Vår i luften!

Visst är det härligt? Solen skiner och det doftar vår.

Jobbdagen igår gick bra. Hostan höll sig i skinnet och jag tog det mycket lugnt. Det var inte så mycket att göra vilket passade mig utmärkt. Nu borde jag klara av hel jobbdag imorgon också.

Idag tog jag lite ledigt, tog sovmorgon och ska pyssla lite hemma innan jag ska iväg till Friskis för möte. Vi fick ställa in ett efterlängtat utbildningsmöte eftersom jag blev sjuk, men nu ska det äntligen bli av! Som jag längtat! Vi ska göra om lite i utbildningen, fokusera mer på värdskap/service och även lite annat smått och gott. Längtar!

Innan jag ska iväg ska det fixas CV. Har länge kört med AMS version och bara kopierat därifrån. Nu tänkte jag ge mig på att göra den lite bättre, lite snyggare.

Heja heja!

Det dåliga sjuksamvetet

Alltid när jag är sjuk och behöver stanna hemma så slåss jag med mitt dåliga samvete.

På något vis känns det som att alla andra minsann inte stannar hemma bara för att de är sjuka. Folk jobbar och är i skolan ändå. Så litegrann känns det som att jag är liite klenare än alla andra bara för att jag väljer att stanna hemma.

Sen innerst inne så tycker man ju att det är lite mysigt att ligga på soffan (iallafall de första dagarna) och att trivas med att ligga hemma på sofflocket är väl inte heller helt ok. Mer dåligt samvete.

Just nu är jag i det sista dåliga sjuk-samvetes-stadiet - snart frisk-stadiet. Jag känner mig hyfsat pigg i kroppen och så, men slåss med hostattacker. Igår eftermiddag hostade jag i säkert 5 min i sträck. Tänk om det händer på en föreläsning? Då till frågan, ska man åka in eller stanna hemma?

Så som vår kurs är nu så har vi ej obligatorisk föreläsning på förmiddagen och obligatoriskt seminarie på eftermiddagen. Läraren lägger inte ut någon föreläsningspresentation på Blackboard.

Jag har missat 2 (snart 3 föreläsningar) och 1 seminarie. Jag vill ju inte missa något mer obligatoriskt, men pga att man missat en massa föreläsningar så är det ju massor som jag inte har koll på. Har ju inte heller orkat/vetat hur jag ska sätta mig in i det som gåtts igenom. Massive dåligt samvete.

Hur som helst. Jag tänker strunta i föreläsningen för att kunna orka gå på seminariet. Dessutom ska jag jobba imorgon och vill verkligen orka med det. Så får det bli.

Nej usch hörni. Det här var inget bra pep-talk. Nu kör vi tisdag!!

Åter till vardagen

Du var det måndag. Man blir verkligen helt dagvill när man varit hemma och varit sjuk i en vecka.

Halsen är bättre (pepparpepparpepparpeppar). Det gör fortfarande ont, men nu är det nästan som vanligt halsont. Igår kunde jag äta hela dagen, superskönt!

Har istället fått värsta hostan. Vaknade i natt och höll på att hosta upp lungorna kändes det som. Det gick över som tur var så jag kunde somna om.

Nåväl, idag är det åter till verkligheten som gäller och usch vad det tar emot. Det är så mycket att ta tag i och som jag borde göra så att jag blir trött bara av att tänka på det. Dessutom har jag noll motivation att ta tag i skolan igen, när man missat en vecka i den här kursen gäller det att leka detektiv för att ta reda på alla jädra ändringar som händer.

Ja ja, det är bara att bita ihop. Ska försöka göra det mesta nu på förmiddagen så att jag kan sova eftermiddag sen.

Just det. Jag har även fått "mindre vanliga" biverkningar av penicillinet = kliande nässelutslag över hela kroppen. Har telefontid på vc nu på morgonen så jag kanske måste traska dit också.

Trevlig måndag på er!

Penicillinkur

Det blev en eftermiddag på vårdcentralen igår. Jag satt här i min ensamhet och grät av smärta och efter en konsultation med mami så ringde jag vårdcentralens akutnummer och fick en tid direkt.

