Jobba jobba jooobba

Jag bara sliter och står i, men det är ganska roligt och jag tjänar fett med cash. Det kommer att kännas ganska trevligt i slutet på januari : )

Johannes är kvar på Björkhagen så jag är hemma själv. Det är ganska trevligt faktiskt, jag får sitta vid datorn hur mycket jag vill och gå och lägga mig när jag vill ; )

Ikväll far jag till Karlskoga och sen ska jag jobba söndag och måndag innan det blir lite ledigt. Då ska det spelas Wii vill jag lova. Törs inte slå på mitt nya spel förrän Johannes är hemma : )

Nu ska jag promenera till Markbacken där Kim ska hämta upp mig!

Jul, jul, strålande jul

Nu börjar den stora julfriden infinna sig. Vi är iallafall fyra av cirka femton som ska kika på Kalle : ) Här i Björkhagen är det lite vitt på backen och de har tydligen lovat lite mer snö.

Ha en riktigt härlig julafton!!!

Julrusch

Jag är trött, sjukt trött, och har svinont i fötterna. Men det har varit ganska skoj också : )

Sneaky Mathilda

Det är så himla roligt att tjuvlyssna på folk, tänk vad mycket roligt folk har för sig. Johannes och jag satt och studerade idag, då kom två killar och satte sig vid bordet bredvid ( med andra ord, ganska svårt att låta bli att lyssna ). Efter en liten stund ringer båda killarnas mobiler och en av killarna går därifrån för att prata. Kille 2 sitter kvar, han verkar prata med sin flickvän.

Kille: Ja, just det du hade ju tenta.
...
Kille: Jag tänkte äta vid halv ett, ett. Jag måste ju jobba sen så det är ju bra om jag inte äter så tidigt. Jag åt ju frukost vid nio också.
( Tjejen håller inte med och det verkar som hon är jättehungrig eftersom hon haft tenta. Hon vill ändra det till att de äter vid halv tolv, tolv ist. )

Samtalet slutar med att killen ger med sig och de bestämmer sig för att träffas vid kvart i tolv.

Kille ( surt ): Då fick du ju som du ville iallafall.

Man kan ju fundera på vem det är som bestämmer i det förhållandet. Noteras bör, att samtalet håll på i säkert 15-20 min och de dividerade fram och tillbaka. "Välj dina strider" var det någon som så klokt sa på Lovisas möhippa och det ligger ganska mycket i det. Det känns ganska dumt att sitta och bråka om en halvtimme hit eller dit. Och ärligt talat, hur svårt är det att bre en smörgås och vänta nån timme?

Nedräkningen har börjat

Snart, snart är det jul. Det ska bli så himla skönt med lite jullov.

Just nu sitter jag på universitetet och ska vara kreativ, vilket jag inte har nån lust alls med. Jag vill mest bara vara ledig och spela TV-spel med Johannes. Snart!

Igår kväll jobbade jag, fick certifieringsbeviset. Så himla snyggt : ) Det var ganska lugnt igår, jag hade förväntat mig kaos, men det kommer väl till helgen kan tänkas : )

Nu...har jag fördrivit ytterligare lite tid. Måste försöka få ur mig något...

Det snöar!

Det är så mysigt att gå upp på morgonen när det vräker ned snö ute. Allt blir liksom lite ljusare.

För tillfället sitter jag och försöker formulera en inledning till mitt paper. Det går ändå ganska hyfsat, jag har en ganska bra idé om vad jag vill göra. Imorgon ska syftet vara klart så jag får väl hoppas att det blir godkänt och inte totalsågat. Mathilda har ju lite kortare deadline än alla andra eftersom jag jobbar de tre sista dagarna av höstterminen. Inte mig emot dock, då får jag ta jul tidigare än alla andra, hah! : )


Och vips så var det tisdag

Ja, måndagen bara försvann eftersom jag softade ganska friskt igår efter mitt lilla utbrott på pedagogiken. Seminariet idag gick bra, lite segt, men det är som vanligt. En av föreläsarna var bra iaf. Han kunde prata på vår nivå till skillnad från dessa torra akademiker som tycker att allt är så komplext och stort. Blä!

Nåja, snart är det jullov.

Johannes är och jobbar ( eller sitter och läser på badhuset, vilket man vill : ) ) och jag sitter här och slösurfar. Klarade precis av ett svinroligt spel, så jag sitter här och saknar det lite. Jag ska snart käka lite, kanske lira lite spindelharpan och sen ska jag iväg till Friskis. Det blir två pass den här veckan eftersom jag bytte bort mitt förra veckan. Lite körigt, men ganska kul också : )

Universitetet suger!!!!!!!

