Grodstatus:





Sjukt mycket yngel, sjukt mycket. Att de får plats allihopa!?

To be continued....

Vilodagen

Igår var jag inne nästan hela dagen, Johannes var hemma och pluggade och jag hade lovat att "passa upp" på honom. Det blev en fantastisk cykeltur fram på kvällen iallafall. Pizza på en parkbänk vid slussen och sen cyklade vi vidare mot Oset för titta på underbar natur. Sjukt mycket fåglar, mest läskiga Kanadagäss och "vanliga" gäss, men även lite ovanliga pippifåglar.

Idag tänker jag inte vara inne mycket. Ska åka till Kga för att få lite trevligt sällskap och möjlighet att vara i en trädgård.

Vad gör ni i solskenet?

Cykeltur

Så här kan det se ut på en cykeltur i soliga Örebro. Vi cyklade i Oset, ett naturreservat.


Frän grävskopa på vägen..

Vyer och mitt snygga sällskap : )

Coola kossor (highland cattle tror jag att de heter)

Underbar natur, Sverige är verkligen vackert!

Söta gässbebisar

Nu ska vi kolla på "Två bröllop och en bergravning". Av någon outgrundlig anledning har Johannes inte sett den, sånt måste man råda bot på : )

Himmel!

Vilket flyt jag hade på dagens shoppingrunda! Det är helt underbart att gå på stan tidigt på söndagar, det är alldeles lagom med folk ute och inga köer vare sig till provrum eller kassa. fantastiskt! Planen var att köpa skor, vilket jag gjorde, sen hittade jag lite till och fortsatte att köra på när humöret var på topp. Ibland har man sådana dagar när inget passar, inträffar oftast när man verkligen behöver köpa något. Idag var inte en sån dag och det är det bäst att handla på : )

Så här ser fynden ut:


Skjorta: Gina Tricot 149:-
Skor: Din Sko 199:-



Jacka: Cubus 99:- (rea, we like)


Kofta: Zara 149:-
Skor: Din Sko 249:-


Byxor: H&M 298:-

Så himla nice! Nu behöver jag inte handla kläder på mycket länge.

Nu ska Johannes och jag bygga skohylla, ni får se resultatet sen!

Helg!

Nu har det varit några händelserika dagar...

Igår var det städdag och tvättdag så nu är det mesta fläckfritt, utom mina jeans som jag fick oljefläckar på nu på morgonen. Ibland har man dock tur och jag fick en tvättid direkt, ska snart ner och hämta dem så får vi se hur det gick.

Lyckade som sagt städa det mesta innan jag stack kniven i mig och fick avbryta innan disken var klar. Dumt!

Nu på morgonen har jag gått bredvid på Friskis och lärt mig hur helgstädningen går till. Mycket trevligt och så har man hela dagen kvar när man kommer hem. Ska fixa jeansen först och sen ska jag måla klart skohyllan så vi kan rigga den imorgon.

Tänkte även ta en sväng ned på stan och shoppa lite, förhoppningsviskan kan man möta upp Johannes där. Han håller på och tentapluggar för fullt, tre tentor på två veckor är inte att leka med.

Vad gör ni idag?

Ut med båten

Sitter och lyssnar på Mix Megapol. Alsing har tydligen lyckats pricka in vilken låt som ska bli sommarplåga flera år i rad. Hans tips i år är denna låt, vad tror ni?



I like : )

Iblis

Tänkte jag skulle göra ett försök att lägga ut en video och då blir det Johannes bror Tomas slutprojekt, Iblis.

Jättebra låt och video (och mycket bra "prat" : ))


Shopping och Friskis

Gud vad härligt det var att träna igår. Pga förkylningar och diverse annat har jag inte kunnat träna på jättelänge. Men igår var det alltså dags, jag har varit grymt träningssugen ett bra tag nu. Superhärligt och bra musik, underbart!