Sköterskan gjorde ett test för att se om det var halsfluss, vilket det inte var. Som tur var fanns det läkare där igår så jag fick en id där direkt (annars får man åka över hela stan för att träffa läkare.) (Vilket jag nästan hade kunnat tänka mig att göra igår).

Att läkaren var läkare övergår mitt förstånd. Han pratade jättetyst, på skånska och dessutom sluddrigt. Jag vet alltså inte riktigt vad som var fel på mig, men fick penicillinkur utskrivet iallafall. Allt gick så fort, han tittade i min mun i 2 s, sluddrade något, sen lyssnade han på mina lungor och sluddrade ytterligare något. Till slut fattade jag att jag skulle få medicin och lyckades väl samla mig själv för att ställa några frågor.

Hade jag inte varit så trött efter att ha suttit på vårdcentral i 2 h, plus feber, plus inte ätit något sen frukost så hade han nog fått sig en utskällning.

Som tur var kostade inte besöket något och penicillinet var inte så dyrt.

Tack till snälla Elin och Johan för att vi fick låna bil och åka till apoteket. Och jättemycket tack till min underbara pojkvän som fixade allt igår!

Har haft supersvårt att sova, drömmer askonstigt och vaknar hela tiden av att det gör ont. Hoppas verkligen att penicillinet kickar in idag och att jag kan få iallafall liiite lindring!

Trevlig helg på er!

Så. Fruktansvärt. Ont

Nu är det inget roligt längre. Har så fruktasvärt ont i halsen/svalget. Det gör ont tom när jag bara är. Äta är nästan inte att tala om och pga det så är jag trött som sjutton.

Fick tid på vårdcentral på måndag och nu sitter jag här och undrar hur jag ska kunna stå ut till måndag. Det får gå helt enkelt, imorgon är nog värken borta helt. Tror ni inte det?

Är det bara jag som har otur?

Jag är sjuk och min hals gör mig tokig.

Försökte surfa på halsfluss för att försöka diagnostisera mig själv, gick ok, men jag bestämde mig för att ringa sjukvårdsrådgivningen. Jag fick veta att det skulle ta ca. 3 min i kötid och att jag hade könummer 5. Det låter väl helt ok? Jag fick vänta i 10 min, inte helt ok...

Sen svarar en sköterska och innan jag får ställa de frågor som jag ville ställa så börjar hon avbryta mig och ställer egna frågor.

Sen när jag säger att jag har haft feber upplyser hon mig om att det har jag minsann inte haft.

Jag blir bara så himla trött av sånt här, kan man få fråga saker utan att känna sig som en idiot?

Hon avslutade iallafall med att önska mig lycka till och det är ju alltid något. Hon kanske bara ville hem till sin familj.

Liveblogg om Melodifestivalen

21:51
Piss...The Moniker hade gått så himla mycket bättre i Eurovision...Hellre Eric än Danny dock...

21:50
Skit skit skit!!!! Jag vill inte skicka nån av dem till Tyskland!

21:48
Herregud vad det pirrar i magen nu!

21:47
Enligt kommentarerna på aftonbladet.se verkar det inte som att det gått att ringa in och rösta.

21:43
Töntigt reklamavbrott...

21:42
Enligt både aftonbladet.se och expressen.se:s läsare så är det The Moniker som ligger i topp. Dock ligger Eric Saade och nosar i hälarna.

21:40
Coolt! De här grabbarna har jag sett på en mini-bar i Sthlm. De var förband till Johannes brorsas band DeVan. Sjukt bra är de iallfall. Sångaren har en sjuk pipa, gåshud får man!

21:31
Att det går bra för Danny och Saade känns väl inte så konstigt. Däremot är det lite spännande att Sanna ligger så bra till. Stackars Swingfly får allt eller ingenting.

21:26
Maries reaktion på att Tyska Lene sjungit alla Tysklands bidrag - underbar!

21:16
Helt ok mellannummer. Fränt med Christers basstämma!

21:14
Det blev en röst på The Moniker. Ska bli spännande att se hur det kommer att funka med de internationella jurygrupperna.

