Tagga tagga!

Det blev visst lite svårtstartat efter lunch. Ska ta mig i kragen nu och försöka få ner lite på fråga nr. 2. Fråga 1 är hyfsad just nu, ska återvända till den innan inlämning.


Sånt här gör mig mer effektiv, tyvärr så föll planeringen vid 12:30. Hunger I guess =) Måste kanske börja tidigare?

NU KÖR VI!!!

Nu är det sista pluggveckan innan sommarlov. Bara en hemtenta står mellan mig och sommaren. Ni kan väl hålla tummen åt mig och att det går bra den här veckan? Johannes har sin sista tenta imorgon och sen har han bara ett kort arbete kvar innan sommarlov.

Förresten, för er som vill höra mig sjunga så gör jag ett gästframträdande på Red Brick på fredag. Tillsammans med Double Irish såklart!

Bildblogg från helgen

Nina och Tomas kom på besök och vi åkte till Köping i lördags kväll...

...för att b.la. kika på de här tuffingarna, Dead by April. De var inte särskilt bra, sjöng falskt och skrek mest.

Jag och Johannes

Eftersom jag aldrig varit i Köping på festival tänkte jag mig att det skulle kunna vara en leråker som vi skulle vara på. Så var dock inte fallet, men nu är mina nya, fina stövlar invigda iallafall.

I lööv såna här skyltar!

Så till slut kom huvudnumret, tyvärr så bestod halva publiken av oss fyra. Lite dåligt fixat av arrangörerna som även började riva omgivande tält innan De Van spelat klart, fy skäms!

Idag har jag mest slöat. Johannes har varit duktig och pluggat. Nu ikväll åkte vi iväg för att picknicka, jag gjorde hemmagjorda kycklingbaguetter, mums!

 

Vi åkte förbi grodorna som nu är en massa yngel. Tyvärr blev det inga bilder p.g.a. tusentals aggressiva myggor. Vi kunde helt enkelt inte stå still om vi inte ville bli uppätna. Jag återkommer med update en annan dag.


Fy bubblan!Det här är så jäkla stört så det finns inte. Vad är det för fel på människor? LÄNK


Slutspurten

Idag kom hemtentan. Den ser ändå ok ut, jag borde fixa det. Synd att det inte blev någon fråga på gruppdynamik.

Rollspelet gick helt ok. Vår grupp fick vara först vilket var bra för då hann jag inte bli nervös.

Nu är det alltså fullt köra med hemtentan. Tänker fundera på den idag, möjligtvis göra lite tankekartor och sedan starta på allvar imorgon. Tänkte hinna med träning och fredagsmys idag istället.

Imorgon kväll kommer Nina och Tomas så då ska vi hänga med dem. Eventuellt blir det en tur till Köping för att se De Van.

Vi ska rollspela. Jag ska vara..ja, ni ser...

foto_0058 (MMS)

Vi ska rollspela. Jag ska vara..ja, ni ser ju :-)


Jaha...

Så visst var vi uppe i natt och åkte in till cirkus 00:01 när de skulle öppna. Vi och de 5000 andra människorna som redan stod i kön. Vi åkte alltså hem ganska fort igen. Det verkar inte som om NA behagade vara där i natt och rapportera. Latmaskar :)

Jag sov lite längre idag. Det kommer att bli en lång dag, ska åka in till 12 för att förbereda till rollspelsseminarium som börjar kl. 15. Sedan direkt till F&S och ett förhoppningsvis roligt möte där.

Ni kan väl hålla tummen för mig på seminariet. Känns inte helt bekvämt med rollspel, men nyttigt.

Detta är även det sista schemalagda som sker på kursen, hemtentan kommer ut på fredag och ska vara klar till nästa fredag. Det drar ihop sig


Nyöppning

Johannes skulle komma och möta mig efter VUF-mötet och mötte mig gjorde han. Han mötte mig med meddelandet att han ska på nyöppningen av Elgiganten kl. 00:01 (MediaMarkt öppnar 06:00, ja, de har öppning samma dag...). Så han far iväg och hämtar bil. Nu ska vi bara vänta lite innan vi far iväg till kaoset..wish me luck!

Fler bebisar!

Så har då Katrin Z och Bingo fått sin lilla Ringo. Det ska bli sjuuukt spännande att följa dem efter det här. Hoppas att hon taggar ner bara lite med sin Stureplanshets och cigaretter.

