Hemtenta dag 3

Idag går det inget bra alls. Jag är dum, knäpp och okreativ. Jag trodde jag fattade frågan, men nu är jag inte alls säker längre. Jag är seg och och omotiverade och vill bara vara ledig och planera morgondagens utbildning.

Typ det enda jag gör är att surfa på nätet alternativt lägger pussel. Johannes kommer hem till halv fem och då har jag lovat att vara klar med frågan så att vi kan gå ut och promenera. Överhuvudtaget måste jag blir klar med den här frågan idag. Prestationsångest...

Vad gör man när man verkligen inte vill och bara gör allt utom att göra det man ska?

Bläää!!

Kör på ordbajsning och så ska jag gå igenom det lite senare utskrivet på papper. Förhoppningsvis kommer jag på någon snilleblixt och hittar en struktur som jag kan köra på. Hoppas! Håll tummen för mig snälla ni!

Då provar vi igen!


Lite så här känner jag mig inombords...

Hemtenta dag 2

Tröttis i huvudet nu, men fråga 2 är faktiskt i princip klar. Känner mig hyfsat nöjd och det var faktiskt en ganska intressant fråga!

Pratade med mami nyss och vi kom fram till att det nog är lite bra om jag iallafall börjar spåna på fråga 3. Särskilt eftersom jag har en betydande del kvar på fråga 1 som jag måste lösa på torsdag. Det blir nog bra det här. Tar en dusch och lite lunch på det bara så blir det bra.

Ska iväg och värda på F&S i eftermiddag. Igår var det mer energikrävande än givande. Mest för att vi är så många nu när det är blivande värdar som går bredvid. Det är ju självklart att de ska kunna få fråga och prova, det tar bara lite mer energi. Det ska bli roligt att prova på ett tisdagspass med nya människor som jag inte brukar värda med =)

Så bra är det med cykelkorg. Andra lägger ...

foto_0100 (MMS)

Så bra är det med cykelkorg. Andra lägger sin reklam i min korg...


Hemtenta dag 1

Så var det dags igen. Hemtenta.

Den släpptes i fredags, men jag har inte börjat förrän nu. Det är svårt att göra hemtenta när det finns en fantastisk pojkvän att tillbringa helgen med =)

Nåväl. Tanken är en fråga per dag (3 frågor) och sedan finslip på torsdag. Sen ska hemtentan in innan kl. 12 på fredag och sen blir det träning!!

Jag har gjort upp ett litet dagsschema precis som förra gången. Än så länge går det ganska bra (peppar peppar). Har ca. 10 min rast kvar nu. Sen blir det köra i 1 h igen!

I can do it!

Sådär

Nu är jag hyfsat nöjd. Har försökt få bort themathildapersson som står i svart, men har inte lyckats. Någon som vet hur man gör?

Igår var det en soft filmtittardag.

Idag blir det också soft men med en liten twist. Vi ska snart åka ner till stan och försöka shoppa lite till mig. Hoppas jag lyckas!

Sen blir det lite F&S-fix inför utbildningen på torsdag. Jag fick ut en hemtenta i fredags, men den tror jag att jag sparar till imorgon.

Trevlig söndag på er!

Nytt!

Och jag vet att det skär sig något fruktansvärt, men jag ville ha nåt nytt klart nu nu nu!

Nu ska jag till syrran och Danne-Banne för att tigga lunch. Orkar inte göra något idag + att Johannes jobbar. Det är bra med syskon som bor nära =)

Jag blir tokig! Ska man behöva sätta upp e...

foto_0098 (MMS)

Jag blir tokig! Ska man behöva sätta upp en ej reklam-lapp på cykeln också?


Bildblogg - En helt vanlig dag

Här kommer de fantastiska bilderna från i onsdags:


Dagen började med tvätt. Det är ganska mysigt när man är på det humöret. Jag har mina små system för hur saker ska hänga så det är trevligt att få tvätta i lugn och ro.

