2 veckor sedan...

...jag bloggade. Fick bannor av Jenny igår så det är väl bäst att man uppdaterar =)

Anledningen till dåligt bloggande är som vanligt mycket att göra. Just nu är jag mitt uppe i B-uppsats som tar en massa tid och energi. Att vi dessutom läser metodkursen samtidigt och har uppgifter i den gör det ju inte lättare direkt.

Det som är skönt är att det bara är 3 veckor kvar till vår egensatta deadline. Sedan blir det jullov.

Som vanligt har jag 2 julkalendrar. Varför ska man bli vuxen liksom? En Bamse och en Kalle Anka. Bamsekalendern är fantastisk på det sättet att man får börja öppna vid första advent och sista luckan är den 25/12 (det är alltid ett peacetecken i sista luckan). I love!

Idag ska vi slutföra enkät och intervjuunderlag till uppsatsen och ikväll är det värdutbildning steg 2 på F&S. Mitt favvo-tillfälle eftersom jag får gå igenom vårt datasystem med värdarna. Wish me luck!

Mitt i veckan

Poff så var det onsdag, det går sjukt fort!

Poff så är det nästa vecka och ett steg närmare jul. Veckorna går jättefort nu när man har mycket att göra.

Idag ska vi bearbeta feed-back från handledningen igår. Det ska bli skönt att försöka reda ut lite grejer så att det blir struktur.

Nu ska jag springa till bussen!

Här står jag och kommer inte in. Tur att m...

foto_0109 (MMS)

Här står jag och kommer inte in. Tur att man har pojkvän som jobbar nära och kan komma och låsa upp...


Bildblogg

Laddade in lite bilder från kameran som jag tänkte bjuda på =)


Det här är från förra helgen när jag var i Karlskoga. Det är mamma, pappa och Isabella långt där borta.

Det var KALLT! (och Mathilda packade helt fel kläder för väder).

Älska att trampa på den första isen. Det ljudet ligger på min topp 10-lista över sköna ljud.

Mamma plockade mossa till adventsljusstakarna. Jag har en påse som ligger och väntar på första advent här hemma.

Vackert!

Efter att mamma plockat mossa fick vi bullar, varm choklad och mandarin i solen. Mumma!

Mys-morgon

Imorse ringde klockan halv sju (som vanligt, Johannes brukar börja åtta). Johannes går upp efter nån snooze, jag segar kvar eftersom jag egentligen inte behöver gå upp. Johannes kommer tillbaka och plockar upp min filt och stoppar om mig, jag säger att jag inte ska sova mer. Johannes går och börjar med frukost medan jag ligger kvar bara liiite till.

Johannes: FAAAN!
Jag: Vad är det?
Johannes: Jag börjar inte förrän 10!
Jag: Men kom tillbaka hit och sov då!
Johannes: Men jag har ju hällt upp te...
Jag: Kom hit nu.
Tystnad följt av lite slamrande.

Sen sov vi en timme tills jag vaknade av en hostattack och att Johannes höll på att köra oss av vägen utanför Karlskoga (vi var på väg ut i skogen för att möta ambulansen som vi ringt på, mycket logiskt).

Stress-Mathilda

Så var det dags igen. Intensiv period i skolan som man inte riktigt har kontroll över --> stress!

Vi är i inledningsskedet för att skriva b-uppsats. Det är svårt att förklara när man inte är inne i det, men säg att du ska skriva något - du ska göra en enkätstudie och intervjuer, du vet att det finns ett antal metoder och varianter på detta och att du måste använda dig av dem. Du vet vad du vill skriva om, men du har ingen aning om vilken litteratur som kan tänkas ta upp något relevant kring detta.

Kort sagt - du vet precis vad du vill göra, men hindras av metoder och litteratur som du inte vet något om.

Lägger man även till en rejäl förkylning på detta som förhindrar dig att läsa och gå på föreläsningar så blir det ännu roligare.

Idag mår jag lite bättre, det som är jobbigt är en ettrig hosta som resulterar i jätte-hostattacker som resulterar i utmattning. Det är inte helt lätt att plugga då...

Skulle kunna älta skol-stress i oändlighet, men det är inte så roligt att läsa om.

Positivt idag är lite socialt umgänge på F&S (fast jag måste försöka prata så lite som möjligt pga hosta) + att Johannes kommer hem tidigt och käkar lunch med mig.  Mys!!

Så lack på ouppfostrade skitungar som spel...

foto_0108 (MMS)

Så lack på ouppfostrade skitungar som spelar hög musik på dåliga mobilhögtalare på bussen...