Utbildningen igår gick bra. Lite tekniska malörer igen bara. Någon hade snott en av skärmarna till datorerna som jag behövde för utbildningen. Det löste sig med lite hjälp från Anneli och Mats. Good!

Idag är det som vanligt studier som gäller. Solen verkar kika fram så jag ska nog våga mig på en prommis, eller möjligtvis en cykeltur för att handla lite. Ikväll är det VUF-möte, ska troligtvis berätta att jag tänker lägga ner det uppdraget ett tag. Har iallafall fått löfte att få fortsätta komma på våra trivselmöten =)

Tisdag

Idag regnar det i Örebro. Jag kanske får prova mina nya fina gummistövlar idag, det ska jag nog göra banne mig!

Det är plugg som gäller idag. Boken jag läser nu är hyfsat lättläst och intressant, skönt som omväxling.

Efter lunch blir det en tur till Friskis för att lägga klart sommarschema och planera torsdagens värd-återträff. Ikväll är det också dags för det tredje utbildningstillfället. Håkan uteblir och kvällen sidekick blir istället Linda som är snäll och hoppar in.P.S. Ska inte ta cred för de fina maskarna, det var Camilla som målade dem på föreläsningen. Fina, eller hur!?

Bildblogg från Stockhomlshelg


Glasspaus i Arboga. Avatar-liknande staty som tydligen skulle symbolisera glädje. Jag blev då glad när jag såg den =)

Vi hälsade på senaste tillskottet i Algesten-klanen, Elia ca. 3 veckor gammal, här med mamma Britta

Min fina Johannes!

Elias storebror Fernando i sommarsolen med en glass, precis som det ska vara!

Vi picknickade i skuggan med familjen Alfredsson. Här har Lovisa lånat Elia en stund, Åke inspekterar.

Johannes och Elia

Hade nog bland de mysigaste stunderna jag varit med om. Vi skulle kolla på Disneyfilmen Bilar. Fernando somnar mot mitt ben och Elia sover i min famn. Supermys!

Söndagen spenderade hos Johannes bror David, fru Ulrica och dotter Astrid. Astrid skrev små söta lappar till mig.

Astrid bygger ett badkar till mig

På väg hem till Öret igen. Vackra rapsfält.

Så här rolig är föreläsningen just nu...

foto_0055 (MMS)

Så här rolig är föreläsningen just nu...


Mot Stockholm!

foto_0053 (MMS)

Mot Stockholm!


Vattnet har återvänt!

Igår kväll hade vi verkligen inget vatten alls och vi fick förbereda oss på att gå och lägga oss svettiga och med oborstade tänder. En ganska rolig konversation på facebook startade, vad skulle folk borsta tänderna med? Cola Zero, vin, lokavatten m.m. Det enda drickbara vi hade hemma var saft och apelsinjuice. Som tur var kom det tillbaka liiite vatten så att vi iallafall kunde borsta tänderna.

Det är ändå ganska nyttigt att någon sånt här händer ibland. Man uppskattar saker man tar för givet så mycket mer då, t.ex. att få rent, fräscht vatten direkt i kranen.

Idag är det fredag och jag har inget schemalagt på uni. Ska börja i en gruppdynamikbok som jag hoppas är bra. Det ska även bakas idag, bullar OCH drömmar. Vi ska ha återträffsfika nästa vecka med förra terminens blivande värdar som nu alltså gått sin första termin.


Jippie!

Hela Örebro kommun är utan vatten, inklusive vi. Dessutom är stora delar av Örebro län utan el, inte vi, tur det.

Så här sitter jag, svettig och dan efter 4 st cykelturer i 25-gradig värme. En dusch hade varit önskvärd?

Trötter

Fast det är en ganska behaglig trötthet. Antar att den beror på värmen och då får det vara så. Det är så skönt att kunna ha lite kläder på sig när man är ute. Igår cyklade jag utan jacka för första gången i år. Underbart, vilken frihetskänsla!

Seminariet idag gick bra och var intressant. Dock skulle vi tydligen lämna in och jag fick visst fylla på lite. Svettades ihop en halv sida igår och det räckte inte. Får väl ordbajsa loss som vanligt.

Tänker ta pluggledigt resten av dagen. Måste diska och fixa och dona och göra det beboeligt här hemma. Imorgon är det inget schemalagt på uni så jag ska plugga hemma, baka och sedan iväg för att TRÄNA! Har inte hunnit det den här veckan eftersom jag haft fullt upp med utbildning på F&S. Ikväll är det ett tillfälle till, kul!

