Lekhelg!

I helgen har vi varit i Sthlm. Vi brukar hyra en Toyota IQ på Statoil, men den här gången hade Johannes hittat ett nytt ställe. Dessutom med 100:- billigare hyra/dag. Fortfarande en Toyota, men istället en Yaris, med automat. Automat är inte bra, inte på Yaris iallafall. Så nu vet ni det.

Helgen har varit supermysig, vi åkte i lördags förmiddag. Första stoppet blev hos Johannes bror David med fru Ulrica, dotter Astrid och nya lilla Folke (?, namnet inte helt klart). Där hängde vi hela lördagen, det lektes och softades, ska lägga upp en bild på den fantastiska snögubben sen.

På söndag förmiddag åkte vi en sväng till Lovisa, Niclas, Åke och Ivar. Det blev en kortvisit där då de fortfarande var lite sjuka. En fika hanns det med iallafall och Johannes fick springa några varv runt i lägenheten med Åke.

Lunch och eftermiddag spenderades hos Britta, Fernando och Elia (som fortfarande är den gladaste ungen jag mött). Pulkaåkning, kladdkakemuffins, brädspel och lite Ice Age hann vi med innan vi åkte hem till Örebro.

Idag är det måndag. Jag har endast en föreläsning den här veckan och trodde att jag skulle vara sysslolös. Var precis inne på Blackboard (plattform där studiematerial läggs ut) en sväng och insåg att så skulle det inte bli. Massa sidor text att läsa och presentera på torsdag och dessutom övningsfrågor. Jobb tisdag och onsdag eftermiddag gör att jag får vara lite effektiv. Helt klart görbart, men jag får lägga manken till lite.

Värda på Öster avslutar denna arbetsdag.

Trevlig måndag på er!

SkolkMathilda

Först och främst vill jag bara säga att jag inte är en sån där person som skolkar titt och tätt och om jag skulle göra det så är det ofta i samband med ett lätt dåligt samvete.

Så är fallet idag. Igår hade vi en föreläsare mellan 10-15. Jag upplevde föreläsningen som ineffektiv. Hon hade kunnat snabba på det hon föreläste om. Idag är jag istället hemma och sammanfattar lagtexten som hon skulle gått igenom. Så det så. Dessutom var hon inte särskilt rolig att lyssna på, hon hade en gäll röst och skrek in i micken (när den fungerade). Jag orkar inte riktigt med det idag.

Imorgon är det dessutom jobb hela dagen och då är det skönt att få allt skolarbete fixat idag. Så det så.

Om jag får fortsätta på skolspåret så är jag lite lätt irriterad över att någon gått in och ändrat schemat den 7/2 och inte meddelat detta någonstans. Som tur var hade en klasskompis kollat schemat och igår fick jag reda på att de lagt till en timme på föreläsningen på fredag (10-16 istället för 10-15).

Har en känsla av att det inte är så många som sett detta och jag vet att många åker hem över helgen. Kan alltså vara smart att informera om sådana ändringar. Mathilda skickade precis ett mail till ansvarig lärare...

Börjar bli lite småtrött på oorganiserade föreläsningar och noll informationsflöde. Hur svårt kan det vara!?


Crap!

foto_0129 (MMS)

Crap!


Hemmamåndag

Så var helgen slut igen, det går så fort!!

Vi har haft en superhelg, lugn och mysig. Igår var vi på stan i ca. 3 h och shoppade. Jag hittade träningsbyxor, tofflor, en ryggsäck och en mössa. Alltihop saker som jag behöver, mycket bra. Mindre roligt var det när jag tittade på kontot i morse. Tur att det är löning på fredag. Jag får alltid köpångest när jag handlat mycket, särskilt när det inte kommer in så mycket pengar. Den här gången är det nästan omotiverat eftersom jag verkligen behöver alla saker jag köpt. Sen blev det ju lite dyrare än beröknat, fast då får man också betänka att jag ofta har fantasiföreställningar kring vad saker faktiskt kostar.

Well well..

Idag ska jag och ta blodprov för att se om jag får bli blodgivare. Hoppas! Tack vare detta så blir det halvdag med plugg, in till sjukhuset och sedan till F&S. Blir troligtvis lite paus innan värdpasset så jag får nog ta med min braiga bok som jag börjat läsa. Återkommer till den i ett senare inlägg.

Trevlig måndag på er hörni!

Fredagsfint

Nu har jag varit superflickvän och diskat, plockat undan ren tvätt, plockat bort att skit överallt, dammtorkat samt dammsugat.

Dessutom har jag pluggat det jag ska. Nu är det bara lunch kvar.

Längtar till träning och att få gå till bussen i solskenet!

Fredagmys föregås av fredagsplugg

Jobbade hela dagen igår vilket betyder att jag måste plugga massor idag.