Sedan blev det plugg, en riktigt tråk-bok, men jag tog mig igenom den. Min pluggstrategi är att läsa 15 sidor och sedan ta en kreativ paus.

Den kreativa pausen kan bestå av t.ex. disk, städning eller helst av allt, pussel. Hjärnan hålls igång medan man gör något roligt!

Sedan blev det en promenad i härlig höst-sol.

Lite lunch på det: Johannes egenkomponerade kycklinggryta med röd curry, yoghurt, vitkålssallad och något så exklusivt som vatten till det.

Efter lunch brukar jag ta en längre pluggpaus eftersom jag oftast lider av matkoma då. De flest gångerna blir det lite Facebook och/eller dataspel.

Lite mer plugg på det, i bakgrunden ser vi även vår yucca-palm som jag försöker rädda livet på. Den samarbetar inte helt dock...

Sedan kom finaste Johannes hem lite tidigare och tyckte att vi skulle ta en promenad och det säger man ju inte nej till =)

Sen drog han på fotboll och jag kollade Idol, men det får ni inga bilder på =)
Trevlig fredag på er!!

Ja jaaa..

Jag vet att ni sitter och väntar på bildbloggen som jag lovade. Det blev så att Johannes kom hem tidigare igår och sabbade mitt tidsschema med en promenad. (Ganska trevligt dock).

Idag har jag haft fullt upp med städning av kläder. Färgsorterat har jag gjort, ja, det är nördigt, men ack så vackert det är...

Nu ska här duschas och sen blir det Idol. Försöker att slänga upp bildbloggen i helgen istället. Vet att ni längtar, ha ha!

Under arbete

Jag håller på och förevigar min vanliga dag i bilder. Ni får resutatet någon gång ikväll, spännande va?

Och nej, jag har inte alls tråkigt...

En helt vanlig dag

Idag är jag själv hemma och Johannes ska på fotboll ikväll. Imorgon är jag själv hemma och Johannes jobbar på kvällen. Jag gillar inte när vi går om varandra så här...vill ju bara kramas och mysa. Snart är det helg iallafall =)

Idag ska det pluggas och jag ska äntligen ta en riktigt härlig rask promenad i solen. Just nu är det tvätt som hägrar och sedan måste jag läsa, helst vill jag läsa klart den här boken idag. Vi får väl se hur det går med det. Den är inte överdrivet rolig eller lättläst. Som vanligt.

På fredag släpps hemtentan och jag hoppas med hela min själ att den kommer att gå bra!

Trevlig onsdag på er!

(Det kommer säkert någon liten bildblogg under dagen)

Pyspunka

Nu är jag typ frisk. Med betoning på typ, fortfarande snorig och hostig tyvärr. Men se det struntar jag i! Idag har jag cyklat fram och tillbaka till uni. Upptäckte igår när vi skulle åka och handla att jag hande punka, vi pumpade upp det och det funkade.

Tyvärr hade jag glömt bort att det var punka igår och visst var väl däcket nästan tomt i morse när jag kom ner till cykeln. Så min lugna cykeltur blev inte så lugn som jag önskat.

Johannes får hjälpa mig byta slang ikväll =)

Ska snart iväg till F&S och värda. Det lär bli full rulle så det gäller att vara på topp. Ska se till att gå ner i tid ifall att man skulle behöva pumpa lite...

Och vips så var det fredag

Veckan gick fort, fast jag mest suttit hemma och snörvlat.

Idag har jag varit ganska duktig och läst ut en kursbok. Det var inte så plågsamt, den här var faktiskt helt ok och det hör inte till vanligheterna. Under den här veckan har jag lärt mig att det är Top Model 15:55 på trean. Det ska ses alldeles strax, sen tills det är slut och Bones börjar brukar Johannes komma hem.