Min uppgift är att lyfta fram vad en gubbe tycker är bra hos en annan gubbe och sen ska jag lyfta fram vad i gubbe 2s bok som kan märkas i gubbe 1s resonemang. Så jävla meningsfullt! Inte!!!!!!! Usch vad jag inte gillar den akademiska världen. Allt ska vara så jädra orealistiskt och komplext så vanliga människor helst inte ska fatta nåt alls. Kul, sanslöst. Nu ska jag göra den här skiten så jag kan spela Rayman sen, där det åtminstone logik!


Julrusch!

Wow! Jag hade nästan glömt bort hur det känns när man är mitt uppe i julruschen. Men kul var det faktiskt och idag blir det köra av igen. Tre timmars sömn i natt, mensvärk suger. Den här gången har jag provat ett naturläkemedel, men inte ens det verkar bita på min jäkla mensvärk. Crap! Så det blev till att spendera natten framför datorn, som vanligt en natt i månaden ( och jag är väääldigt glad att det bara är en natt och inte fler ).

Idag blir det som sagt jobb. Förhoppningsvis kommer vi iväg lite tidigare än sju ikväll ( jag är schemalagd till 18:20 och vi stänger 18:00 ). Sen imorgon börjar pluggandet igen, jag måste sitta och snickra på nån uppgift som vi har till tisdag. Det positiva är att man kanske kan unna sig lite sovmorgon. Om det är någon som har förslag på uppsatsämne i pedagogik så får ni jättegärna kommenter. Jag har ingen fantasi kvar tyvärr, men måste väl ändå klämma fram nån frågeställning.

Nu ska jag spela lite till på min senaste upptäckt, spindelharpan : ) Trevlig andra advent!

Äntligen helg!

Så var det lördag igen. Dagarna bara flyger förbi och snart är det jul. Det känns som det nyss var augusti.

Den här helgen jobbar jag lördag och söndag. Pengar är bra, det trökiga är ju att det inte är nåt bra med kommunikationerna när man ska hem på kvällen. Det gör ju att man inte riktigt kan se fram emot en jobbhelg. Förra jobbhelgen fixade det sig dock jättebra så jag hoppas på att det kan gå lika bra denna helg.

Till veckan börjar universitetslivet igen och jag måste klämma fram en bra frågeställning till det nedrans papret som ska vara klart innan jul. Det positiva är att det ska vara klart innan jul så man kan få vara lite ledig från plugg under jul iaf. Min deadline blir något innan den verkliga deadlinen eftersom jag kommer att jobba en massa framöver. Så det gäller att planera ordentligt!Den här utsikten har jag just nu. Johannes är inte riktigt fri från sin förkylning än.

Nu ska jag njuta lite till av min lediga tid innan jobbet börjar.

Sista praktikveckan

Nu drar det sig mot slutklämmen på praktiken, idag ska jag skriva på min diskussionsfråga.

Johannes blev ju sjuk i helgen och är fortfarande lite risig, men jag hoppas att det är på bättringsvägen nu. hade planerat att fara ned på stan i söndag, men jag fick åka själv ist. Hittade dock massor ( vilket inte hönder alltför ofta ). Nu har jag fixat fyra julklappar av sju. Det är inte så dåligt minsann, några stressfaktorer mindre. När praktiken är klar kommer det att bli köra av. Knäppisarna som lägger upp PDI-kursen har bestämt att vi den här praktiomgången ska författa en problematiserande fråga på 1 A4. Sen, när vi kommer tillbaka från praktiken - samtidigt som vi har en massa seminarier med uppgifter och litteratur till - ska vi skriva ytterligare ett paper på 5-6 sidor om vad vi vill inom kursen. Smart, mycket smart, hade det kanske inte varit smartare att lägga det papret på praktiken ist där man hade kunnat få tid till det? Och sen skriva en problematiserande fråga på kursen? Så hade jag bestämt om jag fick bestämma iaf! Istället får vi en mysig deadline den 22 december : ) Sweet!

Ja, ja, det är bara att köra på och vara lite före med planeringen. Det går.

I helgen hann vi iaf baka lussebullar och pynta lägenheten. Nu är det jättejuligt och mysigt, det är bara snön som fattas...och möjligtvis en julkalender. Upptäckte till min fasa att jag inte införskaffat någon kalender så nu får jag helt enkelt utnyttja den som finns i SVD. Förresten, vad tyckte ni om årets TV-julkalender? Jag såg ett avsnitt igår kväll och jag kommer nog inte att fortsätta följa den, den var lite störig, jag tyckte synd om han Lage ( ? ) som blev totalt överkörd av "chefen".

Nu ska jag skriva så tangentbordet glöder, återkommer : )