Bildblogg från andra halvan av igår och idag

Idag har pappa och jag varit Karlstad och hälsat på farmor. Det blev massa fika och en liten sväng till Sandgrundsudden för lunch. Sen var vi hem en kort vända innan vi drog ner på stan och skulle kolla Karlskogafesten. Regnet satte dock stopp för någon längre vistelse. Ni får även lite bilder från fotbollen igår...


Vi hälsade på Isabella som sommarjobbar på kyrkogården.

Blommor som tränger upp ur en massa grus, vackert på något vis..

Bild från fotbollen. Jag testade zoomen på kameran.

Lunch på en restaurang vid Sandgrundsudden, Mexikansk lasagne med salladsbuffé, mums!

Restaurangen var också ett museum, här kommer lite olika roliga citat som satt på utsidan huset

Jag tog många fler bilder, men det får nog räcka med citat =)

Karlskogafesten, gratisfestival i parken. Vi kollade in Värmlandspojkarna och Sten&Stanley.

Så plötsligt kom det en rygg....puckon.

Matpaus. Mathilda äter grek-rulle.

Vi kollade en sväng till, tyvärr började det regna lite med ihärdigt så det blev inget Anna Bergendahl.


Superettanfotboll i Degerfors med pappa.

foto_0078 (MMS)

Superettanfotboll i Degerfors med pappa.


Mini-bildblogg från igår och förmiddagen


Hälsades välkommen hem av denna krabat. Såg ut typ som en mini-igelkott

Knäckemacka med gräslök. Mums!!

Så här ser dagens outfit ut. Sola sola sola! Nu är det nog dock bra för idag, armarna bidde lite röda.

Min plats i solen och korsordsboken. Inte en rökare i sikte, I love!!

Bjuder på en bild från förr-förra helgen. Här är jag och söta Elia ca. 2 månader.


Dagens planer:

Få lite färg på magen (Den har hittills blivit lite försummad, all solning har blivit försummad, därför sitter jag med halvfula ränder på axlarna. Ska försöka fixa till det lite när jag ändå ska softa och har en altan).

Lösa massa korsord i solen (hör liksom ihop med ovanstående)

Kolla på fotboll i Degerfors (inte helt säkert, men troligt)

Ska försöka lägga upp lite bildblogg från igår och idag senare.


Som sagt, kul att kolla andras bilder på en själv. Den här är faktiskt fruktansvärt vidrig. Bjuder på det idag =)


Måndag morgon

En mycket tidig måndag morgon. Jag gick upp med Johannes vid kvart i sex. Vi gick och la oss vid halv ett. Tröttis.

Johannes for iväg på ett läger med sin brukare och ska vara borta i 10 dagar. Därför far Mathilda mot Karlskoga några timmar, tänker njuta trädgård och stort hus i 10 dagar.

Tänker även försöka bli lite duktigare på blogguppdatering under de här 10 dagarna. Har varit alldeles för upptagen med att mysa med Johannes de senaste dagarna.

Ska försöka diska upp vår monsterdisk och kanske packa lite innan jag far. Hörs sen!

Glad midsommar


Vi var ute och plockade lite blommor igår. Vackert, eller hur? Idag är vi hemma och bara tar det lugnt, vi gör sånt som vi vill. Midsommarmaten blir bakad potatis med starka korvar, vitlöksröra och sallad. Eventuellt tar vi en sväng till en stång också =)

Ha en riktigt bra dag!

Hänger på releaseparty på Café Opera ikväl...

foto_0077 (MMS)

Hänger på releaseparty på Café Opera ikväll. De Van släpper första skivan!


Lite bilder

Som sagt, kul att kolla gamla bilder. Måste bara få visa er:


Den klassiska alla syskon-på-jul-bilden. Här lite innan den bra bilden togs

Och här lite efter....


Godmorgon fredag!!

En tämligen hård natt. Somnade nog strax efter 12, helt utmattad. Vaknade strax innan 5 av världens magvärk, lite dator på det och sedan sov jag mellan 7-10. Känner mig ganska ok ändå, ska ta och unna mig en lång varm dusch så blir man lite piggare.

Här i Kga ser det ut som att solen försöker smyga sig fram. Vi hoppas på det, så blir det fint att grilla ikväll.

Hittade en fin bild på mig och Johannes här på datorn. Den är från valborgs-firandet på Björkborn:


Sådär ja

Så var det den där veckan i månaden och här sitter jag svintrött med ont i magen. Fast ganska glad ändå =)

Sitter i källaren i Karlskoga (där jag är uppväxt), alltså jag är inte uppväxt just i källaren, men huset som källaren hör till...typ.

För er som undrar så fungerar skorna alldeles ypperligt.