Idag kommer Johannes hem lite tidigare och jag hinner inte se klart Bones. Jag ska på möte på F&S istället. Känns lite sådär på en fredag, men det blir kul att träffa tjejerna såklart =) Kom precis på att man kan se Idol i efterhand på Tv4-play också så det mesta löser sig.

Det blir en liten cykeltur till F&S, ska blir så himla skönt!! Har ju för sjutton inte rört på mig på mer än en vecka. Så fort jag blir frisk blir det gym och jympa igen, längtar!!

Trevlig fredag på er!!

Bussromantik

Idag var jag på riktigt ute från lägenheten på 3 dagar, skööönt! Seminariet gick ganska bra om man räknar bort ett ständigt kliande i halsen. Nu är jag hemma iallafall och kan hosta och snyta mig hur mycket jag vill =)

Jag färdades givetvis med buss idag eftersom jag inte är helt kry. Det är ganska drygt att åka buss, men kul att studera människor.

När jag skulle åka hem och stod och väntade vid busshållplatsen hände en rolig grej. Jag stod under mitt paraply och bredvid mig stod ytterligare en tjej under ett paraply. Efter en liten stund kom en kille till hållplatsen, han kollade i sin busstidtabell och såg sådär lagom frågande ut. Han vände sig till tjejen och frågade henne om hur lång tid bussen skulle ta till Resecentrum. Tjejen började förklara, han hade tydligen tittat på helt fel tabell och hon höll en lång utläggning om hur busstrafiken i Örebro fungerade.

När de pratat klart om bussarna började killen fråga lite smått om henne och de pratade på ända till bussen kom. Väl på bussen så satte de sig på platser nära varandra och fortsatte samtalet. De redogjorde nästan för hela sin livsberättelse. Hon var från Arvika och hade precis fyllt 21, hon skulle ner på stan och köpa en present för hon var inte säker på att presenten hon beställt från nätet skulle komma. Hon skulle nämligen på både födelsedagskalas och dop i helgen hemma i Arvika. Pappan som arbetade i Eskilstuna skulle ta vägen förbi Örebro till Arvika osv...

De hade båda nollningen gemensamt och det pratade de också ett bra tag om.

Själv satt jag bara och väntade på hur de skulle lösa tillfället när någon var tvungen att kliva av bussen. Tyvärr så fick jag aldrig se det eftersom de båda gick av vid resecentrum och tog sällskap bortåt. Sjuuuukt nyfiken är jag på hur det slutade!!!


Tredje sjukdagen och lite bilder

Hemma idag också. Fick ställa in gruppträff och värdande, tyvärr...

Rösten funkar lite bättre idag tror jag. Har pratat lite här hemma för mig själv och det har gått hyfsat. Får prova ordentligt när Johannes kommer hem.

Idag måste jag läsa och förbereda mig inför seminarium imorgon. Tyvärr så är jag inte alls motiverad, tycker inte att det vi läser nu är så intressant...Dessutom är jag trött och sjuk, ingen bra kombo. Läste lite i en kommande bok i förrgår och den verkade faktiskt helt ok. Hoppas på att det blir bättre helt enkelt. Jag tycker ju faktiskt att det ska blir kul att jobba med personal, tråkigt bara att inte undervisningen handlar något om det...

Bjuder på lite bilder från helgen:


Fernando, som jag var barnbakt till i lördags.

Fernandos lillebror Elia. De är ganska lika =)

Händer är roliga!

Bus!

Ingen röst idag heller...

Jahapp. Nejhej..

Det får väl vara tyst idag också. Bytte bort mitt pass på F&S igår till ett imorgon. Det kommer ju inte att gå om vi säger så. Där krävs det en fullt fungerande röst. Bara att krångla och byta igen...

De ringde från ett jobb igår och jag kunde inte svara. Johannes fick svara och de skulle återkomma idag...och jag kan inte svara idag heller. Blä!

