Bilder från julen

Bloggen får stå tillbaka lite nu i julledighetstider. Jag hade en superhärlig julafton tillsammans med familjen. Annars har jag jobbat och slitit som sjutton, ganska trött på folk nu. Idag är sista dagen, ikväll kommer pappa och hämtar mig efter jobbet. Blir en kortis i Kga innan jag far till Karlstad imorgon och efter ett besök hos farmor vidare till Arvika och min Johannes!

En promenad i vintervädret

Träd

Så här glad var Johannes :)

Mamma och Joanna fixar ägghalvor med majonnäs till julbordet

Julbord a la Spjutvägen

Pappa fick Rappakalja av mig i julklapp, det blev en succé

Lite posing på julafton

 

Hoppas ni alla har en riktigt skön julledighet!


Mycket anteckningar var det...

Ja, käre värld. Jag tror att jag är halvvägs nu iallfall och funderar på ett längre uppehåll för jul. Har ingen koll på vad det kan tänkas bli...pasta troligtvis.

Julens andra julkort trillade precis in från brevådan. Mycket mysigt. Det är så kul att se hur folk har tänkt. Detta julkort var ett som fixats på något framkallningsföretag med en bild på paret jag fick det från och datatryckt julhälsning.

Det första var från svärföräldrarna. Kortet kom i ett hemmagjort kuvert med en liten julklapp i. En almanacka som, om man köper den, skänker pengar till trädplantering. Själva kortet var ett vykort med en skriven julhälsning på.

Mysigt som sagt. Ska bli spännande att se om mina kommit fram!

Ok, köra lite till. Sen blir det lunch!



Förresten...festgrannarns ovanför hade lägenhetsvisning igår. Hoppas på nya trevliga och rökfria grannar. Håll tummarna!

Så var det fredag

Och julafton nalkas. Det är mindre än en vecka kvar nu, helt galet vad fort det har gått. Man skulle kunna säga att mitt jullov halvt har börjat. Igår var sista föreläsningen för året iallafall. Idag ska jag skriva rent anteckningar som sjutton och ikväll kanske det blir lite julklappsinslagning. Jag har köpt sån där lackstång och den ska provas.

Imorgon och tre dagar till så blir det jobb, tre dagar ledigt och så lite mer jobb innan nyår. Sen sista rycket på den här delkursen som har visat sig vara helt ok.

Ska snart börja dagen. Hamnade här av total miss. Johannes väckte mig för sent och så stod datorn på. Ska rycka ur routern sen så att jag verkligen studerar :)

2 dagar till jullov

Mathilda klarade av 4h föreläsning. Nu ska jag bara försöka sätta mig och plugga lite till. Måste sammanfatta ett kapitel innan dagen är slut. Ska mysa upp mig med laptopen på kökssoffan och skriva så fingrarna brinner och helst bli klar innan Johannes kommer hem.

Har sån sjuk nackspärr åt höger så hela mitt huvud är typ vänt åt vänster. Jag ser troligtvis helt sned ut. Det känns så iallafall, det liksom strålar ut i högerarmen också så jag vill helst inte lyfta något med den. Jag tror att nackspärren orsakades av en nysning imorse. Nysningar är farligt...

Ok, nu får det vara slut med slösurfande. Dags för liiite plugg till!

Dagsformen

Ja, dagsformen är inte riktigt på topp. Snorar och harklar. Jag har iallafall lyckats sova ordentligt och tog mig sovmorgon idag istället för att plugga. Idag blir det en riktig långdag, hoppas jag orkar. När man inte är van så tar det lite extra. Morgondagen är kortare, men istället 4h föreläsning på raken. Idag har vi iallafall en lunch imellan.

Ja, ja. Hoppas jag hämtar mig snabbt. Ni kan väl tänka på mig? Vet inte om någon läst Dan Browns nya, Den förlorade symbolen. Den handlar delvis om tankens kraft, att om många fokuserar på samma sak så slår det in. Så alla kan väl tänka att jag inte är förkyld :) Så fokuserar jag här på min kant också. Måste ju bli frisk så jag pallar skolans sista vecka för året och orkar jobba lite innan jul

Trevlig tisdag på er!

