Helgen som var

I lördags hade jag tjejkväll. Det blev supermysigt, tyvärr så blev jag fett trött eftersom vi varit på spelning kvällen innan.

Tacos och skvaller. Så kul att höra vad alla gjort sen sist. AnnaJ hade jag inte träffat sen 2006 (3 år sen!).



Gårdagen tillbringades i Kopparberg, Joannas nya hem :) Vi hjälpte till med flytten, bar och plockade. Mys! Lägenheten är supermysig och sjukt billig. Glömde såklart att ta kort på själva lägenheten, men ni får kolla hennes blogg ist

Tog en på när de fick in soffan i lägenheten (tur att det finns starka grabbar)


Skolstart snart

Okej, nu har jag inte bloggat på jättelänge, igen. Jag skyller på ledighet. Nu är den dock slut, idag börjar skolan. Om ca. 3 och en halv timme sitter jag i en aula med en massa främmande människor. Skillnaden denna gång är att jag antagligen kommer att gå med dem i 3 år, istället som förut, en termin.

Jag ser fram emot det samtidigt som jag inte alls gillar de första dagarna, innan man lärt känna någon.

Veckan som var tillbringade till stor del i Sthlm. Johannes och jag var turister, vi köpte till och med Sthlmskort :) Här kommer lite bilder från den trippen:


Första kvällen på en restaurang som var i ett källarvalv


Lemurer på Skansen-Akvariet

Krokodiler :)

Jag och Vasaskeppet



Vi åkte Kungshomen runt

Duplo är roligt!

Barnförbjudet på Fjärilshuset i Hagaparken


Fräna fiskar, Koikarpar

Med vindens fart!

Idag var det fantastiskt härligt att cykla de drygt 7 km till och från jobbet. I morse var det nästan vindstilla, om något, lite medvind. På hemvägen hade vinden vänt så att jag ånyo fick medvind. Oftast brukar det vara det motsatta i denna fantastiska cykelstad.

Nu ska här duschas, sen ska jag göra pizza och pizzasallad till min underbara som är och lirar fotboll.

Dagens lärdom

APS-film är rund och 135-film är oval (vem använder ens filmrullar längre?)

Glädjen är total! Det ska släppas 2 nya Mario-spel till Wii. Mario Galaxy 2 (min favvis Yoshi är tillbaka!) och Super Mario Bros där man kan spela upp till 4 personer samtidigt. I like!

Mitt jobb den här veckan är ganska kul faktiskt. Chefen gjorde en miss när han l schemat, jag skulle jobba 2 veckor i kassan fast kassatjejen bara skulle ha en vecka ledigt. Därför får jag denna vecka jobba 9:45-15 med prismärkning och allmänt plock, sånt som jag gillar! Det behövs verkligen, det finns ju inte en säljare som vill hålla på med sånt, de vill bara kränga och tjäna pengar. Egentligen skulle det behövas en sån här tjänst, det skulle butiken tjäna på...

Fredag

Nu har Johannes åkt ifrån mig igen :)

Denna gång far han till de värmländska skogarna och jag som jobbar får inte följa med.

Har varit ledig i 2 dagar nu och det har varit supermysigt. Har spelat massa dataspel och bara samlat kraft. Idag jobbade jag halvdag dvs, klockan 3 till stängning kl åtta. Fick tyvärr inte skjuts hem så man fick ta sig hem kommunalt, det tog en timme. I helgen tänker jag cykla, oavsett väder.

Det ska faktiskt bli trevligt att jobba i helgen. När man jobbar i veckorna så står man ju själv i kassan och det är inte ofta som säljarna vistas i samma ände. På helgerna är man 2 st från klockan ett. Både någon att prata med och möjlighet att gå ifrån kassan lite och plocka med varor osv. I helgen jobbar jag som ordinarie personal och jobbar tillsammans med tjejen som jag växlar helger med. Vi jobbar annars bara tillsammans vid jul och så pratas vi vid när vi ska byta pass. Så det blir trevligt :)

Nu har jag tänt aromalampan här hemma, ska se om det finns nåt roligt spel att spela innan jag somnar.

