sittplats igen. Då såg jag liiite bättre.

Och så här fint var det efteråt. Skönt att slippa städa upp detta...

Åke och jag spelade Island Paradise på Facebook. Det tyckte han var roligt!

På tisdagseftermiddagen överraskade jag och Johannes Fernando på dagis. Hittade den här mycket fungerande bänken på vägen dit.

Johannes och Fernando leker sånt som pojkar leker. Vart är dockorna undrar jag?


Sedan for vi hem. Det blev en klart lyckad minisemester. Skönt att stänga av allt vad plugg heter. Nu är det bara att tag i hemtentan som släpptes i måndags. Nu är det köra köra till nästa fredag!

Mathilda är hemma!

Nu är vi tillbaka från Stockholmo. Vi har haft det supertrevligt, bra konsert och lekt med syskonbarn.

Bilder kommer troligtvis senare idag. Förmiddag ska ägnas åt måste-saker. Inte alla roliga...

Jag är hopplös...

Har inte bloggat på ett tag nu. Det är mest för att jag så tråkig just nu. Soft i skolan så det mesta jag gör är att nörda vid datorn. äta och plugga.

Idag är jag "ledig", men till och med det lyckades jag sabba när jag kom på att måndag och tisdag försvinner (konsert!). Så nu ska jag snart läsa lite innan lunch. Johannes är duktig och sitter på uni. Han kommer hem någon gång i eftermiddag och då ska vi ut i solskenet!

Till det hopplösa. Jag har supersvårt att slita mig från fejjan. Det här är det värsta just nu:




Onsdag

Jag gillar verkligen att det inte är så mycket schemalagt på den här kursen. Så skönt att bara kunna stanna hemma. Nu har jag inget på uni varken ons, tors eller fre. Eftersom jag tagit lite välbehövlig paus hittills så måste jag dock försöka läsa lite nu. Ska ta och kika lite i böckerna idag.

Just nu håller jag på med lite tvätt. Det vore ganska mysigt om det inte vore för vår sunkiga tvättstuga. Idag hittade jag en tvättmedelsklump stor som 2 tennisbollar i tvättmedelsfacket. Hur tänker man då undrar jag?

I eftermiddag blir det äntligen lite träning! Nu har jag varit dålig ett tag, mycket att göra vilket har lett till bortprioritering av träning. Men i eftermiddag är det allts dags. Längtar!

We made it work!

För ett tag sen satt jag och bråkade med min mobil och laptopen och försökte få bluetooth-överföringen att funka. jag lyckades inte. Idag bestämde vi att Johannes skulle hjälpa mig med det. Vi slog igång alltihopa och så funkade det direkt. Så mycket för att jag försökte vara teknisk.

Ja ja, här kommer de första bilderna från min mobilkamera. Vi var alldeles nyss ute på långpromenad i solskenet och på ett ställe hamnade vi på en ministig. Om man gick utanför stigen så hamnade man upp till låren i snö. Mycket roande :)



Baka baka liten kaka

Här kommer lite bilder från helgen. Jag var ledig vilket oftast betyder bakning av något slag. Just den här helgen blev det tunnbröd och snickers-kakor. Bilderna är från kakbaket.


Ok. Så här ser jag ut när jag bakar. Fullständig koncentration.

Först blandar man honung och jordnötssmör. Detta ska koka!

När det har kokat ska cornflakesen i. Noggrann måste man vara.

Sisdär ungefär

Typ så här ser det ut när det är honung, jordnötssmör, kokos och corn flakes blandat. Och vad ser vi till höger? Choklad såklart!

Smeten läggs i en form. Förslagsvis rektangulär, men har man inte det går det bra med rund. Sen ska det smetas choklad på!

Återigen. Noggrant! Inget spill och ingen missad fläck!

Det finns ingen färdigt-bild, men gott blev det. Tack till Lovisa som vi fick receptet av!

Softa dagar

Jag gillar verkligen den nya kursen. Det är så skönt att veta att man inte behöver superplugga till en salstenta utan kan ta det liiite lugnt eftersom det blir hemtenta.

Jag ha tagit det mycket lugnt de senaste dagarna. Nackdelen med att gå på uni, man får inga lov och då blir man lite lätt omotiverad efter ett tag. Därför är det som sagt skönt med en sån här kurs då och då så att man hinner andas.

Johannes och jag var och shoppade i söndags. Mycket kläder blir det och nu har vi ett allvarligt förvaringsproblem. Detta måste lösas snarast. Jag får inte igen min byrålåda och det finns inte galgar så att det räcker...I alla fall, vi unnade oss även varsitt spel. Johannes köpte Fifa 09 till Wii och håller på att göra mig galen med en funktion som gör att wii-moten låter som en tuta varje gång han gör mål. Själv köpte jag en box med 4 CSI-spel för 99:-. Högst beroendeframkallande. Jag gillar starkt spel där man får peka och klicka och klura lite. Tyvärr så tar det ju ganska mycket tid från annat :)

Ikväll blir det möte på Varbergagatan. VUF-gänget kommer hit och jag ska bjuda på mat. Vegetariskt blir det. Lite nervöst eftersom det är en egenkomposition, men det blir nog bra.