Grannfejden fortsätter...

Eftersom jag kände mig risig under gårdagen och var helt däckad när jag kom hem från jobbet så bestämde vi oss för att sova tidigt. Vi kom i säng vid tio och somnade väl ganska direkt. Grejen är att varenda gång som jag verkligen behöver sova av någon anledning så lyckas idioterna ovanför sabba det. Samma i natt. Runt ett väcks vi av en jävla massa skrikande och sparkande på dörren till trapphuset.

-ROBIIIN, ROBIIN (Robin är för övrigt pojkvännen)

Hon hade väl troligtvis glömt nyckeln och kom inte in. Smart som hon är så tror hon att hon antingen kan skrika upp den eller sparka upp den...Till slut kommer hon på att det finns mobiler så hon ringer upp till Robin.

Så blir det lugnt ett tag och vi somnar om. Sen fortsätter det som det brukar, de går ut och in från balkongen. Sitter där och skriker, inte samtalar, utan skriker. När jag blir väckt vid tjugo i fyra för trettioelfte gången i ordningen så får jag nog, öppnar balkongdörren och vrålar tillbaka att de får hålla tyst om de ska vara på balkongen. Tro det eller ej, men folk försöker sova. Först vrålar hon tillbaka att hon inte hörde vad jag sa (konstigt så som de härjar). Jag upprepar mitt budskap och då säger hon att de försöker. Ha ha ha! Jag blev då om möjligt ännu argare och sa att antingen håller de tyst eller så ringer jag till trygghetsjouren så får de böta, god natt!

Äntligen! Tystnad. Efter en tämligen kort stund går de in. Skriker och grälar en stund, men sen blev det tyst och Mathilda och Johannes somnar och kan sova till klockan ringer.


Utbildningarna

 

Själv kunde jag inte se Nobelfesten. Jag var ju upptagen med utbildning nummer 2, som för övrigt gick mycket bra. I onsdags hamnade vi helt fel i tid, 40 min närmare bestämt. Igår hamnade vi mer rätt tidsmässigt, men gruppen var också helt annorlunda. De i onsdags var väldigt frågvisa och diskussionsbenägna. De igår lyssnade mer, även om de också ställde frågor. Enligt utvärderingarna som de fick fylla i så fick vi i princip toppbetyg båda kvällarna. Det måste väl säga något :)

 

Idag är det äntligen fredag (och Idolfinal)! Vem håller ni på?

Erik?

...eller Calle?

 

Jag ska ägna förmiddagen åt lite soft och lite plugg. Sen bär det iväg för träning med Sandra. Tacos vankas på menyn ikväll. I helgen blir det jobb, men ser faktiskt fram mot det. Vi kommer att jobba 3 stycken i kassan och om jag minns rätt så är vi 2 som stänger. Very nice.


Nobelfesten

Jag vill också recensera klänningarna!

Tråkigt tråkigt tråkigt. Klänningen sitter jätteilla och mönstret på klänningen ser ut som en gammal gardin!

Också halvtråkigt. Färgen passar på henne, men jag vill ha mer rysch!

Den här gillar Mathilda. Färgen är fantastisk, massa rysch och ränder, kvällens vinnare av de tre jag "analyserat".

 

Bilder från dn.se


Vad tycker ni?



Utbildningsdags!

Idag är det dags igen! Steg 2 i värdutbildningen och Mathilda ska hålla i flera delar helt själv. Nerverna börjar göra sig påminda.

Ska ägna förmiddagen åt att förbereda mig och dammsuga. Kanske samtidigt så slår man 2 flugor i en smäll?

Ni kan väl tänka på mig framåt sex och hålla tummarna för att det går bra?


Hi hi hi

Looove Family Guy :D

Hur man harklar sig diskret:


Sista arbetsdagen med arbetet

Mathilda är vaken och igång. Idag är sista dagen som vi ska pilla med arbetet. Sååå skönt!

Tänkte våga mig på att cykla till stan, hoppas på att det blir lite ljusare till dess. Just nu är det becksvart ute.

