Lite ledighet!

Äntligen är hemtentan inlämnad och klar. Hoppas hoppas på att det blir godkänt nu!

Ska snart bege mig till Friskis för steg 1-utbildning av blivande värdar. Imorgon åker jag och Johannes till Kga för att fira Valborg och min födelsedag :) Älskar verkligen den här tiden på året, särskilt Valborg, det är så mysigt att stå i vårsolen och lyssna på körer och titta på brasan.

Var för övrigt inne på Systemet för första gången själv idag. Kände mig helt lost och det kändes verkligen sunt. Skulle köpa amaretto (mandellikör) till bak. Visade sig att amaretton inte hette amaretto och att den kostade 164 kr när jag bara behövde använda 1 dl. Bye bye till det baket...


Sista dagen för hemtenta

Idag ska den bli klar!

Har skrivit ut den för att gå igenom vad jag skrivit so far. Det känns faktiskt helt ok, förutom en uppgift som jag helt och hållet fastnat på. Har mejlat läraren, men får inte svar från honom. Håller tummen för att det kanske kommer ett svar idag. Får försöka dra till med något så länge.

Ni kan väl hålla tummen för mig idag?

Ikväll blir det pyssel med några Friskis-tjejer. Tänkte försöka få klart ett album som jag började med för flera månader sedan. Om ni har tur så kanske jag bjuder på någon bild från kvällen :)

Om det är någon som är fågelintresserad så tänkte jag tipsa om NA:s roliga projekt. De har installerat web-kameror i 2 holkar så man kan följa fåglarna som bor där. Just nu är det väldig dramatik i Holk 1. Ni kan följa den här.


Från dagens SvD

Jag vill inte vara fördomsfull eller så...men ser inte det här bara liiiite gay ut?


Hemtenta

Som ni kanske såg så var inte det förra inlägget så estetiskt tilltalande. Dock fick jag äntligen mobilbloggandet att fungera :)

Idag ska det skrivas hemtenta och jag MÅSTE vara duktig idag. Har så svårt för hemtenta, blir uttråkad på noll och ingenting.

Wish me luck!

Bullbak på g!

foto_0038 (MMS)

Bullbak på g!


Fler husdjur

Upptäckte den här lilla sötingen som verkar vara på jakt efter mina ekonomiböcker. Vad gör man nu? Känns lite vrångt att bara slänga ut den lille..


Usch för helgplugg!

Sitter på uni med Johannes och hans pluggpolare.

Är totalt omotiverad till att skriva hemtenta idag plus att herrarna vid mig är ganska pratglada när de väl kommer igång :)

Det blir kanske en timme till, sen hoppas vi på att solen fortfarande skiner när vi cyklar till stan för att köpa canvastavla. Tänkte försöka spänna upp ett tyg på en tavla.


Ni köper väl ekologiska ägg?

Varför!?

Varför var flugan tvungen att dö MELLAN fönsterrutorna? Orka öppna och ta ut den liksom...


Ett stort tack!

Ett stort tack till dig som släppte ut luften ur mitt bakdäck i måndags!

Jag stängde Kvarnen vid kvart i tio och var hemma vid halv elva efter en härligt rask kvällspromenad. Som tur var har jag en mycket snäll pojkvän som kunde möta upp mig. Annars är det ju inte så bra för unga tjejer att vistas ute själva sent, särskilt i Örebros utkanter som vi märkt den senaste tiden.

Tack också för att du var så noggrann med att skruva tillbaka ventilen så att det inte pyste ur mer luft efter att du tömt däcket!


Hemma-mys

Det blir en hemmadag idag. Orolig natt med ont i magen, 3h föreläsning, ett sjukt ostädat hem och krav på att vara trevlig och servicinriktad ikväll gör att jag stannar hemma och tar det lugnt och fixar lite.

Fick tomatplantor av mormor i lördags som jag ska försöka plantera och få att överleva. Någon som har erfarenhet av tomatplantor?


Lördags-update

Idag har jag varit i Dalarna hos mormor och morfar tillsammans med mamma, pappa och Isabella.


