Universitetet-en lugn plats?

Ahhh, stillhet. Nästan inte en människa här än. Jag har precis kollat klart mejl m.m. och ska börja skriva.

BRÖÖÖÖL

Städaren tyckte att det var lämpligt att dra igång golvstädarmaskinen och går fram och tillbaka med den. Sjyst.

Han log precis lite nöjt mot mig, jag lovar att han njuter av det.

Universitetet - en mycket kreativ plats

Dagens strategi har hittills varit lyckad. Jag har kommit mycket långt och skrivit nåt på alla frågor utom en. Tänkte börja bita i den snart, det är den enda fråga som jag inte alls vet något om. Får väl försöka mig på att bläddra i böckerna och se om jag hittar något som likna frågan.

Det är så skönt att sitta här i naturhuset. Det är det mest nybyggda huset på univeritetsområdet och kanske just därför inte upptäckt av övriga studenter. Huset ligger även längst upp, längst bort, så det kan även vara en bidragande orsak till att inte så mycket folk letar sig hit. Mellan 8 och 10 är det väldigt lugnt, nästan bara jag här, sen börjar det fylla på. Det blir dock aldrig så mycket folk som på de andra ställena, antagligen för att inte så många klasser har lektioner här.

I går värdade jag, mycket trevligt. Skönt att komma ut och träffa folk och känna att man är bra på något :) Jag värdar med en så himla skön tjej också, det bidrar till att det är kul!

Ikväll ska jag också värda eftersom Malin tog mitt pass förra veckan så tar jag hennes ikväll. Tyvärr gör detta att jag missar det enda TV-program som jag följer slaviskt, the Mentalist. Ska kolla om 3:an också har nån variant på SVT Play.......och det hade de ju, men inte kunde man se the Mentalist där inte. Ja, ja, Johannes får väl kolla och så referera till mig sen :)

Nu kör jag lite till så får vi se om de snälla grabbarna här bredvid kan kolla mina grejer medan jag går och värmer mat (linsröra som Johannes gjorde igår, vi satsar på lite mer varierad kost istället för kött, kött, kött).

Hemtenta

Okej, jag gillar inte detta. Jag är grymt avundsjuk på Johannes som åkte iväg i morse för salstenta. han har sin skit avklarad på 3 timmar medan jag får sitta och svettas i 5 dagar. Blä!

Trodde i min enfald att jag hade lite koll, icke!

Imorgon är det iallafall jag som åker in tilll universitetet och gör hemtenta. Det går inte att sitta hemma. Jag kan inte fokusera för fem öre. Idag försöker jag få ner litegrann och så kör jag järnet imorgon istället. Alla kan göra missar, min fetingmiss var att tro att jag kunde sitta här och hemtenta.

Johannes kommer hem om nån timme, han kanske kan hjälpa till med lite peppning för just nu känner jag mig inte särskilt pepp.

...och ikväll ska jag cykla, för första gången på mycket länge känns det som, till Friskis och värda.Ok. Färdiggnällt. Nu kör vi lite till!!! (Ska rycka ur sladden till routern först)

Shoppingglädje

Det krossade glaset visade sig vara delar av ett askfat. Igår blev det för sent för att prata med grannarna och idag bangade vi. Nästa gång ringer vi trygghetsjouren. Punkt. En kompis till Johannes påstod att man kunde få böta 1500:- om man stör på natten. Det kanske skulle få dem att tänka till en extra gång innan de sitter och skriker på balkongen.

Igår var trevligt, jag var på Kopparbergsmarken hela dagen. Köpte en vitlökspress, en slev och 2 par leggings.

Idag drog jag ner på stan för att hitta outfits till mina nya leggings. Det bidde 4 tröjor, varav 3 går att kombinera med leggings. Jag försöker att hitta någon slags sammanhängande stil. Har så mycket kläder från långt tillbaka som sitter halvilla och inte direkt går att matcha med nåt annat. Det känns som att jag kom en bit på väg idag iaf. Ska rensa ut lite gammalt också så det nya får plats :)

I morgon blir det start för hemtentan. Egentligen släpptes den i sin helhet i fredags, men jag gjorde bedömningen att jag hinner om jag börjar imorgon. Man behöver lite helg också.

Nu. Mot duschen och göra sig fräsch. Sen, söndagsmys med Johannes. Säsongspremiär för "Hål i väggen ikväll"!