Planerna för dagen är lite soft nu på förmiddagen, lunch, shopping och sedan ska jag värda på Friskis. Idag värdar jag det tidiga passet vilket känns jätteskönt. Jag kommer hem vid halv åtta istället för tio och förhoppningsvis går tiden lite snabbare eftersom det mesta händer under det tidiga passet.

När jag kom hem igår var Johannes i full gång med varma mackor och potatissallad. Senare, när vi kikade på "The Mentalist", överraskade han med chokladbollor. Vilken superkille jag har : )



Skit också

Försökte vara strategisk och vänta med mat fast jag är jättehungrig. (Tänkte försöka tajma det bra eftersom jag ska träna i eftermiddag). Planen var att äta spaghetti och köttfärssås som jag var jättesugen på.

DET GÅR INTE ATT DELA PÅ DJUPFRYST KÖTtFÄRSSÅS!!!

(Som tur var gjorde vi även iordning en matlåda som var lite lättare att bryta sig in i. Tidsplaneringen sprack dock.)

Nej, vi har ingen mikro.

Update

Idag är jag uppe lite tidigare idag. Johannes har heldag och kommer inte hem förrän sent. Då brukar jag försöka att ta mig upp och äta frukost med honom så vi får se varandra lite iaf.

Gårdagens rep gick väl sådär. Vi var fem personer varav två lärare. Jag som tyckte att jag kunde min stämma bra tappade bort mig hela tiden, liiite ringrostig, men jag får öva lite mer : )

Jag blev hemma idag också, tar färgen på torsdag när jag ska passa Stina. Johannes tog buss idag också och det ser ut som det ska börja regna...bara det har gett sig tills jag ska och träna. Jag har inte tränat på superlänge och nu har de reducerat bort det pass jag hade velat gå på. Det får bli kvart över fem istället för kvart över fyra. Bara jag får röra på mig lite så blir det nog bra.

Måndag

Sitter här och lyssnar på "Äntligen morgon" och spelar Spindelharpan. Såna är mornar är ganska mysiga, bara soft.

Planen var egentligen att cykla med Johannes mot universitetet fast stanna vid Elin och Johan och hämta penslar och färg (som vi glömde där i veckan). Planen gick dock i stöpet pga vädret och att Johannes då bestämde sig för att ta buss. Då blir det plan två, dvs lite soft, lite städ och öva körstämmor.

Mathilda ska ju vara med på Rising Stars. För er som är oinvigda i detta engagemang så är det en avslutningskonsert för Kulturskolan i Karlskoga. Engagemanget har tidigare gått under namnet "Kulturskolans dag". Alla elever på Kulturskolan, inklusive dansare och bildelever samlas för att under ett särskilt tema ha en konsert i slutet av terminen.

Tidigare år har Trazan varit konfrencier (tema Trazan och Banarne), Anders Lundin och Kerstin Ryhed, Anders och Sören (Sune-tema) mfl. Det var ju några år sedan jag var verksam på Kulturskolan, men just årets artist är en personlig favorit och därför hoppar jag med i kören igen. Artisten är Helen Sjöholm och temat är musikal, niiice : ) ikväll är alltså första repet med den lite mindre grupp som ska få sjunga en av mina favvolåtar från Chess tillsammans med Helen. Så det är väl kanske ganska bra att det regnar så att jag får tillfälle att öva ordentligt.

Så om ni inte har något särskilt för er 27 maj, kom förbi Karlskoga och gå på en superföreställning!

Fredag!

Helgen nalkas, jag faktiskt redan tagit helg.

Det blev en ganska ordentlig sovmorgon idag. Förklaringen är att jag gick upp kl. 5 igår för att börja jobba halv sju. Jag jobbade till kvart över fyra och sen värdade jag även det sena passet på kvällen. Då får man sova till nio : )

Härnäst nalkas tvätt och lte slöande. Sen framåt kvällen ska Johannes och jag se Änglar och Demoner, ska bli mycket spännande.