Bidrag 10: Popular - Eric Saade

Framträdande: 4
Låt: 4
Kläder: 3

Oh mama/Popular, helt ok låt, fränt framträdande. Ändå är det ingen favorit hos mig, Manboy var ärligt talat bättre. Eric har en cool röd skinnjacka annars är allt svart svart svart. Glaskrossandet är inte lika coolt som duschandet förra året. Kan nog dock bli farlig när alla fjortisar fått säga sitt.

Bidrag 9: The king - Playtones

Framträdande: 3
Låt:
3
Kläder: 3

Att se dem live gör låten. Den är ganska intetsägande när man hör den på radio. De får en 3:a för kläderna enkom för att det inte är svart i dem och för den rosa skjortan. Basisten är bäst ikväll! Gillar hur han diggar loss.

Bidrag 8: I'm in love - Sanna Nielsen

Framträdande: 2
Låt: 5
Kläder: 5

Åh, det är så frustrerande! Känns som att man skulle kunna göra så mycket mer med framträdandet för att få det att lyfta. Hon står för länge i blomman/bläckfisken. Sanna sjunger superbra, låten är en favorit och kläderna passar henne perfekt. Hon glittrar nästan mer än Perelli.

Bidrag 7: Me and my drum - Swingfly

Framträdande: 4
Låt: 5
Kläder: 3

Älskar låten! Trallvänlig refräng som sätter sig, och bom chicka bom är klockrent. Fartigt nummer, men varför dessa svarta kläder!? Undrar hur Swingfly och Idol-killen låter när de snackar. Känns inte som att de är helt samsynkade.

Bidrag 6: Leaving home - Nicke Borg

Framträdande: 2
Låt: 3
Kläder: 2

Helt ok låt, men lite trist. Nicke sjunger lite halvfalskt och det blir lite jobbigt i längden. Kläderna är också tråkiga, varför väljer man ett par gubb-byxor? Framträdandet också trist och kunde de inte bara skickat in en riktig gitarrist till solot? Låten är betydligt bättre på radio.

Bidrag 5: E det fel på mig? - Linda Bengtzing

Framträdande: 4
Låt: 5
Kläder: 3

Jag är lite rädd för Linda, hon verkar så läskigt energisk. Ser ut som att hon skulle kunna hugga om man kommer för nära. Om det hade varit snyggare ringning/Lindas tuttar vore större skulle kläderna få högre betyg, älskar den gula färgen. Låten är fantastisk, tok-schlager när den är som bäst.

Bidrag 4: 7 days and 7 nights - Brolle

Framträdande: 3
Låt: 4
Kläder: 2

Jag gillar låten och det är fränt att Brolle liksom tar upp hela scenen fast han står där alldeles själv, känns dock som det skulle behövas nåt mer. Kläderna är svarta och trista, halsduken är lite piffig, men väger inte upp riktigt.

Bidrag 3: Oh my God! - The moniker

Framträdande: 4
Låt: 5
Kläder: 3

Mathildas personliga favorit. Så mycket kärlek och glädje i en låt, underbart! Daniel sjunger rent och går igenom TV:n. Älskar pekandet i början av låten och textraden "I cannot get enough"! Färgglatt framträdande som bryter av, klädbyte och dessutom en höjning, härligt corny låt. Det kanske kan gå bra?

Bidrag 2: Spring för livet - Sara Varga

Framträdande: 3
Låt: 3
Kläder: 3

Mysig låt med fint budskap. Tyvärr så sjunger Sara lite falskt rakt igenom och det stör lite. Klänningen är fin och ser lite grekisk/romersk ut, tyvärr syns ju inte det eftersom de bara visar hennes ansikte hela tiden (inte för att det är nåt fel på det).

Bidrag 1: In the club - Danny Saucedo

Framträdande: 4
Låt: 2
Kläder: 3

Låten tycker jag är hopplöst tråkig, samma text hela låten igenom. Om man inte ser framträdandet så är den ganska menlös. Funkar säkert bättre på dansgolvet. Showen är ascool och ser inte en av dansarna ut som piano-Putte i Så ska det låta? Kläderna är väl ok, men svart är så trist...