Nattuggla

Sitter här och surfar runt lite i väntan på att magvärken ska ge sig och att granna-jäklarna ska gå och lägga sig. Nu verkar det äntligen som att de håller på att ge sig.

Det har varit fest hela kvällen, samma sak förra helgen. Tror att vi har krossat glas på balkongen. Det positiva är att Johannes verkar sova mitt i allt oväsen, han ska upp ganska tidigt imorgon för att åka till universitetet och plugga tenta.

Vad gör man med såna här grannar? Det kan väl vara ok med fest på helgen, men inte varje helg. Man kan ju känna att det finns lite gränser för hur mycket oväsen man får föra också. Killar som growlar i trappuppgången vid tolv på natten är väl inte att visa så stor hänsyn?

Bläsch! Hoppas på att få sova lite snart och så får vi inspektera skadorna imorgon.

Hipp hipp?

Johannes och jag kom på oss själva med att vänta i lägenheten tills grannarna gått in till sig innan vi gick ut. Illa?

Thursday

Oki dok, då kör vi igen. Jag var riktigt duktig igår, satt från åtta till halv tre och pluggade faktiskt nästan hela tiden. Unnade mig lite chokladkaka på kvällen för att jag var så duktig :)

Idag går det inte lika bra, satte mig i Forum idag och jag funkar inte alls lika bra här. Naturhuset är bättre, men jag satte mig i Forum eftersom vi ska jobba i gruppen idag och de gillar nog inte att gå hela vägen upp till naturhuset.

Får se om det blir nåt grupparbete dock, vi funkar inte så jättebra som grupp. Kommunikationsproblem om hur och när vi ska träffas, det blir alltid en jäkla diskussion. Jag har försökt samordna, men nu orkar jag inte riktigt längre. Det får bli som det blir.

Ja ja, ska försöka läsa lite till och sen börja jobba med frågorna som vi har till imorgon. Får se om det kommer någon grupp klockan 13.

Pluggis

Idag sitter jag på universitetet. Har redan avverkat 20 sidor och ska nu försöka mig på att skriva rent lite. Ligger ju som sagt lite efter pga förkylningen. Börjar med anteckningar från 15/9.

Det är bra med en pojkvän som börjar tidigt. Jag följde med honom in och ska försöka sitta till han åker hem i eftermiddag.

Nu börjar naturhuset vakna. Fram tills nu så var det jättelugnt och skönt, nu är det lite mer livat.

Fokis tävling

En blogg som jag följer troget är Fokis. Hon bloggar om design, mode och mycket mer.

Foki har för tillfället en tävling där man kan vinna ett smycke. Mathilda är på jakt efter ett halsband så självklart deltar jag i tävlingen :) Jag vill vinna det här smycket:

Priset kommer från cocoo.se (artikelnummer 12137)

Uppdatering

Mathilda är på bättringsvägen, men nässprayen är fortfarande min bäste vän.

Nästa vecka är det hemtenta. Jag hade en bra plan från början och låg ganska bra till, men allt pajade liksom i och med att jag blev förkyld. Ska försöka att ta lite nya tag imorgon och på torsdag när vi inte har några föreläsningar. Det negativa med hemtentor, i alla fall för mig, är att jag inte pluggar så mycket som jag skulle kunna göra. Man får ju ändå ha med böckerna. Det intressanta med den här hemtentan är att vi verkar få ut tentafrågorna i förväg? Mysko. Det här blir även min första hemtenta som antagligen kommer att vara en vecka lång. Förut har jag bara haft endagarshemtentor. Jag föredrar nog det sistnämnda. Då är det över fort, känns segt att behöva sitta med den en hel vecka. Då föredrar jag nog salstenta.

Ska spela lite innan jag börjar med lunch. Det blir tidig lunch när man måste åka med bussen klockan tolv.

Trevlig tisdag!

Snor!

Ja, här sitter jag och snörvlar. Det här är min bäste vän just nu


Den, näsdukar och halstabletter.

När jag blir förkyld så blir det verkligen helstopp i min näsa, om jag då inte använder nässpray. Jag känner ingen smak och det är inte vidare lätt att andas. Blä!

Hoppas att jag blir frisk snart, hade ju precis kommit igång med träningen. Nu blir det ju uppehåll på minst en veckan till, antagligen längre. Blä igen!