Vad gör ni i helgen?

Blommöbel

Blommöbel klar : )

Nu ska vi bara byta ut skolådorna mot några snygga stenar och pynta lite till.


Nya tapeter innan sommaren?

Som några kanske vet så ska vi få omtapetserat. Detta började vi prata om med bovärden redan innan jul. Då bestämdes det även att vi skulle få nya golv och att vi fick välja dessa innan jul och tapeter efter nyår. Helt ok med oss. Men, ingen hörde av sig så vi fick höra av oss och kolla när vi fick välja tapeter. Tapeterna valdes (minns inte när, antagligen i februari, snön låg kvar) och vi började vänta. Sådär i mitten på april tyckte vi att vi väntat ganska länge så jag mejlade bovärden. Jag fick ett trevligt besked, han hade beställt i början på mars så det borde inte dröja så länge till. Jag fick även ett nummer till målaren så att jag kunde dubbelkolla med honom.

Nu är vi i mitten på maj, vi har inte hört nåt eller sett några tapeter. Jag mejlade återigen bovärden i förra veckan, men inget svar. Idag ringde jag (igen) både målare och bovärd och för ovanlighetens skull så svarade båda två.

Först pratade jag med målaren och berättade hela historien. Han sa att de skulle ha möte med bovärden på fredag och bestämma vilka som skulle få nya tapeter innan sommaren(!). VA FAN! Vad hände där!? Det beställdes i början av mars och nu kanske vi inte får innan sommaren. Målaren frågade om jag hade panik, jag svarade att det hade jag inte men jag tycker att vi väntat ganska länge nu. "Då har du alltså panik", sa han. "Idiot", tänkte jag.

Iallafall så sa han att han ju nu visste hur jag kände och skulle ta med sig det.

Jag ringde även bovärden för att stämma av att han också visste hur jag (vi) kände. Vår bovärd är ganska bra på att berätta saker och denna gäng berättade han att när det är fint väder så måste man måla plåt och andra utegrejer först. Jag berättade dock allt igen och sa att vi förväntar oss att ligga ganska långt fram på deras "tapetlista".

Jag tänker nog ringa på måndag och höra vad de bestämde...

Nu har jag tjatat iallafall så vi får hoppas på att det blir tapeter innan sommaren. Jag är sååå inredningssugen. Johannes har sagt att jag får inreda sovrummet. Jag tänker orientaliskt : )




Lampa!

Idag var vi och hämtade våra målade brädbitar som ska bli en blommöbel. Vi fick låna Elin och Johans bil för att frakta dem till Varberga (lite bångstyrigt att ta dem på cykel). Vi planerade även att köpa tegelstenar som kommer att tjänstgöra som ett stöd på hyllan. Därför for vi först till Byggmax, där insåg vi att det skulle bli för tungt med tegelstenar. Lite besvikna åkte vi ut till Plantagen för att se om de hade något som skulle kunna tjänstgöra som stöd. Vi fann inget där, däremot hittade vi en jättebra outlet med inredningsprylar och....




Tadaa!!!

...en lampa i vardagsrummet. På första bilden är den tänd och då ser den svart och brun ut. På andra bilden är den släckt och då ser den svart ut. Tänk vad man springer på bra saker när man inte letar efter dem : )

Johannes har krånglat med att få upp den hela kvällen, min hjälte!

Visste blev det fint?

Första bilderna

...från min nya kamera kommer här:




Idag var vi alltså hos Elin, Johan och Stina och målade. Resultatet syns nedan. Dock så blåste det lite för mycket så allt fick en massa damm på sig. Vi hoppas på att det går att justera lite i efterhand. Nu är det målat iallafall : )

Jag kom precis hem, Johannes for till fotbollen. Han brukar spela med ett gäng gubbar på söndagseftermiddagarna. Jag tänker sätta mig och spela lite Mario medans han är borta, jag ligger nämligen mycket före så jag får inte spela när han är hemma : )



Det ska föreställa vinrött.

