Los helgos

Sitter och kikar på fotbollen med ett halvt öga, spelar lite spindelharpan samtidigt. Johannes däremot är mycket engagerad.

Idag har vi varit på dop, det gick mycket bra. Lite kink under dopakten, men inget skrik : )

Och så ikväll så blev det SMASK. Tyvärr blev både Johannes och jag riktigt besvikna, kvalitén hade sjunkit betydligt till i år. Många som överarbetar scenframträdandet och glömmer bort att de ska skriva en låt också. Typ alla hade överarbetat texten till nån slags berättelse istället för att göra texten kort och catchig så folk i alla fall hade en chans att komma ihåg den till röstningen. Tråkigt!!! De jag röstade på hade en bra låt, men misslyckades lite i framträdandet. Hon hade en klänning som såg ytterst märklig ut. Den hade liksom korvat sig och hon såg inte alls bekväm ut i den.
    Höjdpunkten på kvällen blev förra årets etta och tvåa och mellanakten som bestod av film och dans, mycket bra!!!

Nu ska jag snart dra mig mot sängen. Sverige får vinna utan mig tror jag : )

Snart hemtenta

Nu är livet sådär uppdelat i före och efter tentan. Johannes hade tyvärr sin igår så nu är han lite ledig, det gör det ju inte lättare att sitta och plugga...Nu har jag iaf sett alla sidor som jag skulle ha läst och har orienterat mig lite i böckerna. Förhoppningsvis har man en ganska skön känsla på fredag eftermiddag. Jag hoppas verkligen att tentan inte är jättesvår utan att man kan klara sig igenom den på ett någotsånär intelligent resonemang. Fattar inte riktigt hur de ska kunna göra en tenta på den här kursen.

Det är så mycket jag skulle vilja pyssla med, men förkylningen har inte riktigt släppt än så jag vågar inte anstränga mig för mycket. Skulle vilja köpa växt, åka till Ikea, åka på utflykt. Massor! Men det får väl vänta lite till, Johannes har det lite lugnare nu framöver så jag hoppas att vi kan hitta på lite roliga saker. Här i Örebro är det strålande väder idag så man blir ju görsugen på att ge sig ut i solskenet, det blir nog en liten tur lite senare.

I helgen blir det dop och så ska vi på Smask på lördag, jädrar vad roligt det ska bli. Har ni inte varit på nån deltävling så gå!!! Så himla häftigt med liveorkester och just att de spelar på schlageröverdrifterna är ju fantastiskt : )

http://www.smask.org/orebro/

Lördagssoft

Alla läsare utom AnnaK väljer att vara anonyma, lite skoj : )

Sitter i soffan och softar till TV:n. Kollar på hypnosprogrammet, lite skumt måste jag säga. Får mig inte att skratta nämnvärt. Det är för få människor som ramlar...Ska väl softa lite till innan jag bär iväg till sängen.

Det gick ganska bra att jobba idag, trots förkylning och hosta. Hade en period när jag svettades som en tok och det kändes som det inte riktigt skulle funka. Men jag härdade ut ta mig sjutton och ett Sibakort blev det minsann, damen som skaffade var mycket nöjd.

Imorgon kommer Johannes, härligt. Han har varit på träningsläger i helgen, med killen han är assistent åt. Morgondagarlägret tror jag det hette, han har varit tvungen att gå upp sex idag och jag tror det är samma imorgon. Ganska skönt att börja halv ett imorgon : )

Lyckades glömma matlådan i Karlskoga, matlåda, morot och en macka som jag gjort iordning lyckades jag glömma. Usch, vad arg jag var. Särskilt eftersom jag trodde att alternativet ( om man inte vill betala massor ) var frystatillsatser. Hittade dock till min glädje ekologiska färdig-matlådor. Det blev ekologiska pannbiffar med rotsaksgratäng  ( och 4 broccolibitar, men de åkte i tunnan ). Ganska gott faktiskt : )

Ett tips om ni inte redan har märkt det. Ekologiska bananer är sjukt mycket godare än icke-ekologiska. Prova!!!

Helg!

Sitter i källaren på spjutvägen. Fy fanken vad kallt det är här. Men trevligt : )

Johannes är i Stockhomo i helgen och jag saknar honom som sjutton, som vanligt : ) Så ikväll är jag i Karlskoga och imorgon bitti blir det busstripp in till Örebro igen och till jobbet. Fast det ska bli ganska trevligt, kul att träffa alla igen och så är det skönt att sysselsätta sig lite.

PM:et lämnades in igår, deadline idag så nu är det "bara" hemtentan kvar. Sen ska jag ladda inför sommaren och hösten. Hoppas på mycket jobb i sommar! Det blir förhoppningsvis lite mer jobb på Friskis också om jag har tur.


Ha en trevlig helg på er!!!

T-t-torsdag

Kul att det är några fler som läser bloggen, skriv gärna vilka ni är så jag vet. Är hopplöst nyfiken : )

Förkylning är väl numera officiellt en förkylning, vilket både suger och är lite trevligt. Det suger för att det är så fint väder ute, men är ganska trevligt för att man blir lite ompysslad. Så, nu har jag erkänt det.

