Filosofier 2

Så var jag hemma igen då, skönt :) Ska renskriva nu och sen bär det iväg till Friskis för lite medeljympa.

Har ni tänkt på det här med årstider? Att de är sådär "lagom" långa så att man börjar längta tills nästa årstid kommer.

Som vintern till exempel. I år har vi haft supertur med vit jul och kallt och snön har legat länge. Men visst börjar det krypa lite i en, man är lite sugen på att slippa vinterjackan och börja cykla igen.

Våren är ju fantastisk. Allt vaknar igen efter vintern, men visst börjar man framåt april, maj längta efter att kunna ta av sig vårjackan och gå i shorts och linne.

Samm med hösten. Fantastiska färger och lite mysigt att kura inomhus med tända ljus. Sen när alla löv är borta från träden och det inte gör annat än regnar längtar man till vintern.

Den enda årstiden som man kanske inte vill ska sluta är väl sommaren. Samtidigt som det kanske är skönt att komma in i vardagsrutinerna igen.

Visst är det lite såhär? Håller ni med?

Ganska fantastiskt hur världen fungerar :)


Filosofier

Nackdelen med att gå upp tidigt (fast man börjar sent) och ta det lugnt och mysa lite är att det är så nedrans svårt att motivera sig att åka in till uni sen.

Känns inte jättekul att sätta sig på en halvt oorganiserad föreläsning. Det positiva är dock att det endast är EN föreläsning idag (förut har det varit 2 per dag), trevliga kamrater som jag sitter med och efteråt får jag åka HEM. Plus träning i eftermiddag. Bra bra bra!!!

Tiiisdag!

Det var sååå skönt att vara ledig igår. Hade önskat att få vara ledig lite till, men blir ju det i helgen. Igår gjorde jag ingenting. Ok, jag försökte rädda en planta och fyllde på lite jord här och var. Annars spelade jag data- och TV-spel. Så gött att kunna göra det utan att känna att man egentligen kan göra något annat.

Hade planerat att promenera hem från F&S igår kväll, men så erbjöd sig sötaste Hanna att skjutsa hem mig och då blev det så. Skönt att komma hem i bra tid istället.

Idag är det föreläsning. Som tur är endast en, mellan 10 och 12. Sen bär det iväg hem för lunch och renskrivning, därefter jympa!

Jaha, ska mata klart lite fiskar, sen dags att göra sig iordning. Trevlig tisdag på er!

Aldrig mer köpa hamburgare!

Ok. Eftersom såå många ville se bilder från hamburgertillverkningen kommer här några stycken:


Min tanke var egentligen att vi skulle göra något klyftptoatisliknande pommes frites, men Johannes hann före och köpte färdiga pommes så då blev det det :)


Platta fixa forma


Sisådär ja!


Det som ligger på ska föreställa ost, vi har lite lätt ostbrist för tillfället

Slutsatsen blir: aldrig mer köpa färdiga hamburgare! Så mycket godare med sådana man gör själv och det tar ungefär lika lång tid. Superenkelt recept: nötfärs, vatten, salt och peppar. Vi tog även med ett ägg och lite paprikapulver. Supernice!


Kul grej!?

För 5 år sedan...gick jag sista året på gymnasiet, tog studenten i juni med världens bästa NV3a! Klassresa Kreta! Kom in på musik- och ljuddesign på Kga folkhögskola och började där på hösten. Träffade Johannes, vi blev inte tillsammans förrän året efter :)

För 3 år sedan...
bodde jag och Johannes på Irland. Flyttade hem igen i maj och i augusti 2007 flyttade vi till Örebro

För 1 år sedan...
var jag trött på att plugga och ville egentligen ta en sabbatstermin med jobb. Taskigt jobbläge i landet gjorde att jag pluggade halva terminen, tvärkulturell retorik. Hade sjuk tur och fick jobb på Friskis till och från resten av den terminen. Började hösten 2009 på Personalvetareprogrammet.

För 3 månader sedan...
Relativt nystartad på PV-programmet, men ack vilken fullträff. Blev ny utbildningslagledare för värdlaget på F&S.

Igår...
hade jag en så härlig och lugn dag med Johannes

Imorgon...
ska jag jobba. Skönt att vara ledig nästkommande helg!

Fredagsmys!

Så var det fredag igen, veckorna bara springer iväg.

Nytt sen senast är väl att jag klarat kursen. Vg i varenda delkurs, jag är fortfarande chockad :)

Hade examination med blivande (numera klara) värdarna i onsdags. Det gick bra, det är så himla spännande och lärorikt. Jag lär mig något nytt varje gång, hur man ska prata, lägga fram saker och svara på frågor på ett bra och tydligt sätt.