Ja ja, det finns värre :)

Idag ska vi träffas i vår lilla grupp och samarbeta för första gången. Det blir mycket spännande, vi ska skriva en sammanfattning på 5 frågor. Har skrivit lite själv och det känns överkomligt iallafall. Det blir spännande att se vad de andra kommit fram till. Känns som att det är en helt ok grupp jag hamnat i. Idag blir även första riktiga seminariet och vi ska diskutera, föreläsaren vi har nu är mycket mer seriös än herren vi hade innan. Nu kanske det blir lite kvalitet på seminarierna.

Lite drygt dock att jag ska åka in nu till 12 och sen ha seminarie från 15 till 17. Blir svintrött av att vara igång, men imorgon behöver jag inte ta mig någonstans. Kan ta lite sovmorgon och sitta hemma och studera. Hoppas jag orkar.

Bara att köra järnet tills man stupar :)

Idol ikväll!!! Yeah!

Studiebidrag

Nu blir det lite tema nyhetsflöde, men det har varit några artiklar som upprört mig och då är det bra att blogga :)

Läste det här idag www.dn.se

Visst låter det bra? Eller, bra och bra. Med tanke på att studeibidgraget varit detsamma i ca 15 år så är det väl dags att de börjar med lite höjningar nån gång. Hyrorna höjs ju varje år.

Studiemedlet höjs med 350:-, eller? Jag och Johannes har endast bidragsdelen, alltså inget lån. Vi vill vara skuldfria så långt det bara går och om vi får behålla våra superba extrajobb så kommer det någ att funka hela studietiden ut. Det som inte framkommer jättetydligt, men står längst ned i aritkeln, är att vi som bara tar bidragsdelen får en höjning med hela 40:-/månad. Fantastiskt.

Missförstå mig inte nu, det är klart att det är bra med en höjning. Hur stor eller liten den än må vara, men varför höja lånedelen mer än bidragsdelen? Är det inte bättre att försöka göra så att fler studenter endast tar bidragsdelen och slipper låna? Många dras ju med lån resten av livet sen.

Någon som har någon tanke eller fundering kring detta?

Kan tillägga att endast studiebidrag ligger på ca. 2800:-/månad, om man har fullt lån så tror jag att det ligger på ca. 7800:-/månad (rätta mig om jag har fel).

KOL

Läste precis den här artikeln på DN.se.

Jag tycker att de kan börja med att förbjuda rökning över huvudtaget istället för att hitta mediciner som "bara" bromsar sjukdomen. Vad tycker ni?

Lördagsmys!

Idag är det lördag, så skönt att vara ledig tillsammans med min underbara! Nu stack han precis iväg för att jobba några timmar, men jag ska fixa här hemma tills han kommer.

Tänkte baka bullar, har inget fikabröd i frysen och det är det alltid bra att ha :)

Vi tog låång sovmorgon idag och sen fixade Johannes frukost medan jag drog mig lite till. Vi försökte oss på Melodikrysset, men idag gick det inte vår väg. För många gamla konstiga låtar..

Har lite smått med träningsvärk idag. Hade kvar sen i onsdags och så igår körde jag cirkelgym. Särskilt i vadmusklerna på nåt konstigt sätt, tror att det har med att göra att jag är en trippare.

Har ni hört om Shapelink? Det är en sida där man kan lägga upp sina träningspass, även promenader och cykling (alltså vardagsmotion). Man kan registrera vikt och se hur man utvecklas och så kan man se statistik på hur mycket man tränar. Hur kul som helst och en bra sporre till att röra på sig, särskilt om man har nån kompis som man tävlar lite mot. Är det nån av mina läsare som har shapelink? Säg till i så fall, så jag får lite fler att tävla mot :)

Trevlig lördag!

Att plugga på universitet

Efter att nu ha pluggat på universitet i 2 år+ så inser man att det kan se galet olika ut. Dels beroende på kurs, men framför allt beroende på lärare/föreläsare.

Jag blir lite smågalen på upplägget just nu. Läsa läsa läsa. Grejen är att man inte kan sitta och bara "nöläsa" i en massa timmar i sträck. Inte jag iallafall. Oftast är det också krångelböcker där man måste läsa om samma mening 30 ggr innan man riktigt fattar vad de skriver. Försök då att ta er igenom 50 sidor på en dag.

