Skumma telefonsamtal

I morse strax efter 8 ringde min mobil. När den ringer så tidigt blir jag automatiskt misstänksam. Numret var långt och det brukar betyda telefonförsäljare, alternativt ett sånt där läskigt betalnummer.

Jag la på och googlade på numret. Det kom fram att det gick till Västra Götalands landsting. Varför skulle de ringa mig?

Vi åt frukost och gjorde oss iordning. Precis när vi ska kliva på bussen så ringer mobilen igen. Jag klickar igen. Den här gången var det ett liknande nummer. Sista siffran skilde.

På föreläsningen ringer mobilen igen, den här gången låter jag det ringa klart och efter en liten stund får jag ett sms från mobilsvar.

I pausen kollar jag mobilsvar. En kvinna pratar, hon kallar mig Nina och att hon hört att jag varit inne på akuten. Hon hade varit upptagen och hade därför inte kunnat ringa, nu ringer hon för att säga att hon hört mina meddelanden. Hon säger även att vi ju kommer att ses på tisdag.

Lite läskigt är det att höra någon prata så här till mig, även om det ju inte var mig hon ville nå...

Så Nina, i Västra Götaland: Jag hoppas att du inte var inne på akuten för något jätteallvarligt och din läkare/terapeut/kompis har hört dina meddelanden!

Hemmaplugg

Idag är det ingen föreläsning, istället blir det renskrivning av anteckningar, eventuellt lite läsande och mycket vila. Måste försöka bli kvitt den här förkylningen nu!!

Jag klarade av gårdagen, men var ganska trött mot slutet. På värdpasset hade jag sällskap av Anna N, en av de roligaste människorna jag känner. Detta resulterade givetvis i en massa skratt, superhärligt!!

I övrigt fascineras jag av människors omedvetenhet. I slutet av våra föreläsningar, när läraren inleder med något i stil att "ja, det var väl allt jag hade för idag", men ändå fortsätter prata om något (oftast något viktigt kring kommande föreläsning). Alltid ska folk börja plocka ihop, och om hälften av 70 personer börjar plocka ihop sina saker så låter det ganska mycket, vilket gör att de som eventuellt ville lyssna inte hör något alls. Hur svårt är det att bara vara tyst till läraren är klar och hur svårt kan det vara att säga till? Igår var det en klasskamrat som äntligen sa något, tveksamt om det blir någon ändring, men det är skönt att fler tycker som jag!

Trevlig onsdag på er!

Då kör vi tisdag

Måndagen gick bra. Läraren var också sjuk så vi hade bara 2 timmars föreläsning igår. Det var inte ens föreläsning egentligen, bara en luddig genomgång av kursen. Ingen kursplanering har vi fått...argh!

Idag blir det en sjukt lång dag. Föreläsning 10-12, sen lunch, föreläsning 13-15 och sen till Friskis för att värda 16-19. Jag har fixat matsäck som ska med så att jag inte kollapsar av hunger. När jag är sjuk så känner jag nästan ingen hunger, därför är det viktigt att jag stoppar i mig. Liten baguette och drickyoghurt är min mellis idag, inte det bästa, men gott och enkelt =)


Precis det här är det faktiskt jag ska käka. Yoghurten är jättegod! Hallon, blåbär och boysenbär.

Trevlig tisdag på er!!

Att amma offentligt

Läste den här artikeln på aftonbladet.se LÄNK

Tänkte att jag skulle ge min syn på det hela. För det första så tycker jag att bilden är jättevacker och man ser ju faktiskt inte ens hennes bröst.

Man väljer väl själv om man vill titta eller inte?

Samtidigt kan man ju också respektera att en del tycker att det är äckligt att se amning offentligt och kanske använda en filt eller liknande för att täcka över.

Om något skulle diskuteras så är det väl att folk ställer sig och röker bredvid barnvagnar och barn. DET, är något att diskutera och förbjuda. Min önskan är att samma förbud som finns i Spanien även införs här, förbjud rökning på allmän plats. Jag gick över stan i förra veckan. Jag gick ganska raskt och gick om många. Varenda gång jag passerade någon som rökte hamnade jag bakom en ny rökare. Ska det behöva vara så??