Kämpar med att byta bort mitt pass ikväll, hoppas på att någon vänlig själ förbarmar sig över mig...

Dum hals

Ja, det var kanske inte jättesmart att ha tre pass i söndags och att inte duscha förrän vi kom hem till Örebro. Fast jag tyckte inte att jag blev kall...tji fick jag. Nu är jag sådär halvsjuk, lite snurrig lite varm och ont ihalsen. Antingen får det bryta ut ordentligt och bli överstökat eller så blir jag bra. Bestäm sig!

Redovisningen idag gick görbra ( jättebra enligt läraren ), hah! Fast vi inte läst retorik a : ) Så nu är det PM för hela slanten, 8 sidor so far och vi jobbar på det. Bara vi kan få ihop sisådär 9 i alla fall så känns det lite bättre att lämna in det.

Johannes är som vanligt världens gulligaste och köpte massa gott till sjukMathilda ( chips, glass och choklad ), perfekt för en sjuk hals och så lite pussar på det så har man nästan glömt bort att man var sjuk ♥

Bilderna

Här kommer bilderna på mini-stenen som jag lovade:



Punkalagning 1, 2 och så orsaken till allt. Mycket fascinerande : )

Back at the university

Mhm, så satt man här igen, tredje våningen forum. Idag utan någon riktig uppgift, ska försöka hitta lite information om svenskhet och har inte plockat med mig några böcker. Jag får helt enkelt ta och googla i frågan. Hungrig är jag också, men svensk som jag är så tar det emot att be de vid bordet bredvid att kolla mina grejer medan jag går och värmer...hmmm

I helgen ska jag på värddagarna i Sthlm. Jag och VUF-gänget far på fredagen och sen kommer 10 till på lördag. Värdar från hela Sverige kommer att vara där för att lyssna på föreläsningar och prova jympapass. Det är min första gång så jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Jag hoppas att det blir kul iallafall. Enda negativa är att melodifestivalen är på lördag kväll och då ska vi festa...Har dock några tjejer i VUF-gänget som om möjligt är ännu mer schlagertokiga än jag så vi hittar nog på något : )

Fick punktering i fredags, Johannes var snäll och bytte innerslang och så trodde vi att allt var väl. Sen i lördags skulle vi cykla till Elin och Johan för att hjälpa dem med vindsröjning. Lagom till Strömpis var däcket platt igen...Johannes cyklade och köpte ett nytt däck och igår morse bytte vi igen. Jag upptäckte orsaken till punkan, en pytte-pytteliten spetsig sten som hade kilat sig in i däcket och låg emot innerslangen. Helt sjukt, maximal otur. Ska lägga ut en bild på stenen sen....Nu funkar cykeln, men igår kom det massor med snö istället så idag fick cykeln stå. Lite tråkigt, för det var jätteskönt att komma igång att cykla.

Nu ska jag försöka mig på lite skrivande igen, eller kanske tar jag mod till mig och ber tjejerna bredvid att kolla mina grejer, det kurrar i magen.

PM-torsdag

Om en liten stund kommer Ida hit och vi ska börja på vårt PM ( som förövrigt måste vara i det närmsta klart vid samma tid nästa vecka...). Vi var i Karlskoga igår och intervjuade pappsen, det var jätteintressant och vi hoppas att intervjun tar många sidor att skriva.

Annars händer inte så mycket annat idag, jag har gjort klart recensionen. Gjorde en fuling och citerade lite ur boken, så får man göra när det inte går bra att skriva. Ska nu läsa den en sista gång innan jag skickar in den.

Ikväll blir det Friskis, tänkte försöka cykla in så jag hoppas att vädrets makter är med mig. Just nu ser det lite hotfullt ut, men det ändrar sig förhoppningsvis till ikväll.

Tuesday

Sitter hemma och degar. Har lagt ned recensionen idag, just nu är läget nästan exakt 2 sidor och jag VET inte vad jag ska skriva mer! Argh!

Helgen var jättetrevlig, vilken energi han har lillkillen. Nu har vi massa små handavtryck på nästan alla fönsterytor hemma, så sött : ) Jag tror att vi lyckades göra ett bra intryck på honom så vi kan satsa på att bli favoritsläktingar ( just nu är det dock väääldigt svårt att tävla mot traktorer, crossar och grävmaskiner på Björkhagen ). Men här i Varberga kan man minsann gå på rutchkanesafari, en ny rutchkana i varje innergård och dessutom en massa fräna pulkabackar : )
Lite tråkigt var det dock att vår knäppa, rökeralldelesförmycketgranne bestämde sig för att ha fest både hela fredag och lördag natt, med kareokemaskin....så sömn blev det inte så mycket av. Tur att man hade trevligt sällskap så att man kunde hålla humöret uppe.

I morse var Johannes och jag och bestämde tapeter, vi hoppas nu för fullt att det blir bra. Nu har vi valt iaf : )