Isabella blev lite trött på vägen hem :)

När jag kom hem till Öret igen gick Johannes och jag ut på prommis:

Flugsnapp, flugsnappare, flugsnapparest...eller?

Om ni tar hjälp av förstoringsglas så ser ni dem, 2 rådjur. Har ingen vidare zoom på mobilkameran.


Fredags-soft

Nu har det varit lite mycket ett tag och det märks här...

Det börjar dra ihop sig för nya datasystemet-utbildning och Håkan och jag planerar järnet. Det ska bli så himla kul!

I helgen blir det lite soft. Ska åka till Kga ikväll eftersom jag ska bli med till mormor och morfar i Dalarna imorgon. det var längesedan jag träffade dem så det blir nog trevligt.

På söndag ska allt annat göras. Städa, fixa, dona, shoppa och lite annat smått och gott. Blir nog nice det också :)

Trevlig helg på er!

Bröd på trekvart:

Jo, tjejerna i VUF-gänget har ju efterfrågat lite recept. Här kommer brödbaket:

Allra först: Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en avlång sockerkaksform.

3 dl vetemjöl. Baka med glädje!

2 dl Havrekli. Koncentration!

1 dl rågmjöl. Jag har grovt, men det går nog bra vilket som. Inbillar mig att grovt rågmjöl nog är liiite bättre än finmalet.

1 tsk salt. Anledningen till de fina kläderna är att mitt träningspass blev inställt och jag orkade helt enkelt inte byta kläder...

3/4 bikarbonat. Ignorera den obäddade sängen. Jag har inget bra redigeringsprogram som kan ta bort det.

1/2 tsk brödkryddor. Påsen ser snarlik ut bikarbonatspåsen, men skall icke förväxlas.

3 dl filmjölk, ekologisk! Receptet tycker att man ska ta de nästkommande blöta ingredienserna i en separat skål. Jag vet inte med er, men jag gillar INTE att diska. En skål räcker banne mig!

1½ msk sirap.

Glömma bort mängden olja och få köra lite coreträning.

1 msk olja. Jag kör olivolja. Godast så.


I receptet står det även 3/4 dl solrosfrön för den som vill.

Blanda ihop allt till en ganska kladdig smet.


Bakglädje!

Kladdigt var ordet!

Efter 45 min i ugn är det färdigt! Jag brukar strö över lite flingsalt för syns skull :)


Grattis till lilla syster i efterhand!

Trodde att eftersom jag ringde och sa grattis så var det bra, men icke minsann. Blogg-grattis skulle hon också ha :)

Så grattis på din 20-årsdag lillasyster tant Joanna:


Sweet monday

Så var helgen över och det är måndag igen.

Vilken fantastisk helg jag har haft! I lördags Boda Borg med Värduppföljningsgänget på F&S (har inte skrattat så mycket på länge, gardinröv har fått en innebörd). Och igår rekrytering som resulterade i 12-13 nya värdar, fantastiskt! Ska bli så kul och spännande att dra igång utbildning med dem.

Idag blir det föreläsning mellan 13 och 15. Sedan ilfart på gröna faran till F&S för att åka till Karlstad med receptions-Håkan och lära sig ett datasystem. Vi ska nämligen få nytt på F&S och b.la. jag ska vara med och lära ut det. Superfränt!

Jag ska bildblogga från helgen och även bildblogga brödrecept. De ligger på laptopen som Johannes tagit med sig till uni!

Ha en trevlig måndag!

Rebelliska Mathilda

Vi var på en rockklubb. På rockklubbar dricker man öl, alla dricker öl. Men inte Mathilda, jag dricker Cosmo.

Hah! In your face, rockers!


4 timmars sömn senare

Det blev riktigt roligt igår kväll. Who Fighters skulle ha spelat klockan tolv, men kom inte på förrän ett. Intressant sånt där :)

Anledningen till denna tidiga uppgång är att jag ska iväg till Karlskoga på kombinerad konferens och lek. VUF (väruppföljning)-gänget ska dit över dagen.

