Idag smäller det

22,5 hp, 75% av terminen, undervisningen sen i januari. Idag ska det tentas av. 22,5 hp-tenta i Arbetsrätt med arbetsmiljörätt 14:15-20:15.

Jag kan inte få er att förstå hur mycket jag längtar till 20:15 ikväll.

Ni kan väl vara snälla och hålla tummen för mig?

Trevlig fredag på er! Här i Örebro skiner solen från klarblå himmel, hoppas ni har det lika fint!

Tv4:s nya halv åtta-underhållning

Jag borde egentligen plugga lagbok just nu. Min halvtimmes-paus blev till en timme och snart måste jag börja göra lunch.

Nåväl, jag "ska bara" blogga om tv4:s nya program innan jag återgår.

Vanligtvis halv åtta mån-tors så har det fantastiska programmet halv åtta hos mig gått. Programmet har gått ut på att 4 okända människor träffas och lagar mat. På måndagen är man hos en av personerna, tisdag hos nästa osv. Vid slutet av varje program så betygsätter de som varit gäster maten och värdskapet på en skala från 1 till 10. I torsdagens program koras en vinnare som får 15 000 kr.

En mycket trevlig programidé som Johannes och jag följt hyfsat mycket.

Nu har denna underhållning lagts ner och ska istället flyttas till kl 8 en vardag i veckan och det ska istället vara kändisar som lagar maten.

Hur som helst. Igår såg vi första avsnittet på det som ska ersätta matlagningsprogrammet. Håll i er nu. De behåller samma idé, men istället för att betygsätta en middag så ska man betygsätta bröllop! 4 brudar går på varandras bröllop och betygsätter sedan dagen.

Min första åsikt är: smaklöst. Det är smaklöst att sitta och betygsätta en persons viktigaste dag. Vidrigt.

Jag ska försöka titta igenom hela veckan för att se om det blir liiite bättre. Det ska även bli spännande att kika på kändismatlagningen. Kan dock tycka att det känns lite tråkigt, själva grejen var ju att det var okända människor.

Vad tycker ni?


Tummen ner säger Mathilda till 4 Bröllop.

Bilder!


Min dag idag. Godis, plugg och korsord.

Igår var vi och hälsade på i Söderbärke hos Mormor&Morfar. Det var vår där också!

Vi hann även med att heja på morbror med flickvän och lillkusin Isak. Honom var det inte lätt att få med på kort.

De hade även skaffat sig en liten blyg Bella

På hemvägen svängde vi förbi Norberg och åt pizza med syster Maria.

De har sin stuga precis bredvid ett stort gruvhål. Ser ni liken?

Update

Nu hänger jag i Karlskoga. Idag har vi varit och hälsat på mormor & morfar och syster Maria. Jag tog en massa bilder som jag lägger upp imorgon.

Jag var hos tant doktorn i torsdags. Hon kunde egentligen inte säga så mycket. Troligtvis är det en långdragen virusinfektion som jag haft. Jag fick ta blodprov och svar kommer i nästa vecka. Jag fick ok med lätt träning, vilket i mitt fall får bli promenader och lugn cykling. Skönt!

Imorgon blir det en prommis som start på dagen + korvgrillning till lättlunch. Imorgon måste det dessutom bli lite tentaplugg!!

Hah!

Det blev faktiskt bara 2 bussåkningar igår, och på samma betalning dessutom!

Inte helt självvalt dock. Ny tidtabell i Örebro innebär skittider och jag insåg att jag inte ville vänta på bussen i en halvtimme. Cyklade därför mycket lugnt och försiktigt till Öster i den härliga vårvärmen. Supernice! Och jag lyckades faktiskt cykla lugnt istället för att bli toksvett för att sen bli kall. Bra jobbat Mathilda!

Idag har jag varit en sväng på uni. Nu är jag hemma och har en hel lista saker att beta av, bl.a. en power nap. Måste sova om jag ska orka hålla i utbildning ikväll.