Både igår och idag har varit mycket lugnt. Inget schemalagt vilket har varit underbart. Äntligen har man bara kunnat vara och vila upp sig. Johannes tog en sådan dag med mig igår. Han skulle egentligen in på föreläsning till åtta igår, men kom tillbaka till sängen efter typ 5 minuter och somnade om tillsammans med mig. Underbart! Sen ägnade vi resten av dagen åt Mario.

Idag har jag tagit det mycket soft. Suttit mycket vid datorn och gjorde precis klart veckans plugg, vilket innebär att jag kan vara lite ledig på måndag.

Ska snart ta tag i diskberget innan det blir lunch. Stekt potatis med fisk.

Vid tre ska jag äntligen iväg och träna, var sååå längesedan sist. Sen blir det fredagsmys med Johannes. Vi ska prova oss på att göra riktiga hamburgare, förhoppningsvis både burgare och bröd ska göras från grunden. Om ni har tur kanske jag lägger ut lite bilder från tillverkningen. Vill ni det?

I helgen blir det jobb, men sen ledig måndag och helgen efter blir äntligen ledig. Skönt efter att ha jobbat 2 helger i rad.

Trevlig fredag på er!!!

Mycket mycket!

Ja, datorn får stå tillbaka lite nu. Jag prioriterar Johannes när jag kommer hem på kvällen, Johannes och Mario :)

Vi har just belönat oss med nya Super Mario-spelet till Wii!


Så himla kul! Man kan samarbeta och spela 2 st samtidigt vilket är både sjukt roligt och sjukt svårt. Man springer in i varandra hela tiden innan man lärt sig strategin :)

Annars så har jag precis börjat en ny delkurs, personlighetspsykologi. Än så länge är det sådär-kul, hoppas det blir bättre. Eftersom man knappt fick något ledigt i jul så är jag ganska trött och längtar efter ledighet nu. Blir inte bättre av att jag inte haft en ledigt helg på jättelänge. Men bara en jobbhelg kvar, sen blir det en ledig helg äntligen!

Idag är det ingenting på uni utan jag ska plugga hemma. Bär nog iväg till Varberga bibliotek för att läsa, annars blir det inget gjort. Skönt ändå att få äta lunch hemma och slippa härja iväg på full buss med massa konstigt folk. Tänker nog sova lite middag också så att jag kommer ikapp. Om jag ska palla att värda ikväll behöver jag det...


Idag smäller det!

Idag är det tenta. Första salstentan på mycket länge och Mathilda är lite lätt nervös för detta. Ni kan väl hålla tummen för mig?

Inte kul att ha tenta på eftermiddagen då hinner man gå och bli så jäkla nervös. Får fokusera på känslan av att den är avklarad ikväll :)

Ska snart fixa iordning allt som ska med och så göra lite lunch. Känner mig inte så pigg i magen så det får bli något lätt tror jag.

En liten uppdatering

Det händer mycket nu. Nästan så att man inte hinner hämta andan i mellan turerna. Datorn har fått stå tillbaka för umgänge.

Förra veckan gick det i ett med föreläsningar. Den här veckan är helt ren för att vi ska kunna plugga till tentan som är på fredag eftermiddag/kväll 14-20. Hinner väl kanske hem och kika lite på Let's Dance iallafall. Så nu är det bara att köra. Ska försöka sammanställa och läsa på dag. Imorgon ska jag träffa några tjejer i klassen och vi ska försöka räta ut de frågetecken som eventuellt (ha ha) finns. Wish me luck!

Helgen gick i F&S tecken. I lördags VUF-konferens heela dagen, mycket trevligt. Igår, värdträff, där jag var med och höll i det utan att ha varit med och planerat inför - ingen bra kombination. Tror dock att de flesta tyckte att det var helt ok.

Nu ska jag fixa till mig lite och sedan är det bara att köra igång med psykologiplugg. Trevlig måndag på er!

I'm back!

Åter i gamla rutiner. Igår hade jag första föreläsningen efter ledigheten, kändes väl sådär. Så tråkigt att det inte ställs krav på universitetslärares didaktiska kompetens.

Har dock börjat i en ny lärobok. Sjuuukt bra! Den handlar om hela rekryteringprocessen med samtal, urval och en massa annat intressant.

Idag är det -15 i Örebro och jag ska ganska snart bege mig till bussen för en dag på universitetet. Föreläsning 10-12, sen lunch 2 timmar och så föreläsning 14-16. Som tur är har jag lärt känna några tjejer som är supersjysta och roliga att umgås med så man har något att göra under 2-timmarspausen iaf.