Från kategorin: Små saker som gör mig glad

Sånt här gör mig glad:

En stor posthög som väntar när man kommer hem. Det är nästan det bästa med att bo i egen lägenhet, all post man får, som oftast är till en själv

...och titta vad som låg bland posten. Ett paket till bara mig!

Min egendesignade almanacka från www.personligalmanacka.se

Och såhär ser den ut inuti. Både utseende och innehåll får man bestämma själv!

Bakade bröd alldeles nyss och beordrade Johannes att vara fotograf. Troligtvis kommer det alltså att komma upp ett recept här under morgondagen. Ikväll ska vi ut och göra Örebro osäkert :)

Blääää!!!

Ja, det visade sig vara spya på vår balkong och nu ikväll har en av dem varit nere och städat upp det.
- "Jo...vi hade fest och det blev lite för mycket alkohol..." IDIOT! Som om det skulle vara någon jäkla ursäkt. Han bad om ursäkt iallafall och Johannes och jag kände oss som föräldrar som fick berätta att man inte kan ha fest på en vardag eftersom det finns människor som går upp tidigt (normala människor).

Puckon! Morr!


Grannfejd igen...?

Igår kväll satt vi i godan ro och kikade på veckan avsnitt av The Mentalist. Plötsligt börjar det lukta rök, vilket har hänt förut under korta stunder när grannarna under står och röker direkt under vår franska balkong. Den här rökdoften ville dock inte ge sig så efter ett tag öppnar jag balkongdörren och ser att orsaken till doften är att de sitter inne och röker och har altandörren öppen. Vi har varit på bovärden förut om dörren och nu blev det ett mejl till för så här kan det inte behöva vara. Gick ner och pratade med grannarna direkt och de var förstående iallafall.

Det var nummer ett.

Nummer två upptäckte Johannes i morse. Något som liknar spya har runnit ner på vårt balkongräcke och ner på balkongen. Grannarna ovanför hade nämligen fest igår natt. Idioter! Sprang in och ut på balkongen för att röka så man vaknade och somnade om vartannat. Johannes har lovat att gå upp och prata med dem den här gången för de får banne mig städa upp skiten efter sig.

Fortsättning följer...

Hummm

Det kanske, bara kanske är dags att packa upp och röja i hallen?

Oj oj oj

Det var INTE lätt att gå upp i morse vill jag lova. Från att ha gått upp vid tio till att gå upp halv sju är det en mycket lång väg.

Ja ja, det är väl nyttigt på något vis kanske :)

Idag blire lite soft på förmiddagen, föreläsning 13-15 och sedan direkt till F&S för möte om värdutbildningen som snart tar fart. På söndag är det rekrytering och jag hoppas på att det kommer många!

Back in town

Tillbaka i Öret igen efter en härlig minisemester i de värmländska skogarna. Här kommer lite bilder:


De flesta dagarna var vi 12 stycken. På lördagen kom Johannes syster Lovisa med make Niclas och barn Åke och då blev vi 15 st för en dag. Här leker Åke med mormor.

På landet är det ok att åka och hälsa på folk när som helst :) Här hälsar vi på några vars katt precis fått kattungar. 2 dagar gamla, kom igen, nu säger vi alla ååååh i kör. Jag hade kunnat sitta där hela dagen om jag hade fått.

Posing ute på prommis. Vad tycker vi om håret?

Titta, vilken snygging jag hittade <3

Geggamoja och vatten. Mumma!

Vi hann även med att hälsa på en galen norrman som även är tränare för det lokala fotbollslaget som hade en gitarrgrej till Johannes. Galningen i fråga hade en stor svart vovve som gillade Fernando. Han hade också 2 hästar, men de kom dessvärre inte med på bild.


Liten paus

Befinner mig just nu mitt ute i värmlandsskogarna med en hel massa folk. Därför blir det lite stiltje i bloggandet, särskilt som det finns en mycket energisk treåring i sällskapet.

Trevlig påsk på er!