Att amma offentligt

Läste den här artikeln på aftonbladet.se LÄNK

Tänkte att jag skulle ge min syn på det hela. För det första så tycker jag att bilden är jättevacker och man ser ju faktiskt inte ens hennes bröst.

Man väljer väl själv om man vill titta eller inte?

Samtidigt kan man ju också respektera att en del tycker att det är äckligt att se amning offentligt och kanske använda en filt eller liknande för att täcka över.

Om något skulle diskuteras så är det väl att folk ställer sig och röker bredvid barnvagnar och barn. DET, är något att diskutera och förbjuda. Min önskan är att samma förbud som finns i Spanien även införs här, förbjud rökning på allmän plats. Jag gick över stan i förra veckan. Jag gick ganska raskt och gick om många. Varenda gång jag passerade någon som rökte hamnade jag bakom en ny rökare. Ska det behöva vara så??

Förkyld igen :(

Så himla trökigt. Jag hann iallafall träna en gång innan det drog igång igen...

Förkylningen bröt ut ordentligt natten mellan lördag och söndag, vilket resulterade i att söndagen som skulle blivit städdag istället blev soffdag.

Jag har lyckats sova ganska bra i natt och det är bra.

Idag börjar ny kurs, Arbetsrätt. Vanligtvis har vi ca. 2-3 tillfällen i veckan, uppdelade i 2 timmar åt gången. Den här nya kursen är 5 timmar per tillfälle, 2-3 dagar i veckan. De har inte lagt ut någon info kring hur dessa tillfällen är upplagda. Jag mailade läraren och fick reda på att de tillfällen då vi har 10-15 så är de uppdelade i 2x2 timmar med 1 timme lunch i mellan. Idag har vi dock 13-17 och jag undrar hur det kommer att se ut. Snacka om att man kommer att vara seg de sista 2 timmarna...

Tänk på gymnasiet, då hade man dagar som var från 8-16 och sen ofta något på kvällen. Nu blir jag helt slut om jag har 2 timmar föreläsning och sen nåt mer på kvällen. Man anpassar sig fort till rådande omständigheter. Vi får hoppas att detsamma gäller för det nya schemaupplägget =)

Träningstisdag

Idag fick jag äntligen träna. Det var så skönt att känna musklerna jobba igen. Just nu är jag öm i hela kroppen och kommer nog ha massa träningsvärk imorgon. GÖTT!

Min bok kom idag så imorgon blir det pluggdag. Kursen som börjar på måndag är arbetsrätt. Det ska bli sjukt spännande, jag har aldrig läst någon form av juridik så det blir förhoppningsvis lärorikt och bra. Hoppas hoppas!

Om allt går som det ska så får jag även snosa bebis imorgon!

Trevlig tisdag!

En ledig måndag

Så börjar en ny vecka. Jag är "ledig" denna vecka. Uppgiften är att läsa en bok, men den har inte kommit än, vilket gör att jag inte kan göra något.

Johannes började tidigt idag så jag gick upp med honom. De här timmarna på morgonen är ganska sköna ändå.

Våra grannar är lite skumma då och då. De har hållt sig lugna ett tag, men nu börjas det igen. I förr-förra veckan hade de nåt bråk. Balkongdörren slog igen med en smäll (sådär 10 på kvällen), falsettskrik hördes och sen var duschen på i typ en halvtimme. Hon verkar vara städfreak och han verkar få skäll då och då för att han inte hjälper till.

Sen har han börjat ställa sig precis utanför ingången till trapphuset och röka...? Jag har stött på honom där 2 gånger de senaste dagarna. Annars brukar de vara på balkongen. Kan det vara så att hon slutat röka månne?

Ja, ja. Nu när vi har balkongdörren stängd går det an att han står där, men inte länge till. Det kommer att dra rakt in i vår lägenhet...Folk...