Solodebut

Det blev visst så att jag kör utbildning själv ikväll. Håkan är hemma och är sjuk och det är bara 4 personer som kommer ikväll så Mathilda är snäll och erbjuder sig att köra själv.

Har varit duktig idag. Har läst mina 110 sidor och lagat köttbullar på ett kilo färs. Jäkligt god blev de också om jag får säga det själv. Nu ska jag försöka vara lite lätt effektiv. Måste skriva 1 A4 till seminariet + tvätta håret (det blev bortglömt någonstans i förmiddags).


Kan värmen hålla i sig?

Det vore sååå himla gött om den kunde göra det!

Utbildningen igår gock helt ok. Jag, trött och och i magen, Susanne, brakförkyld och Håkan var inte ens där pga. förkylning. Ändå fick vi ihop bara 4or och 5 or i helhetsintryck från utvärderingarna. Det är väl ändå ganska bra?

Som tur var kunde Malin hoppa in och hjälpa till när vi skulle gå igenom nya datasystemet. Annars hade det nog inte hållt ihop.

Idag vankas det studier. Måste läsa 100 sidor till och sedan författa 1 A4 till morgondagens seminarium. Det går, allt går.

Ikväll drar vi även igång med datautbildningen på riktigt. Ska bli grymt spännande. Mina övningsfrågor har ju blivit genomgådda flera gånger på prov och nu hoppas vi på att de sitter!

Värmechock?

Tittade precis på vår utetermometer som visade 21,4 grader!? Det är ju jättemolnigt ute =)

Helt klart trevligt iallafall.

Har varit mycket pluggduktig idag. Magvärken har hållt sig i skinnet. Nu snart bär det iväg till Friskis och lite utbildning!

Steg 2

Så var det tisdag. Det blev en orolig natt med magont och pratiga grannar. Resultatet, en inte så pigg Mathilda som ändå måste arbeta sig igenom en massa litteratur.

Ikväll vankas iallafall Steg 2-utbildning för blivande F&S-värdar. Det ska bli så himla kul!

Halleluja!!

Min tes att alla sociologer är supertråkiga har krossats. Alternativt så var dagens föreläsare undantaget som bekräftar regeln. Jag hoppas på det förstnämnda.

Tänk, idag tyckte jag att sociologi var roligt. Varför kan vi inte få ha denna människa jämt!?

Hon pratade så att man förstod, drog paralleller med den verkliga världen och använde ordet bullshit massor med gånger. Det jag gillade allra bäst var att hon inledde med att säga att postmodernism/senmodernism/flytande modernism alla är olika uttryck av olika teoretiker för i princip samma sak. Hon lite lätt förlöjligade dem, I love it!


Ny föreläsare!

Idag håller vi tummen för den nya föreläserskan! Vi ska ha henne under den här vecka, sen kommer den andra tjejen tillbaka. Hoppas verkligen att hon kan göra sociologi liiite roligare.

Annars blir det en soft dag idag innan värdandet på Friskis ikväll. Joanna kommer på besök och ska sova över några nätter, det blir nice.

Sunny Saturday

Jag vet inte hur ni har det, men här i Örebro skiner solen och det är drygt 20 grader varmt. Johannes och jag var ute och gick förut och jag var tvungen att ta av mig min jacka, så varmt är det! Det blåser till och med ljumma vindar, underbart!

Johannes har varit duktig och skrivit på arbete och eftersom vi pensionerade vår stationära dator härom dagen så har jag fått göra icke-dator-saker. Dvs. pusslat för fullt. Nu är han iallafall klar för dagen och vi ska snart ge oss ut i solen.


Grod-update

Har precis haft familjen på besök. Hur mysigt som helst! Tack för trevligt sällskap och pizza =)

Vi passade på att ta en sväng till grod-vattnet:


Så här ser den ut, visst är det vackert?

Grodägg fanns det kvar, massor...

...och se! Några hade kläckts. Snart kommer vattnet att koka av grodyngel!

Nu tar jag helg!

Det var helt ödsligt på cykelbanan, så ödsligt att jag började fundera på om jag tagit fel på tid eller dag. Sen kom jag på att alla andra är lediga och har klämdag.