Har precis kollat igenom vad jag måste göra och istället för den planerade repetitionen blir det att läsa massor till nästa vecka. Dessutom är det lagtext som ska läsas, blä! Inte alls motiverad för det. Bara att bita ihop.

Lyckades även med konststycket att plåga vår skrivare i onödan. Vår skrivare är lite lätt instabil och gillar inte att skriva ut många sidor. Det jag skulle skriva ut var på 60 sidor och givetvis så blev det krångel mitt i. Tror att det fattas någoin sida...sen när allt var klart insåg jag att jag hade lagtexten i min lagbok, det enda jag hade behövt skriva ut var kommentarerna...klant!

I eftermiddag ska jag träna, oavsett hur bökigt och krångligt det känns att ta sig till F&S så ska det göras. Jag måste komma över träningströskeln igen!

I helgen är vi lediga och ska bara ta det lugnt. Förhoppningsvis hinns det med lite shopping!

Mysa med en bebis :-) (ignorera min klädsa...

foto_0128 (MMS)

Mysa med en bebis :-) (ignorera min klädsamma dubbelhaka...)


Tiiisdagsinlägg

Igår var hur mysigt som helst, jag åkte till Elin & co efter lunch och stannade där till jag skulle till Öster. Sigurd låg och sov i min famn nästan hela tiden. Så mysigt och rogivande!

Sen kom jag hem efter F&S och då hade Johannes fixat lite mysmiddag.

I natt har vi sovit jättebra och jättelänge, trots detta är jag fortfarande superseg...Hoppas på fint väder idag också så att jag kan ta en promenad och suga åt mig lite ljus. Just nu ser det inte så lovande ut, det snöar igen.

Trevlig tisdag på er!!

Tröttis

Himmel så seg jag är idag. Skulle vilja gå ut, men jag orkar inte och dessutom behöver jag plugga innan jag drar iväg och myser med bebis (ska hälsa på hos Elin, Stina och Sigurd).

Vaknade 4 imorse av dålig mage, not nice. Nu känns det bättre iallafall och jag hoppas att lunchen kan slinka ner utan bekymmer.

Alla hjärtans dag är det idag också och jag är borta typ hela dagen. Ska försöka fira i efterhand i helgen istället och vara superflickvän!

Brolle fick sig en röst ikväll och det gic...

foto_0126 (MMS)

Brolle fick sig en röst ikväll och det gick ju bra. Sanna klarade sig så bra på egen hand.


På jakt efter bilder i Karlskoga

Nu hänger jag i Karlskoga. Här är det lugnt och stilla.

Jag ger på jakt i arkiven efter lite bilder. Skulle ju faktiskt kunna scanna in några gamla, men vet inte om jag orkar...

Skulle ha träffat AnnaK idag, men hon har blivit förkyld. Hoppas det blir bättre tills imorgon!

Bilder:


Johannes och jag musicerar julen -09

Jag fyller år 2010.

Jag med alldeles för lång lugg när farmor fyllde 90.


Drömmar som återkommer

Har ni också saker ni drömmer om som ständigt återkommer?

Jag drömmer i perioder ganska ofta om en äcklig grej. Offentliga toaletter, eller egentligen toaletter i allmänhet. Ofta är de supersnuskiga. Ofta är det så att toaletterna inte är i bås, utan en massa personer går runt där man ska göra sina behov. Ofta är det vatten som sprutar någonstans så att det är blött överallt.

I verkligheten har jag lite halvt fobi för äckliga toaletter. I drömmen är inte känslan obehag, allt är normalt i drömmen. Sen när jag vaknar känns det väl sådär =)

Säg att det är någon mer som ha såna här drömmar. Någon?


Mathildas skräck om den befinner sig på offentlig plats.

Torsdagsmys

Eftersom Johannes åker till Malmö i helgen så gör vi fredagsmyset till torsdagsmys. Något gott att äta och tv-mys. Torsdagar är det "Sveriges värsta bilförare" som gäller. Har ni sett det? Stört roligt, och det vore intressant att veta vart de grävt upp deltagarna som är med...

Idag är det seminarium 2 med övningsfrågor. Den här gången är det inte jag som leder. Skönt. Har försökt anstränga mig mer med frågorna. Det är svåra frågor dock! Plus att vi inte har haft föreläsning på det frågorna berör än heller (föreläsningen ligger före seminariet idag). Anställningsformer handlar det om, ska bli superintressant och förhoppningsvis får man kanske svar på några av frågorna under föreläsningen.

Här i Örebro vräker snön ner. Hoppas bussen kommer i tid...

Trevlig torsdag på er!

Onsdagsplugg och jobb!

Seminariet igår gick helt ok. Jag insåg att jag behöver lägga ner lite mer krut på nästa omgång övningsfrågor, vilket jag ska göra idag på förmiddagen.