20:09
Jippie! Adam är med ikväll också!

20:08
Coolt intro, verkar bara vara Sanna som har ny kläder till finalen.

20:04
Varför måste Marie och Rickard leka Disney-film i varje program? Jag tycker det blir liiite töntigt...

För att det ska blir lite enklare att förstå och enklare för mig att tycka till så kör vi betygsskala 1-5, 1 är inte så bra och 5 är toppklass. Jag betygssätter framträdande, låt och kläder och det är mina högst personliga åsikter, inte så som jag tror att det kommer att gå.

Ok, då kör vi! Tänkte försöka mig på att ge mina omdömen om bidrag, kläder m.m. och kanske även lite töntiga kuriosa kring artister.

Stan är full av vatten

I Varberga har vi sjöar istället för vägar...

Tur att jag har världens bästa kängor så att jag inte blir blöt om fötterna. Och vet ni vad? Ju mer det regnar, desto fortare kommer våren!


Hur var Indoor Walking?

Eftersom jag trodde att jag skulle starkt ogilla det så blev jag positivt överraskad.

Håkan som ledde passet agerade berättare, vi var och sprang i orienten, i sanddyner och en massa annat fränt. Det låter kanske lite flummigt, men Håkan gjorde det riktigt bra och storyn gjorde det uthärdligt.

Jag fick tidigt kramp i foten, men blev av med det mot mitten av passet.

Betyget blir nog 3/5, enbart tack vare ledaren. Jag tror inte att jag kommer att prova det igen, det är fortfarande trevligare att ta en rask promenad i frisk luft och på något vis känner jag mig ganska frisk när jag tycker så.

Måste också få berätta att vi var och såg 3D-bio för första gången i helgen. Vi såg den senaste Disney-filmen, Trassel. Sjukt bra, Disney is back! Att se i 3D var coolt, men kändes inte helt färdigarbetat. Om något befann sig i vår förgrund, alltså en bit ut så blev det suddigt tills det tog sig inåt bilden. T.ex. så kom det en fjäril flygande in mot bilden och den var oskarp tills den kom lite längre in. Svårt att förklara, man måste nog prova.

Jag var lite orolig för att det skulle bli jobbigt att ha 3D-glasögon på mina egna glasögon, men det gick hur bra som helst som tur var! Jag var också lite orolig för att jag skulle må illa, men den enda bieffekten blev lite lite huvudvärk.

Den mystiska lådan

Den här lådan finns i städskrubben i vår lägenhet.

Det är inte vi som skrivit "Snören" på lådan utan någon tidigare hyresgäst. Hela tiden vi har bott här har jag funderat på vad det kan ha varit för sorts snören...De måste ha varit himla viktiga eftersom de fått en egen låda som dessutom är märkt. Av handstilen att döma så gissar jag att det är någon äldre person som skrivit ordet. Vad använder man snören till överhuvudtaget egentligen? Jag kan inte komma på en endaste gång som jag använt snören på ett bra tag. Hjälp!?


Vart tog veckan vägen?

Poff så var det torsdag och föreläsning+seminarie. Eftersom jag bara varit på uni en gång den här veckan känns det skumt att det är fredag imorgon, dock väldigt skönt!

Imorgon ska jag prova Indoor Walking för första gången. Ska blir mycket spännande eftersom jag har supersvårt för spinning. Ser liksom inte meningen med att sitta inomhus och cykla och inte komma någon vart. Särskilt när man kan cykla ute, få frisk luft och titta på omginingarna istället.

Nu provar jag alltså på typ jogging inomhus istället. Spännande...jag återkommer med betyg (och bilder från i helgen).


En sånhäringa ska Mathilda stå på imorgon.

(För övrigt kommer det upp en massa sjuka grejer när man söker på Indoor Walking, äggmackor, sprutor, bikinibrudar och spaghetti bl.a. HUR, är det relevant?)

Höjden av dumhet?

Så här ser det ut vid våra sopkärl. Kan någon förklara logiken för mig? Man bemödar sig alltså med att BÄRA ner soppåsarna och sen stoppar man inte i dem i tunnan? VARFÖR!?