I väntan på att filmerna ska börja

Jag vet att det är tråkigt att läsa sånt här, men det är roligt att göra =)

1. Hur gammal är du om fem år? 29,5
2. Vem var den sista du träffade? Johannes
3.  Hur lång är du? 158 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Minns inte. På bio, Harry Potter.
5. Vem ringde du senast? Pappa
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Nu är det fint hemma =) Är ni hos kompisen nu? Puss finaste du! Till Johannes
7. Vad är dagens planer? Det som är kvar på dagen ska jag se på film.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på mängden information. Sms:ar oftast.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De är numera gifta =)
10. När såg du senast din mamma? 3 januari, vi var hemma över nyår.
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkbruna.
12. När vaknade du idag?
07:20 tror jag klockan ringde, det är Johannes som har kolla på den oftast.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej...?
14. Vilken är din favoritplats? Det beror på humör. Skogen är härligt, sjöar och hav är härligt. Bara någon trevlig person är med så brukar det ordna sig.
15. Vilken plats föredrar du minst? Offentliga toaletter. Blä!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet inte =)
17. Vad skrämde dig som barn?
Konstiga gubbar med pulver.
18. Vem fick dig att skratta senast? Johannes
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, egentligen, det är dock ganska trevligt att lyssna på.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Endast bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på, oftast agerar Johannes element så nattlinne behövs inte.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2, en är min och en är Johannes.
23. Hur många landskap har du bott i? 3
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nix pix, har aldrig varit full.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på temperatur. Barfota i gröngräset en varm sommardag är inte fel.
26. Är du social? Översocial. I can not be stopped.
27. Vilken är din favoritglass? Gammaldags vanilj (glassen i Nora är fantastisk!)
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, spara och skänka.
29. Tycker du om kinamat? Helt ok.
30. Tycker du om kaffe? Usch nej. Synd att det inte smakar som det doftar.
31. Vad dricker du till frukost? Te eller vatten. Oftast te.
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, men jag sover på någon sida.
33. Kan du spela poker? Japp!
34. Tycker du om att mysa? Ja! Med Johannes!
35. Är du en beroendemänniska? Ja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och franska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jag har provåkt när det varit öppet hus.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet. Usch, vad äckligt med pool.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Roliga saker med Johannes. Ex. resor, middagar. Och kläder...
42. Äger du dyra smycken? Vet inte. Har bara fått smycken i konfirmations- och studentpresent.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Lösgodis, en hemkola.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Vet inte..?
46. Välj ett ärr på din kropp? På vänster långfinger. Jag högg mig själv i fingret när jag skulle öppna en kassler med ett stor köttkniv.
47. Vad har du för ringsignal? Någon metallåt som jag tagit från Johannes.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja.
49. Flirtar du mycket? Nej.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I somras i Nora.
51. Kan du byta olja på bilen? Nope, men Johannes kan =)
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag håller hastigheten.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Liftarens guide till galaxen, del 1.
54. Läser du dagstidningen? När vi har någon.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Jag kör bil i bilen. Sjunger gör jag då och då.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol är det som går här hemma, oftast på morgonen.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? SCD...osv. En kod till ett spel.
59. När var du i kyrkan senast? Någon gång i mellandagarna. Var på konsert i Arvika kyrka.

Så här i efterhand känns det som att jag har gjort det här formuläret förut...filmen på tv4 är för övrigt en hit som far...

En lördag i Örebro

Johannes jobbar ikväll så jag är själv hemma. Har planerat dagen helt fel...

Ev. så skulle jag ha tränat med en kompis i förmiddags, men hon backade pga trötthet. Ok, då fick det bli långprommis istället. Tänkte att jag kunde ta den med Johannes och så städa på förmiddagen. Johannes ville inte gå på promenad, jag fastnade framför datorn och kom inte ut på prommis förrän efter elva.

Jag var ute en timme, kom in och var hungrig. Plockade bort de flesta julsakerna och lagade lunch som intogs framför tv:n. Sen var jag jättetrött och fastnade framför datorn och tv:n vilket givetvis resulterade i huvudvärk.

Sen kom Johannes hem, vi fixade lite och sen åkte han igen.