Jag har lovat mig själv att bara spela FarmVille innan jag kör igång, inget annat!

Idag ska jag nämligen köra mitt första eftermiddagsjobb-pass på Friskis. 12:30-16:15, sen blir det en kort tur ner på stan innan jag åker hem till min fina Johannes!

Trevlig onsdag på er!

Annat än väntat

Tjejen jag ska göra presentation med idag hade inte läst texten vi skulle utgå ifrån till igår. Jag blev någon slags halvexpert, fast jag inte förstått mycket av texten.

Hur som helst så fick vi ihop det och det löser sig nog idag.

Här i Örebro snöade det igår kväll och i natt så nu ligger det ett vitt täcke på marken och träden igen. Det är plusgrader ute så vi får väl se hur länge det blir kvar. Två friskiskollegor gifter sig i helgen (inte med varandra, utan varsin kille). För deras skull så hoppas jag att det blir lite vitt och frostigt vackert. Sen. Kan våren få komma!

Längtar så sjukt mycket till jag får plocka fram cykeln igen.


Uppdatering

För er som är intresserade så har jag precis uppdaterat min länklista (nere till vänster på bloggen).

Där hittar ni bloggar som jag läser i princip dagligen. Den är ganska Schulman-dominerad. Det ligger väl i släkten hos dem att skriva bra kanske =)

Jag har slutat läsa en del bloggar på sistone också. Jag (med hjälp av Johannes) har insett att bloggar som bl.a. fokuserar mycket på bantning får mig att må sämre och så kan vi ju inte ha det?

Jag varmt rekommendera Spiderchick för er som gillar humorbloggar. Hon får mig att skratta nästan varje dag.



Ny vecka

Så var det måndag igen.

Helgen har varit superskön. Jag kom äntligen iväg på träning, danspass i lördags. I lördags kväll kom några Friskistjejer över och vi kollade på melodifestivalen.

Igår var det en skön, soft söndag. Jag var iväg och jobbade några timmar och sen fortsatte softandet. Solsidan har numer blivit en söndagsrutin. Första säsongen har vi i princip inte sett alls, men nu har vi gett oss den på det. Det är nog jag som har mest problem med att se på det. Typ när Ove håller på och härjar, jag KAN INTE titta. Skämskudde fram!

Idag är det halvdag plugg som gäller. Imorgon är det första riktiga seminariet. Klassen är indelade i mindre grupper och dessa grupper är indelade 2 och 2. Varje par inleder seminariet med att gå igenom något särskilt kring seminariets tema och den här gången är det jag och en till som ska inleda.

Seminariets tema är vem arbetsgivaren får anställa och jag och en till ska prata lite extra om åldersdiskriminering. Dessutom har vi ett antal övningsuppgifter som vi ska lösa. Jag har väl lyckats sådär. Det är sjukt kul med arbetsrätt, men även sjukt svårt!

Dagen avslutas med ett ideellt värdpass på Öster.

Post är kul!

Jag fick ett brev på posten idag. Så här såg det ut:

Ser ni den lilla texten som syns i adressrutan?

Visst är det sött!?

Ni har min förståelse Nordea!

Fredag igen!

Idag är det studier som gäller. Tyvärr kändes det lite tajt med träning så det får bli en prommis istället. Danspass med Mia imorgon också så lite träning blir det allt!

Renskrivning, lösa rättsfall, promenad, handla, laga lunch (fisk) och sen iväg för att värda på F&S en sväng. Och så lite fredagsmys på det. Sweet!

Trevlig fredag på er!!

Fundileringar

Jag kanske skulle ta och profilera min blogg lite. Ska jag fokusera på nåt särskilt tycker ni?

Jag skulle vilja skriva roligt. Gör jag det? Kan jag ha den intriktningen?

Va va va va!?

Så står jag här igen utan nyckel...Det job...

foto_0118 (MMS)

Så står jag här igen utan nyckel...Det jobbiga nu är att vi har tvättid som jag inte kan sköta. Det bra är att jag har en supersnäll pojkvän som snart kommer med nyckel till sin idiotflickvän


Jobbelijobb

Mathilda har fått börja jobba lite mer på F&S. Jag är väl vad man skulle kunna kalla för en förste-reserv och det känns mycket bra. Det sätter lite mer press på mig att plugga när jag har tid för det och det tror jag är bra för mig. Jag är ganska duktig på att göra ingenting =)

I helgen firade jag och Johannes 5 år tillsammans. Jag fick ett jättefint halsband och vi var ute och käkade i lördags. Supermys!!

Nu härnäst kommer 3 dagar med 2x2 timmars-lektioner. Det är bara att köra på. Fredag är än så länge fri och det vore nog lämpligt om det fick vara så. Jag måste komma ikapp lite + kanske träna lite, vågar vi?

Trevlig tisdag på er!!