Så var det vinter igen

Och som vanligt sedan nya bussbolaget infördes så står busstrafiken still. Fick veta nu på morgonen att jag hade världens tur igår. Jag åkte hem vid tre och bussen var kanske bara 5 min sen. Efter fyra gick det tydligen bara utför och vid sex-tiden ställde de in all busstrafik. Folk var fast på en massa ställen. Dessutom gäller tydligen inte resegarantin vid "kaosartade" förhållanden som tydligen 10 cm nysnö innebär. Bussarna kör på året-runt-däck och slirar som attan.

Jag kan förstså att det blir förseningar vid första snön, men med tanke på hur det var förra vintern så tycker man ju att de borde lärt sig något...

Johannes börjar kl. 8 idag och kom tydligen med på någon buss. Jag tror att det är tveksamt om han kommer i tid dock. Bussarna har tydligen inte kommit igång än och går inte enligt tabell.

Det känns ändå lite skönt att jag bestämt mig för att hänga hemma idag. Orsaken är inte lika rolig, jag är sjuk. Imorgon är det värdutbildning och en riktig heldag på uni som det vore lämpligt om jag var med på. Hoppas hoppas! Ska sova lite middag sen och hoppas på att förkylningen försvinner!

Fix- och trix

Oj, vad fort helgen gick! Mysigt har det varit iallafall. Jag har varit i Karlskoga och firat minsta lillasystern som fyllde 17. Vi har hunnit med att vara ute i skogen och plockat mossa, gått på hockey och spelat massa spel. Ska försöka lägga upp lite bilder framöver.

Idag ska det fixas. Ny delkurs börjar imorgon och jag måste få känna att jag har ordning på saker och ting. Fick lite lätt panik här på morgonen när jag trodde att jag var tvungen att köpa en till bok för 300 spänn. Det visade sig dock att så inte var fallet. Skönt det, har tillräckligt att läsa som det är.

Måste också fixa en PowerPoint till värdutbildningen på torsdag. Jag ska experimentera lite - sjukt spännande!

Och vet ni...idag kommer Johannes hem på lunch!!

Rävbajs med bär

foto_0107 (MMS)

Rävbajs med bär


SMS-inlägg

foto_0106 (MMS)


Vinst med 2-1 efter förlängning!

foto_0105 (MMS)

Vinst med 2-1 efter förlängning!


Sitter bredvid en sån här herre som måste ...

foto_0104 (MMS)

Sitter bredvid en sån här herre som måste sitta bredbent av någon anledning...


Fredag!

Så var det äntligen fredag. Ska strax försöka slåss lite mot dammråttorna, sen ner på stan och gå ärende åt kära mor (jag tjänar troligtvis en tröja på det så det ska bli ganska kul=). Sedan mot uni för att äntligen lämna in hemtentan!

Stackars Johannes sitter just nu och skriver salstenta. Tentatiden är ända till 13 så han är nog ganska mör när den är klar.

Ser fram emot lite fredagsmys ikväll och i helgen blir det Karlskoga. Mys!

Typ klartNu är det i princip klart. Sötaste Johannes är och handlar lite så snart blire kvällsmat. Hungrig som en tok är jag och görsugen på leverpastejsmacka med smörgåsgurka, mmmmm.


Sista hemtenta-dagen

Igår var jag ganska duktig, drog ur router-sladden och vips blev det mer kreativa pauser än att facebooka och driva runt på diverse bloggar och dagstidningar.

Jag har nu arbetat mig igenom alla 5 frågor och skrivit ut. Nu ska här gås igenom och se så att allt är med och att det är hyfsat bra formulerat. Hoppas hoppas! Håll tummen för mig så är nu söta!

Det är liiite svårare att sitta inne idag. Idag skiner nämligen solen från klarblå himmel i Örebro - en fantastisk vacker höstdag. Jag ska bege mig ut på en prommis efter lunch. Beroende på hur det går tills dess så får vi se om det blir en lång en eller en kortare variant...håller tummen (igen) för det sistnämnda!


Dags igen

Så var det dags för hemtenta igen och plötsligt börjar Mathilda blogga regelbundet igen...

Well well. Den här gången fick vi tentan igår och den ska in på fredag förmiddag. Mindre med tid än vanligt alltså. Skönt, då är våndan något kortare. Som vanligt så är jag totalt opepp för det här. Trött och dan också...vill mest träna. Efter den här veckan lugnar det ner sig något iallafall, så det är bara att kämpa på.