Sweet Saturday

Idag har det varit en mycket soft dag. Vi gick upp cirkus 10, halv 11 (behövligt eftersom jag gick upp 6 morgonen innan pga magvärk och vi inte gick och la oss förrän tolv igår kväll). Vi åt frukost, gjorde oss iordning och sen bar det av till Aspholmen för att investera i färg. Vi har nämligen sågat isär den gamla kökshyllan och den ska förvandlas till en blommöbel och en skohylla. Färgen vi köpte idag ska vara till blommöbeln, det blev vinrött av alltihopa. Antingen blir det jättebra eller helt åt skogen. Mycket spännande.

När vi kom hem därifrån käkade vi lunch (pasta carbonara). Jag var mycket sugen på att köpa kamera, men vi avvaktade tills efter lunch för att se vad klockan blev. Det blev iaf så att vi åkte in till stan i ilfart och köpte en till mig (fick bidrag till den i födelsedagspresent). Det blev en Canon IXUS 85 IS : ) Den ligger på laddning nu, kan inte fota förrän vid tio...längtar!!!

Imorgon hoppas jag på en fin dag med liite mindre blåst så vi kan vara ute och måla : )

Vad gör ni i helgen?


Rolig historia

Måste bara får berätta vad som hände häromdagen:

Johannes och jag spelar ju som bekant mycket Yatzy och yatzyspelat ligger alltsomoftast framme på köksbordet eftersom vi spelar till de flesta måltider. Dock så hade vi inte spelat på några dagar, men yatzyt hade legat framme. Jag fick för mig att jag skulle spela, men insåg ganska snart att det fattades en tärning. Vi letade överallt på köksgolvet, under soffan, under kökshyllan, ja, i princip överallt. Men tärningen var som bortblåst.

Jag hade dammsugat dagen innen och vi funderade över om jag hade kunnat dammsuga upp den. Vi kom dock på ganska snart att det borde ha låtit ganska ordentligt om jag skulle ha lyckats med det. Men vart var då tärningen?

Vi gav upp letandet och jag tog en tärning från ett annat spel. en stund senare öppnar Johannes ett av köksskåpen och möts av detta:



Johannes och jag är även ganska fixerade vid tillsatser i maten. Johannes hade tagit fram tårtbottnarna som han skulle använda till min tårta och skulle kolla just tillsatser. Så på något sätt har tärningen lyckats kilas fast imellan plasten, utan att Johannes märkt nåt och han har även ställt in den i skåpet, med tärningen utåt utan att märka något.

Ganska roligt : )

Sego?

Dags att blogga igen kanske :) Nu har jag varit dålig på det ett tag.

Kan väl börja med att berätta lite om helgen som var. I torsdags kom Tomas och Nina på besök, de bodde hos oss till på lördagen. Mycket trevligt, Wii:t gick varmt. Det är så kul att ha gäster som bor över, det går faktiskt. På kotten hade det inte gått alls : )

I fredags fyllde jag år och då kom även min familj, 9 pers blev vi. Vi fick plats då också, även i köket där det bjöds på supergod tårta som Johannes gjort, bullar och senare även pizza. Det blev en toppendag, one of the best!

Lördagen spenderades med shopping, både i centrum och på Marieberg. Jag inhandlade leggings (såna med spets längst ned) och en randig tröja, modell längre. Kan lägga upp en bild på det sen.

Annars så jobbar jag ganska mycket, eftersom jag är ytterligare engagerad så har det blivit många kvällar på Friskis den senaste tiden (tyvärr har tiden inte ägnats åt träning eftersom Mathilda dras med förkylning fortfarande). Den senaste tiden har jag och en tjej haft 3 intervjuer med personer som vill bli värdar plus att jag har tagit på mig att hålla i en utbildning för existerande värdar. En sk. uppdatering för dem, allt detta är roligt, men det blir mycket tid som går åt : )