Imorgon ska det hämtas skåpbil inför flytt, grillas och JAG ska fixa lunch. Tänkte göra köttbullar, får se hur det går hem hos mina kräsna småsystrar:




Pyssel-Mathilda

Jag har ett par Ecco-skor. Jag köpte dem för jäääättelängesedan och det är banne mig de skönaste skor jag haft. Därför vill man inte gärna slänga dem, fast de är slitna och har hål osv. På sistone har även skosnörena gett sig, utan dem går det inte att ha på sig skorna. Fick dock en snilleblixt och kom på att man kan byta skosnörena. Så här bidde resultatet:


Jag kan eventuellt ha tejpat fast lite svart resår längst ut för att skosnörena skulle hålla ihop och se lite snyggare ut. Sådär, nu håller de ett par år till!

Då tar vi väl helg?

Johannes for till Stockholm igen för en lite stund sedan. Han ska vara där med sin brukare idag och även sova över. Jag ska baka och duscha och fixa lite sen far jag till Karlskoga. Johannes kommer efter imorgon eftermiddag. Vi ska hjälpa min syster med pojkvän att flytta på lördag. De ska faktiskt flytta till en annan innergård i samma område som vi bor i, så det lär väl bli lite syskon-med-respektive-häng i sommar. (Don't worry, jag tänker se till att jag får se bröllopet på lördag + allt annat viktigt runtomkring).

Vi fick något flög igår och satte oss att framkalla bilder. Den tändande gnistan var att det skulle kosta 0:- per bild på extrafilm, vilket visade sig vara blaj och svårt att få fram. Vi valde att framkalla iallafall, har man suttit i drygt en timme och valt bilder så vill man skicka in. Nu ska jag bara få klart albumet som ligger och väntar, helst innan de "nya" bilderna kommer...


En härlig sommardag vid badplatsen vid Björkhagen <3

Och så var det....onsdag?

Älskar att jag måste tänka efter, älskar att det inte spelar så stor roll vilken veckodag det är!

Idag är jag ledig och bestämmer själv, iallafall till Johannes kommer hem från jobbet. Innan dess tänkte jag ta en prommis och handla lite bakingredienser. Diska lite också kanske =)


Nu undrar vi alla varför...!?



Mycket ska man höra innan öronen trillar av...

LÄNK


Dagens planer:

  • Spela Mario (vilket jag egentligen inte borde göra, har alldeles för mycket speltimmar redan, ack så roligt dock)
  • Äta lunch, längtar redan. Idag blire spaghetti och tacoköttfärs toppat med massa ost och tacosås. LCHF släng dig i väggen =)
  • Åka till Friskis för att ha planeringsmöte
  • Stanna på Friskis och fixa höstschemat för värdar tillsammans med Suss och Anna
  • The Mentalist-kväll, lill-fredag, ev. stilla mina choklad-cravings
Nu ska vi se om jag hittar bilder som illustrerar dagen...




Jorå, jag lyckades väl hyfsat. Är inte hunden typ det sötaste ni sett!!

Utejympa i Baronbackarna!

Mathilda gjorde sitt första jympapass som passvärd idag. Shit, vad roligt det var!

Först, när jag kom dit var det totalt kaos. Ungar överallt som skulle hjälpa till, bära, peta, plocka. Hur skulle detta gå? Hur bra som helst visade det sig. De som sabbade mest var väl egentligen de lite äldre fotbollsgrabbarna som sköt in bollen bland motionärerna.


Se så fint! Och solen tittade fram mot slutet. Den röda pricken där borta är Susanne. Vi började med 15 min Röris (=jympa för mindre barn) och fortsatte med ett 55 min baspass.

Fick ha på mig ledarkläder, supernice! Vi var 2 passvärdar på passet, jag skötte det tekniska och Kristina motade barn. Gött att vara lite ljudtekniker igen, det var längesedan =)

Men hallå!?

Så var det dags igen. Grannarna kan inte hålla sig i skinnet tydligen...Johannes och jag gick och la oss vid 12-snåret, jag hade precis somnat när de började. De sitter på balkongen och röker och härjar, ingen känsla för att folk eventuellt sover och ska upp på en måndag morgon. Jag gick upp och stängde balkongdörren, efter ett tag gick de in och Johannes gick och öppnade igen. Det dröjde dock inte länge förrän de körde igång igen, de satt där och bråkade och skrek åt varandra, inte första gången det händer. Johannes berättade att hon hade skrikit "Why are you being such a bitch!?" (hon är amerikanska) (förut har de suttit och bråkat om vem som ska ta disken).

Det blev tyst en stund till, sen vaknade jag igen av att de lyckas föra väsen. Jag kollar på klockan, 02:45, vad är deras jävla problem? Då sitter de också och bråkar och skriker åt varandra. Mathilda lackar och öppnar dörren och skriker att om de måste sitta på balkongen så får de hålla tyst! Det blir äntligen tyst, men det tar ett tag att somna igen.

Varför samlas alla puckogrannar här?

Vi ska få nya grannar mittemot också. Hoppas hoppas hoppas på att det blir trevliga människor. Har inte så stora förhoppningar, de som bor där nu röker inomhus så det lär väl bli nya rökare som flyttar in...


Diskberg borta!


Före

Efter

Rent Hus-tanterna hade varit nöjda =) Ni kanske tror att jag glömt bort en mugg? Så är inte fallet, det är vår fruktflugefångare. Vitt matlagningsvin och diskmedel, ha ha!