Så nu har jag precis städat och försökt få bort huvudvärken och segheten. Ska laga lite mat och så får det bli lite mer tv som tidsfördriv. Igår var det inte en ända bra film på tv, ikväll är det tre(!). Pussel också kanske?

Imorgon ska jag hålla mig undan från skärmar (förutom när vi ska på bio).

En dag i Mathildas liv och lite insyn i mitt tokiga huvud...

Trevlig lördagskväll på er!

Vi klarade det!

Ingen rest och G+ på uppsatsen! Jippie!

Detta resulterar i en ledig lördag. Dessvärre är Johannes på uni och pluggar till tenta så det får bli en långprommis solo idag. Sedan ska det städas! Bort med julen, in med...rent hus? Våren kommer ju inte riktigt än, även om det hade varit nice.

Trevlig lördag på er!!


Opponeringsdags

Nu har det börja pirra i magen. Hoppas hoppas hoppas att vi får G direkt och slipper komplettera. Handledaren har dock flaggat för att de allra flesta får något att komplettera så det är väl bara att vara inställd på det...

Ni kan väl hålla tummen?

Sömnkonstigheter

Idag är jag jättepigg, trots att jag bara sovit 6 timmar.

De senaste dagarna har vi gått och lagt oss vid 22 och gått upp ca. 7 och då har jag varit jättesliten...skumt?

Min teori är att tröttheten beror på PMS och vi får väl se hur pigg jag är om några timmar. 6 timmars sömn är i och för sig inte fy skam det heller...

Inte för att jag har supermånga läsare, men jag tänkte ändå höra om det är någon som har använt/hört talas om denna produkt.

Det är alltså en magnet som fästs i underkläderna och den ska både motverka PMS och menssmärtor. Någon som vet/hört något?

Bilder från nyår

Mer bilder! Nyår firades i Karlskoga.

Alla vi som firade nyår tillsammans. Från vänster: Mamma Mari, Isabellas kompis Niklas, Isabella, Pappa Göran och finaste förkyldaste Johannes.

Sen tog Johannes och jag kort. Här tyckte jag att vi skulle göra grimaser...

Här hade jag tröttnat och Johannes fattat...

Träffade finaste Karlskogatjejerna en sväng, i Erikas nya hus!

Pappa fyllde år och skrapade en massa lotter

TÅRTA!

Jag fick pussel av Johannes i julklapp och det kunde äntligen invigas när vi kom hem till Örebro.

Bilder från julen

Här kommer de!

Åke fick en bok av oss i julklapp

Jag gosar med Izor (min svägerskas familjs hund)

Enda sättet att få Ivar att sluta gråta var utfall...därav bilden och övningen

Alla morbröder åkte pulka!

Johannes och jag var ute i kylan och åkte skidor. Om ni tittar riktigt noga så ser ni frosten i mitt hår =)

Tillbaka till verkligheten

Uppsatsen är inlämnad. Kan inte påstå att jag är supernöjd, hade velat ha en till handledning. Vi hade kunnat göra mer arbete tidigare, men det är svårt att veta innan. Jag har lärt mig massor iallafall. Det är bra =)

Bilder kommer, jag lovar!

Jag är helt dagvill. Började plugga i torsdags, vi slutförde i lördags, värdträff igår och nu är det plötsligt måndag. Förhoppningsvis kommer man in i någon form av veckorytm den här veckan.

Idag ska jag vara på F&S hela dagen. Suss och jag ska pussla värdschema, sedan bär det iväg till andra lokalen och terminens första värdpass. Kommer troligtvis att vara sjukt intensivt, roligt!!

Tillbaka i Örebro

Jahapp. 1½ veckas bortavarande är över och nu är vi hemma igen. Hemma och sjuka, fast ganska glada ändå.

Jag håller på att sammanställa lite bilder från veckan. Har dock satt i gång en uppladdning av en video på FB som ska ta 30 min så ni får nog hålla er till tåls lite till.

I Örebro är det snöstorm så det är mycket skönt att sitta inne i värmen och titta ut.