Efter plugget blir det lite välförtjänt vila. Ska börja kika på litteratur till nästa delkurs och fylla i hålen i almanackan med nästa kursschema :)

Ikväll ska jag vara barnvakt till lilla Stina. Föräldrarna åker på konsert och jag ska finnas där så det blir väl lite TV-tittande ikväll.

Första julklappen

Så här fina och bra saker kan man få i julklapp om man är funkis på F&S:


Julkaffe, F&S-termos, F&S-mössa, choklad och en F&S-ryggsäck (mycket bra eftersom min gamla håller på att falla samman)

Käre värld

Johannes sitter och tittar på livesänd fotboll. Tv-spelsfotboll. Alltså en match utan verkliga människor. Kommentatorer har de också, tragiskt. Det sunda är väl att jag och Johannes skrattar åt det...

Resultatet

Blev alternativ nummer ett. Ganska nöjd ändå :)

Kvällen var ganska trevlig. Fick en ryggsäck i julklapp vilket var mycket behövligt, min gamla håller på att falla samman.

Nu väntar lördagsmys med Johannes!

Förslagen

Ok Joanna, vilket ska det bli?




Syns inte så bra på den sista, men jag har svarta leggings och ett par ganska korta svarta shorts

Tråkblogg

Ok, bloggandet har inte varit överdirvet roligt den senaste tiden, men så är det ibland.

Tänkte be er om lite hjälp. Har tänkt att spara ut luggen, dels för att det är så jäkla jobbigt att klippa den och dels för att Johannes påstår att han tycker att det ser snyggt ut på mig. Vad tycker ni?

Så här ser jag ut just nu, med halvutväxt lugg:



och så här har jag sett ut ganska länge innan...



Vilket är bäst?

Ledig helg!

Sitter här och slösurfar på min lediga helg. Johannes är i Lillån och spelar in nåt band med Walle. Kul för honom :) Själv ska jag på julmingel med F&S i eftermiddag. Ska bli spännande, det blir mitt första år.

I Örebro så öser regnet ner och det är ganska mysigt att sitta in och softa. Ska snart ta tag i disk och städning dock. Känns skönt att få vara ledig så man hinner fixa med lite sånt.

Blä för igår

Massa bråk och ändringar igen. Orkar inte ens bli arg, var det tillräckligt igår. Tänker skriva en låååång utvärdering om de här två delkurserna. Så synd att inte lärarna har någon koll för litteraturen har varit riktigt bra och kurshandledningen också om den hade fått vara utan ändringar.

Positivt igår var iallafall att vi kom igång med ex.arbetet och att vi fick en massa tid över att lära känna varandra på. Very nice.

Ska snart iväg och försöka på ordning på arbetet efter alla ändringar som blev igår. Sen blir det ledig helg.

På lördag ska det städas som sjutton (det är pinsamt längesedan vi gjorde det) och på kvällen blir det F&S julmingel. På söndag kanske man kan tänka sig lite shopping. Julklappsinköpen är faktiskt klara, men jag är lite sugen på något rött att vara fin i på julafton :)

Ett enkelt sätt att bli arg på...

Som sagt, det här med att plugga går ju halvbra :)

Surfade runt lite på aftonbladet och hittade en krönika.

Helena har skrivit väldigt bra, det som gör mig upprörd är alla kommentarer från rökare. Det finns så sjukt många idioter där ute...

Läs och begrunda.

Nu ska jag skriva klart... :)



Jädra bluetooth!

Är det någon som vet hur man får det att fungera. Jag kan skicka saker från datorn till mobilen, men inte tvärtom. Skulle vilja skicka en bild till laptopen, men icke!

Snabblogg

Nu får det bli snabbt, ska ju som vanligt egentligen sitta och plugga istället för att vara här. Håller på med tvätt samtidigt också. Tvätten är dock snart klar och då ska jag sätta mig och börja skriva på min del av skolarbetet. Imorgon ska vi träffas och börja gå igenom våra delar och äntligen påbörja arbetet. Ska bli skönt så att det kan bli klart snart.

Nu ringer alarmet.