Nya frillan

Jag har ju inte lagt upp nån bild på "nya" frisyren. Här kommer den:



Same same, but different :)

Det vill säga lite kortare, fast samma :) Nu är det bara lite ny färg som fattas, ska försöka fixa det i veckan.

Jobba jobba!

Ny vecka, dags för jobb. Både Johannes och jag jobbar denna vecka, dessvärre så går vi liksom om varandra. Idag börjar han 9, slutar 3. Jag börjar 3 och slutar halv 9. Men vi fick äta frukost tillsammans iaf och vi har ju större delen av kvällen tillsammans :)

Gårdagen var mycket trevlig. Vi roadtrippade lite i Dalarna, besökte mina morföräldrar och jag fick äntligen träffa senaste tillskottet till kusinskaran, Isak 1,5 år. Han föll direkt när jag sa att han hade en fin tröja (med bilar på).

Vi åkte sedan norröver och besökte Borlänge och Falun och självklart, numera, så shoppade vi loss. Johannes hittade tröjor och ett par shorts billigt. Jag hittade ett par Eccoskor (inte lika billiga, men välbehövliga), en klocka och ett Wasgij-pussel.

För er som har missat dessa fantastiska pussel så är det ett pussel där man inte lägger motivet som är på boxen. Det finns lite olika varianter på det, i det vanligaste så är det ofta så att människorna på bilden är rädda och springer från något. Man ska då se "det riktiga motiovet" med någon på "lådmotivets" ögon. Alltså, få ögon i nacken. Galet roligt, de kostar ca. 150-170:- vanligtvis, men Clas Ohlsson har rea på dem och jag köpte ett här i Örebro häromdagen för endast 49:-. Nu när i besökte Falun så hade de ytterligare ett motiv där, kaching :) Det jag köpte i Örebro är snart färdiglagt och jag ska nog börja på det andra nu på förmiddagen. Mys!

<3

Nu är han hemma :)

Vaken igen

Nu är jag uppe igen efter en liten tupplur. Sov inte jättebra i natt, ont i magen :/ fast faktiskt inte så farligt som det brukar vara. Detta kombinerat med en redan existerande sömnbrist gjorde att jag blev väääldigt trött när magontet lagt sig. Lägg också till att jag plötsligt blev grymt illamående så var det mycket befogat med en liten tupplur.

Nu känns det bättre (peppar peppar) så nu puttrar lite mat på spisen. Kyckling-curry för tredje dagen i rad, men den är galet god. Haha!

Efter maten hoppas jag att jag har ork och ta mig ner på stan. Måste handla lite till Johannes överraskning och lite annat smått och gott, Ecco-affären har tydligen rea. Hoppas den fortfarande är igång.

Ikväll ska jag och Ida ha lite spelkväll (TP Disney).

Imorgon kommer Johannes hem <3

Morgonpromenad

Det blev en mycket trevlig kväll igår, vi hyrde "Allt flyter". En film om ett gäng riktiga grabbar som får för sig att starta ett manligt konstsimslag. Halvkul och mysig, lagom att snacka lite till.

Nu på förmiddagen blev det en promenad för att lämna tillbaka filmen, mycket skönt. Nästan inte en själ ute så det var lugnt och skönt.

Ska snart hoppa in i duschen och göra mig fräsch, sen blir det bussen till jobbet.

Trevlig söndag på er!

Blä!

Nu blir det lite negativitet, men jag ska avsluta det positivt :)

Det är galet trist att vara själv hemma, jag känner mig så himla inlåst och mår bajs. Det är superfint väder ute och ingen kompis hemma som jag kan promenera med, alla lyckas vara bortresta. Jag får panikattack på panikattack och det suger. Fan, vill verkligen klara av att vara själv och oftast går dtfaktiskt bra, men nu spökar väl pms:en antar jag....

..och i skrivande stund lyckas jag få tag på Renate, fantastiskt! Vi ska hyra film :) Jag vet att jag måste lära mig, men om man har en massa energi och bara vill hitta på nåt så är det inte kul att vara själv och ledsen.

Snart kommer Johannes hem, bara 2 dagar kvar nu. I can do it!