5 nya värdar är rekryterade och ska ikväll börja utbildas. Vi har återigen gjort om utbildningen och jag ska hålla i stora bitar ikväll, ska bli så himla kul och spännande!!

Trevlig tisdag på er!

Buss-måndag

Påhittig rubrik va? Syftar iallafall på att jag kommer att åka buss 4 ggr idag. Vill cykla!

Har tid på vårdcentral på torsdag då jag hoppas kunna få göra en halsodling. Halsen gör inte ont längre, men jag är svullen och har tom börjat snarka på nätterna. Johannes hade öronproppar igår natt för att jag snarkade så, så kan vi inte riktigt ha det känner jag.

Nåväl. Idag har jag varit en kortis på uni för att diskutera tentan med några klasskamrater. Jag fick redogöra för en massa saker vilket gjorde att jag kände mig tryggare. Eftersom det känns som att jag inte pluggat alls var det skönt att få bekräftelse på att något fastnat i skallen.

Har även hunnit med att planera lite kalas och nu faccebookas det lite. Snart lunch och i eftermiddag ett värdpass på Friskis.

Här i Örebro skiner solen från klarblå himmel och det är riktigt varmt. Härliga måndag!

Torsdags-tankar

Vaknade och var jättepigg i morse. Det visade sig att Johannes inte alls ställt klockan på 6:17 som han brukar, istället gick vi upp runt halv 9. Mycket välbehövligt. Idag är febern borta (pepparpepparpeppar). Halsont och ömhet i kroppen är dock kvar så jag hoppar över förmiddagens föreläsning och går bara på seminariet i eftermiddag.

Det blir till att försöka plugga ikapp i helgen istället. Min svåger (=Johannes lillebror) Tomas kommer över i helgen och de ska spela in lite. Det borde resultera i lite pluggtid för mig =)

Nu ska jag slita mig från datorn och försöka förstå lite kring det här med drogtester istället.

Trevlig torsdag på er!

Bild från helgen. Jag och Renate tränade medicinbollspass med Martin Lidberg och ett gäng andra friskisar. Resultatet blev att ingen på conventet kunde sätta sig utan att grimasera.

Seg-Mathilda

Nu har det varit dåligt med bloggandet igen. Fick bannor av svägerskan =)

Vad har då hänt sen sist? Halsen blev bättre efter penicillinet. Tyvärr så är jag dålig igen idag, hoppas på att få bort sjukan mha diverse alternativmedicin. Så lack på att inte kunna träna ordentligt, för att inte tala om cykla...

Nåväl, i helgen var jag på VIP-dagarna i Sthlm, ett convent med F&S. Ca. 700 F&S-människor från olika delar av Sverige (tom världen, Paris-föreningen var där).

Jag var tyvärr inte på topp så det blev endast ett träningspass. Träningsvärken sitter i fortfarande, medicinbollsträning med Martin Lidberg är farliga grejer. I övrigt var jag på föreläsningar, varav en var riktigt riktigt bra. Jag ska berätta mer om den när jag orkar.

Nu ska jag ta tag i tvätt, försöka sova lite och sen bära iväg för några timmars jobb. Hoppas jag orkar!

Jag blir toookig!

Har nässelutslag i nacken, på halsen och upp i ansiktet. Vet inte om det är någon form av försenad reaktion på penicillinet eller om jag reagerar på det felköpta tvättmedlet. Något är det iallafall och jag håller på att klia sönder mig!

Grävde fram en av Johannes tröjor som jag vet inte har varit i kontakt med tvättmedlet så får vi se om det blir bättre.

Annars är det inte så mycket som händer. Ska vara lite ledig och slapp i helgen, sen nästa vecka så börjar tentaplugget. Jag ska åka till Kga och hänga där eftersom Johannes är på simläger med sin brukar. Det blir nice!

Bjuder på en bild jag hittade i en av Johannes tekniktidningar:


Jag vet inte vad roboten gör, men jag får helt klart snuskassociationer...