Seminariet gick väl sådär. Jag tillförde nog inte så mycket eftersom jag inte fattade så mycket. Vi fick först diskutera i tvärgrupper och sedan i helgrupp. Jag höll mig ganska tyst i helklass. Det är väl det enda positiva med att lärarna inte vet vad vi heter...

Nu blir det soft. Ska diska och fixa iordning litegrann tills la familia kommer. Det blir "har inget i kylskåpet-lunch", dvs. pasta och wok! Gottis!

Tidigt en klämfredag

Uni har inte riktigt fattat det där med klämdagar. Eller, inte för Personalvetarna iallfall, för Johannes har minsann klämdag. Själv har jag seminarium som startar 8:15. Man blir ju som ett pucko när man inte är van att gå upp så här tidigt. Skönt att få seminariet avklarat dock. Det mest spännande är om läraren kommer i tid eller inte.

Satt och halvkämpade med seminarieuppgiften igår. Det är svårt att plugga nu, dels när i princip bara är en massa gubbar och teorier (svintråkigt) och dels för att man bara vill ha sommarlov.

Vid lunch kommer mor, far och syster in till Örebro och jag ska vara shoppingvärd. Det blir nice!


Pyssel

Jag gjorde fransk manikyr på mig själv igår. Gick väl sådär. Tror att jag förstått meningen med de där klistermärkena som de skickade med i förpackningen. Dock tror jag att jag slängde iväg dem...stupid. Visst ser det himla fräscht och trevligt ut med fransk manikyr?


Bebislycka!

Nu har 2 ägg kläckts i holken! De ser ganska söta ut där de krälar runt i boet.


Idag!!

Idag är det premiär för datautbildningen. Vi ska köra enligt konceptet som vi tänkt oss till de "vanliga" värdarna. De som ska utbildas ikväll är 3 tjejer som ska hjälpa oss lite extra under uppstartsveckan.

Det ska bli så himla spännande! Ni får hålla tummen för mig =)

Så idag blir det finputs på materialet som ska användas ikväll. Det är lite svårt att utforma utbildningsmaterial när man håller på att lära sig programmet själv samtidigt.

Ska även hinna läsa cirkus åttio sidor sociologi. I can do it!

Jag "skolkade" (till en frivillig föreläsning) igår och det visade sig vara rätt beslut. Föreläsningen skulle börja 10:15, men läraren dök inte upp förrän 11:10. Jag vet inte orsaken till förseningen och hon har lagt ut en ursäkt på vår studentplattform. Det är dock inte första gången som hon strular med tider...Ytterligare en anledning till att jag inte pallar att gå på föreläsningarna. Ett till skäl får ni här:


Och då är det inte själva innehållet som stör mig, utan utseendet på Power Pointen. Alldeles för mycket text!!! Ska man använda Power Point så ska det vara för att illustrera något annars kan det faktiskt vara.

Hemma-dag

Idag stannade Mathilda hemma istället för att gå på föreläsning. En mini-protest mot en inte-så-bra föreläsare.

Istället blir det lite plugg och söft hemma. Ska dra till Friskis och träna vid fyra.

Jag har länge älskat att pussla, har försökt att få med mig Johannes, men han har varit lite svårövertalad. Så nu, helt plötsligt utmanar han mig på en tävling. Han lägger ett 1000-bitars pussel och jag lägger ett med 2000 bitar. Vem blir klar först?


Dagens roliga

Det är min svåger till vänster :)


Grodyngel såklart!

En gissning räckte, det var ju grodyngel såklart. Ni som följt min blogg vet att det finns en stooor vattensamling i Varbergaskogen där grodorna har orgie varje vår. Jag följde dem hyfsat noga förra året och la ut lite bilder. I år tänkte jag försöka vara ytterligare lite duktigare med mina uppdateringar.

To be continued...

Ledig lördag

Vi har i princip sovit bort hela den här lördagen känns det som. Vi sov som sagt ganska länge i morse, efter lunch dåsade vi i soffan i ca. 1,5 h. Vaknade vid kvart i fem och drog sedan iväg och handlade. Det brukar vi göra när vi är lediga, planera och investera i mat. Lite livskvalité liksom :)

När vi kom hem från shoppingen drog vi ut i Varbergaskogen och då tog jag den här bilden. Gissa vad det är!


Lördagsnytta

Johannes och jag tog fet sovmorgon i morse. Vi beslutade att stanna hemma och fixa istället. Så så här ser det ut just nu. Johannes räknar och jag ska utbildningsplanera.