Mhmm..

Så. Nu har jag lagt alldeles för mycket tid på att fixa bloggen...får inte bort TheMathilda... längst upp och de får vara så nu. Pallar inte mer!

Tycker ni något??


Jahapp



Följ min blogg med bloglovin


Godmorgon!

Klockan var ställd på halv nio för att jag skulle komma upp i någotsånär tid, men eftersom grannarna är dumma i huvudet och satt på balkongen och skrek vid 5 så blev det sovmorgon. Dock lite ofrivillig för jag ställde om klockan till 9:15, men glömde att knäppa på. Vaknade som tur var vid tio i tio så att jag hinner lösa Melodikrysset.

Så nu sitter jag här och myser frukost till Fejjan och Melodikrysset. Sweet!

Efter krysset MÅSTE jag ta hand om vår monsterdisk. Vi åt tacos i torsdags kväll och då använder man ju typ alla skålar och skedar som man har...

Ska hinna med en dusch också och sedan kanske man spelar lite mer Mario =) Yoshi är med i uppföljaren, I love!!


It has arrived!!


Ganska komisk situation uppstod när paketet levererades. Jag har suttit och väntat på posten den senaste timmen, äntligen hör jag postmoppen så jag går (springer) till dörren och kikar ut genom titthålet. Jag ser att posttjejen står och kollar på posten svinlänge, ser även 2 paket. Till slut stoppar hon ner post i brevinkastet, dock inte något paket. Först lite lätt panik, ska jag öppna dörren och be att få paketet istället för att hon åker med det till Varberga Centrum och jag måste hämta det sen? Eller ska jag spela svensk och vara tyst? Problemet löses ganska snabbt i och med att posttjejen ringer på dörren. Jag kommer snabbt på mig själv och väntar några milllisekunder för att det ska bli normal dörröppningstid, posttjejen upplyser mig glatt om att jag fått paket.

Så himla bra med snälla sommarjobbare!!

Jag återkommer om ett tag =)

Lite bra




Det här är ju onekligen en bra början iallafall: LÄNK



Sommarlov!

Igår lämnades hemtentan in så nu är det officiellt sommarlov!

Igår eftermiddag for vi till Karlskoga. Jag gjorde ett gästframträdande med Double Irish. Jag sjöng i bandet förut, men tog en paus efter att vi flyttade till Öret. Kul att kunna hoppa in i bland iallafall :) Lägger upp lite bilder senare.

Resten av min familj åkte till Söderbärke så nu sitter jag och Johannes själv på Spjutvägen. Vi ska också röra på oss snart, hem till Örebro. Eftersom båda har haft fullt upp med skolarbeten så ser lägenheten ut därefter. Städning it is!

Lunchpaus

Nu har min hjärna näringsbrist. Skönt med en Johannes hemma som fixar lunch, pannbiffar och potatis blir det idag. Mums!

Har lite lite kvar på sista frågan, ska svettas ur mig det efter lunch. Fick dispans från utbildningen ikväll och så ska Johannes bort så jag ska försöka uppamma lite motivation att göra klart tentan ikväll. Tänk, en ledig torsdag, det vore nice =)

Hemtenta dag 3


Så var det onsdag. Idag är det sista frågan som gäller, den gode Bauman ska få sig en omgång. Jag vet att jag ligger 3 minuter efter i schemat redan så nu är det bara att köra igång. Trevlig onsdag på er!

Hemtenta dag 2


Så var det tisdag, som ni ser. Idag går det inte lika bra. Jag har kommit till de tråkiga frågorna som jag har absolut minst koll på och intresse för. De har även förlängt inlämningstiden på tentan. Inte helt bra för mig som är bra på att skjuta upp saker. Jag tänker ha inlämning på fredag iallafall och jag tänker fixa iallafall en fråga idag! Sen är det bara en fråga kvar till imorgon och torsdag ägnas åt att fylla ut så att det blir 1 sida per uppgift. I can do it!!!

Usch Aftonbladet!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6824862.ab

Titta vilka bra tips! Vi byter ut alla fullfettsprodukter mot lightprodukter istället. Förtjockningsmedel och en massa konstgjort skit istället för att äta lagom mycket av naturliga råvaror. Vilken BRA idé!

Nej vet ni vad! Ät ekologiskt och KRAV-märkt, laga maten själv och lägg sedan till lite träning på det. Där har ni ett mycket bättre tips!!


Kramar är farliga saker

Jag skulle ge Johannes en kram igår, i vårt något mindre badrum. Tyvärr så hamnade armen lite fel och jag satte spetsen på en krok rakt på armbågen. Måste ha träffat någon nerv ordentligt för smärtan strålade ända ut i fingertopparna. Så nu är jag fint blåslagen och min arm öm, det fungerar iallafall att skriva på datorn vilket behövs för hemtentans skull. Är jag klantigast eller vad?

Idag var det segt att ta sig upp, så det fick bli lite sovmorgon. Ska dra igång 9:00 dock. Johannes drog iväg till sin tenta för inte så länge sedan, håller tummen för honom!