Jag försöker mig på en annan strategi. Jag skumläser och fastnar jag vid något som känns intressant så kanske jag sätter dit ett bokmärke, eller antecknar. Frågan är ju då om man får med det viktigaste. Antagligen inte, det jag tycker är trist och inte orkar lägga ned tid på är garanterat det som är viktigast :)

Man får väl hoppas att man får nåt nyttigt med sig från föreläsningarna. Dock så känns vår föreläsare nu inte särskilt seriös. Han började med att vara sjuk i svininfluensan, vilket man inte kan rå så mycket över. När han nu kommit tillbaka så kommer vi aldrig riktigt igång, många skämt och anekdoter-vilket kan vara trevligt, men det finns tillfällen så man måste kunna vara allvarlig.

Ska idag prova att sitta på stadsbiblioteket och plugga. Ska läsa några kapitel inför nästa vecka då vi får ny föreläsare som verkar vara betydligt mer på hugget. Ska även läsa lite i efterhand. Nuvarande föreläsare gav oss de tentafrågor som han kommer att använda, det kan ju vara värt att kika lite på dem :)

Måndag

Så var det måndag igen. Det var skönt med helg, den hade kunnat få vara en dag till. Nästa helg ska jag inte jobba iallafall, utan kan njuta av ledighet. Well well, det är en arbetsvecka kvar tills dess. Det blir intensivt den här veckan, Friskis 4 dagar av 5 eftersom jag ska hjälpa till att intervjua ev blivande värdar på torsdag. Ska bli mycket spännande, man kan lära sig så mycket! Ska satsa på att komma iväg och träna i veckan också, hoppas hälsan hänger med.

Jag gick upp med Johannes idag, det är mysigt att göra det. Vi hinner få lite tid tillsammans och så kan jag ta det lite lugnt på morgonen. Sitta här och slösurfa till exempel :)

Ska göra det en liten stund till, sen äta lite second breakfast och så fara iväg till skolan :)

Trevlig måndag på er!

Fredagsmyyyys!!!

Jag ääälskar den här reklamen! Två timmar föreläsning, sen är det fredagsmys. Na na na naaa!


Birthday boy!

Du har jag väckt Johannes. Enligt hans egna önskemål så bidde det endast paket på sängen, ingen tårta eftersom han börjar 8 idag. Efter födelsedagslunchen blir det dock tårta och sen spel :)

Han fick Mario Cart till Wii, en trisslott och cheezeballs (att ha under spelets gång).

Helt sjukt vad det regnade igår. Jag gav mig iväg till sist och det gick mycket bra. Willys hade dock inte allt jag behövde så jag fick cykla till Ica också, då var jag iaf uppvärmd.

Det regnade nu på morgonen också, men det ser ut som att det håller på att sluta. Det är bra, jag måste cykla, har inte motionerat ordentligt på ett tag. Ska man äta massa tårta och grejer då måste man förbränna bort lite också :) Plus att det går så himla mycket fortare att cykla än att ta bussen.

Nu blir det frukost!

Hmmm

usch och fy för vad det regnar! Grejen är att jag verkligen MÅSTE till Willys och handla. Det tar 5 min och cykla, men fatta vad blött allt hinner bli på 5 min....

Har nu suttit här och väntat på att det ska sluta i över en timme. Får väl lägga ner nu och bita ihop. Det blir ju mys när man kommer in i värmen igen!

Så är det! Let's go!

Skolstarten

Ja, nu har man väl börjat. Det blev ingen superstart igår, hade jätteont i huvudet och det sprängde i bihålorna. Fernando var ju förkyld när vi var där, Johannes verkar ha fått det och det verkar även som jag fått nån svit av det :( Idag känns det dock bättre (peppar peppar). Ska ta bussen ist för och cykla idag dock.

Höll en avvaktande profil igår, det är intressant att studera folk. Att tänka att om nån vecka så vet jag vad nästan alla heter och har antagligen en helt annan uppfattning om dem än vad jag fick igår.

Gillar inte de här första veckorna innan man känner nån, eller, det är lite blandat. Det bästa är när de "tvingar" oss till grupparbeten direkt så att man måste lära kännan någon. Har insett att jag är grymt dålig på att ta första kontakten. Och så verkar det ju som alla känner alla direkt, fast det oftast inte alls är så.

Ja ja, får se hur det blir idag. Vi ska ha en föreläsare som Johannes har haft förut i sociologi. Typ ingen gillade honom så det blir intressant :)

Nu blire frukost!