På onsdag har vi ett första utbildningstillfälle med de som ska hjälpa till under uppstartsveckan. Jag ska fixa underlag och struktur i helgen. Sååå kul!!!

Trevlig fredag på er!

Här har ni något att skratta åt. Stulet från Egoinas blogg.


Vi har precis käkat hemmagjorda hamburgare och hemmagjorda pommes frites. Det finns godis i skåpet och en till Cosmo ska tillverkas. Trevlig fredag på er!!!

Födelsedagsbilder

Bjuder på några födelsedagsbilder och en härligt yrvaken Mathilda!

Pigg och glad!

Jag fick det här superfina halsbandet av Johannes

Den traditionsenliga "se ut som en apa när man blåser ut ljusen"-bilden. Det var nära på att jag inte fick mina 24 ljus på tårtan, men det avstyrde jag minsann. Ska det vara så ska det vara! (Johannes gjorde tårtan)


Nu. Ska jag sätta igång med det jag måste göra.

Äntligen fredag!

Så härligt! Här i Örebro kikar faktiskt solen fram lite också. Jag hoppas det håller i sig tills jag ska cykla till uni vid 12. Vi såg fransk film i onsdags och den ska analyseras till bitar idag! Först ska jag förbereda mig lite här hemma sen ska jag iväg och diskutera i en grupp och sist, 15-17(på en fredag!?) ska det vara seminarium.

Den här filmen såg vi. Det roliga var att precis innan filmen sa jag att det enda jag förknippar med fransk film är att de har mycket sex och bråkar med varandra. Det visade sig vara precis rätt i det är fallet. Måste medge att jag var lite skeptisk från början, men när man väl kommit över att de pratar franska och att man måste kolla texten hela tiden så var den helt ok.

För övrigt så visade sig Core Bosu inte vara något för mig. Ledaren hade lite för tråkig musik och det gick lite för långsamt och kännaefterigt...synd!


Varför är sociologiböcker så tråkiga?

Försöker att kämpa mig igenom litteraturen. Det är sååå tråkigt. Hjärnan vandrar iväg hela tiden.

Förutom plugg idag så ska jag hjälpa till att lägga sommarschema på Friskis, det blir intressant! Ska även prova på Core Bosu för första gången idag. Alltså Core på en Bosu-boll:


Så här kommer jag att se ut idag, ha ha ha!

De utlovade bilderna:


I fredags blev första grillningen för året av. Pappa stod ute i stor jacka och trotsade vinden.

Mumma!!!

Valborgsfirande vid Björkborns herrgård (Museum för Alfred Nobel som bodde där under sina sista levnadsår)

Titta, det brinner iallafall lite där till höger. Mest var det dock rökutveckling och de som stod närmast elden hade det nog inte så roligt.

I söndags var vi hos Elin, Johan och Stina. Johannes och Johan volleybollade lite.

Johan, vars mycket läsvärda blogg ni hittar här

Söt-Stina!

Vi hade med oss bullar och Stina verkade något förtjust.

Onsdag?

Man blir lite dagvill när man inte har ett strukturerat schema :)

Alltså, födelsedag i lördags. Började firas i Karlskoga på fredagen, Johannes och jag sov över till lördag och jag blev väckt med paket på sängen. Vi hängde där tills efter lunch och sedan for vi tillbaka till Öret. På kvällen kom Sigge och Mia över.

I söndags var vi hos Elin, Johan och Stina och hängde. Satt i solen heeela dagen, vilket kändes på kvällen. Himla fin bränna fick man också. Not.

I måndags började ny delkurs, sociologisk och socialpsykologisk fördjupning. Känns sådär ärligt talat. Det tillhör inte det roligast jag vet att läsa om gubbar och deras teorier. Moroten just nu är att det bara är det här dlekursen kvar innan sommaren!

Idag blir det plugg på förmiddagen, filmvisning (fransk film) på uni på eftermiddagen och sedan direkt till Friskis för att bli VUF:ad. Ska bli spännande att få sitta på andra sidan.

Det ska komma upp bilder från helgen! Ska bara sätta mig vid laptopen och blogga.

Dåligt dåligt!

Ja, jag vet. Men jag är ju upptagen med att fylla år och ha roligt och sånt :)

Ska försöka uppdatera med lite bilder snart!