Idag blir det plugg. Johannes drog till uni och kommer väl hem någon gång efter lunch. Vore ju bra om jag hade gjort det jag behöver i pluggväg då.

Trevlig tisdag på er!

Hejdå rösten?

Jahapp. Någon gång ka väl vara den första. Trodde väl dock att första gången skulle bli nån gång i gymnasiet när jag var som mest sångaktiv. Nåväl. Rösten är i princip borta idag. Jag viskar litegrann, Johanns finner det mycket roande...

Känner mig (peppar peppar) lite piggare idag iaf. Att sova en hel natt i egen säng med Johannes bredvid gör susen.

Idag ska jag försöka mig på att läsa lite. Seminarium är det på torsdag, ska träffa 2 tjejer i klassen för inför-träff på onsdag. 2 dagar har jag alltså på mig att bli frisk, det fixar vi!!

Johannes känner sig också risig så han är också hemma idag. Lite mysigt är det ändå =)


Stockholmshelg

I helgen är Johannes och jag i Stockholm. Vi kom hit igår eftermiddag och stannar tills imorgon kväll. Den här gången åkte vi tåg hit, det var ett tag sen. Som tur var hade vi värsta flytet och fick sitta hela vägen till Stockholm. Chansningen att sitta i en bokad vagn gick hem =) Eftersom jag fick magvärk och inte mådde särskilt bra + lite ont i ryggen så var det väldigt skönt.

Idag är Johannes ljudtekniker och jag hänger med svägerska och familj i Nacka-Packa.

Just för tillfället är jag barnvakt. Lilla Nani somnade precis på soffan och jag sitter och kör lite facebook-spel.

Ganska skönt, både jag och han är förkylda och ganska slut efter en hyfsat energisk dag.

Dagen efter

Det blev en riktigt trevlig tillställning igår. Alla verkade glada och trivdes. Johannes var nöjd, det var ju viktigast. Idag är han inte riktigt lika pigg dock.

Jag har påbörjat arbetet med diskberget och tänkte försöka få upp honom ur sängen ut i det fina vädret snart.

Bjuder nog på lite bilder senare idag.

I eftermiddag kommer min familj för att fira lite till och så blir det pizza!

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det Johannes födelsedag!!

Jag vaknade 1 timme innan klockan och var pigg. Mycket bra, då kan han verkligen bli väckt på sängen med frukost och paket =)

Idag ska vi fixa och feja, städa, baka och laga mat. Vi ska nämlägen ha en liten tillställning här hemma. Det mesta är under kontroll, t.om. lapp till grannarna uppsatt. Det kommer inte att bli något überröj, utan mer mat och mys med lite vänner.

Det roliga är att det är vänner från olika delar av Johannes liv som inte träffat varandra förut. Hoppas det blir bra och att någon lär känna en ny person ikväll.


Hipp hipp hurra för Johannes!!

Friday morning

Ikväll är det fredagsmys!!

Sen kan jag väl inte påstå att jag har haft en allt för ansträngande vecka så att jag förtjänar det, men ändå =)

Imorgon blir det lite festligheter eftersom Johannes fyller 25. Vi ska ha lite folk hemma på kvällen och behöver shoppa ganska mycket för det idag. På söndag kommer min familj och firar så det blir nog en bra helg detta.

Innan jag får ta helg så ska jag dock arbeta mig igenom ett antal obegripliga seminariefrågor...

Slutet gott, allting gott...får vi hoppas

Har tidigare bloggat om denna lilla kille. Nu verkar det som att han slutat röka, hoppas hoppas! Se nyheten här.

Annars så tränar jag mest. Jag har slängt mig över träningströskeln med buller och bång. Har hunnit gymma 2 gånger den här veckan, vilket har resulterat i århundradets träningsvärk. Vänsterarmen är inte till så mycket hjälp, samma med låren. Skönt dock, nu är jag på gång!

Ikväll blire danspass och torsdagsmys med Johannes!