Vår nya hobby

Nu ska jag berätta om sommarens roligaste grej. Johannes och jag har börjat med geocaching. På ca. 2 mån har vi tagit 72 st lådor.
Geocaching är som skattjakt för vuxna och handlar om att leta rätt på lådor av olika slag. Det man behöver är ett alias på geocaching.com och någon form av GPS-manick. Johannes och jag kör med hans IPhone och en app som vi laddat ner till den.
Det man gör är att mha koordinater och diverse ledtrådar letar reda på lådor i olika storlekar. Det finns 4 olika storleksnivåer, från filmburksstorlek upp till hink. Dessutom finns det specialare som kan vara så små som 5 cm höga (kallas nano).
Burkarna är gömda enligt 2 svårighetsskalor. Dels hur svårt gömd den är och dels hur svår terrängen som den är gömd i är.
I behållarna finns alltid minst en loggbok där man loggar sitt alias och datum. Man bör också logga besöket på nätet. I burkarna kan det också finnas lite bytessaker och regeln är att om man tar nåt därifrån så lägger man i nåt av samma eller högre värde. Detta gör att det kan vara kul för barn, många barnfamiljer håller på.
Det här är verkligen hur kul som helst. Johannes och jag gillar ju att röra på oss och det här ger ju utflykten en helt ny dimension. Geocaching finns över hela världen så i princip vart nu än åker så finns det cachar.
Prova!

Lust att blogga

Hej på er!
Idag är första gången på ganska länge som jag känt för att blogga och idag tänkte jag vara lite allvarlig.
Jag har inte mått så bra. Har varit så i perioder under hela livet. Idag mailade jag en psykolog och hoppas att jag kan få komma och prata med någon. Just nu känns det bra och jag hoppas att det kan få göra det. Håll tummen för mig.
Det bästa är att jag vet att det blir bra någon gång. Förhoppningsvis snart. Är så tacksam för alla underbara människor runt omkring mig, älskar er!
Så. Nog med allvarligheter. Ska skriva ett till inlägg, ett om geocaching, så häng kvar =)