Flytta?

Nu har vi bott i vår lägenhet i lite drygt ett år. Jag älskar lägenheten, nu är den nästan iordning och inredd som vi vill ha den. Jag gillar att vi har mataffärer på lagom avstånd, jag gillar att vi bor nära skog och jag gillar att det är cykelavstånd till stan. Men...

Vi fick nyligen nya grannar ovanför och igår hade de inflyttningsfest (natten till idag alltså). De förde ett jävla väsen, ingen musik, men de skrek och härjade. Vårt sovrum är ju precis vid deras balkong och där var de ute och rökte stup i minuten. Vi kunde alltså inte vädra så sovrummet var varmt och inte riktigt upplagt för att sova. Till sist lyckades vi väl ändå somna till lite. Några timmar senare vaknar vi av ännu mer skrik, då har (vad jag tror) en flickvän och pojkvän börjat gräla. De skriker och härjar och det dunsar massor i vårt tak. Jag är då supertrött, nässprayen har släppt och på gränsen till gråthar jag  tappat tålamodet och ringer till trygghetsjouren för att de ska skicka ut någon (klockan är nu fyra på morgonen). Lagom tills jag har kommit tillbaka till sängen så har det blivit tyst ovanför och jag får nästan lite dåligt samvete för att jag var så snabb med att ringa. Några minuter senare börjar det dock igen, det dunsar till en gång, som om nåt ramlar i golvet. Killen verkar bli skitförbannad och tjejen skriker som sjutton. Helt plötsligt är de ute i trappuppgången och ett tag var jag rädd att han skulle knuffa henne utför trappan. Hon skriker aj och grinar. Hon blir iallafall utkastad från lägenheten (inte trappan som tur är) och snyftar en stund utanför.

Sen tio minuter senare ringer trygghetsjouren och är i närheten, då var allt redan över. Jag var vaken och gick upp till datorn för att iallafall Johannes skulle få sova lite (hans dag i dag är från åtta till halv åtta). Vi köpte balkongmöbler igår (jättesnygga) och i morse upptäckte jag att det låg ciggarettfimp på bordet och att det var nån som spillt öl på det. Där var droppen! Johannes ska gå och prata med dem ikväll, han är bättre på sånt. Jag blir bara arg, jag vill slå på dem, skrika åt dem och fråga hur fan de tänker. Vart är respekten!?

Kontentan är att vi inte riktigt trivs med våra grannar. Inte bara de nya. De förra rökte också och de under oss röker. Detta gör att vi inte kan vädra ordentligt. Man måste vara på vakt hela tiden så att inte nån börjar röka. De har tätat dörren till den franska balkongen, men det läcker in rök iallafall. Det är gula fläckar i taket i vardagsrummet för att det har läckt in rök.

Jag blir galen!!!!!!

Mysmåndag

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, det har blivit lite utav en veckoblogg. Vilket inte riktigt är meningen : )

Förra veckan blev mycket trevlig. Jag städade och fixade, shoppade litegrann (fast inte alls så mycket som jag hade behövt, en vårjacka vore fint). Detta löste sig dock ganska bra iochmed att jag fick ett par gamla jeans efter Johannes (som för övrigt sitter skitbra!). Annars har jag mest slöat, jobbade i torsdags och i fredags var jag barnvakt till Stina. Det är så himla mysigt, än så länge är jag barnvakt fast Elin finns i huset. Jag passar alltså Stina medan Elin plockar och fixar i nya huset. Det nya huset har också ett mycket trevlig promenadstråk nästan ute i skogen. Det bästa med det är att vägen är rak, vilket underlättar för mig som har skitdåligt lokalsinne.

I lördags kom min familj och vi gick på stan en sväng. Joanna och Isabella hittade massor med fint (och jag också). Sen åkte vi hem hit och till Plantagen. Johannes och jag handlade massor med krukor och en superfin yukkapalm! Mamsen hjälpte även till med lite omplantering av blommor, I like : )

Och igår var vi hos Elin, Johan och Stina en sväng och tvättade cyklarna. Lovisa, Niclas och Åke kom förbi en sväng på fika.

För tillfället är jag förkyld...blä! Jag som äntligen hade kommit igång med träning igen...jag är iaf ledig måndag tisdag så jag får försöka krya på mig då. Sen jobbar jag ons, tors och fre. Lördag är det värdträff och sen är jag ledig söndag. Mycket på schemat, men nu. Vila. Och frukost!

Härligt att vara ledig!

Oj, nu var det visst längesedan jag bloggade minsann. Dagarna har bara flygit iväg! Förra veckan jobbade jag tisdag. onsdag och torsdag, sen for vi till Karlskoga på torsdagskvällen för att förfira påsk. Jag jobbade nämligen i helgen och då får man tidigarelägga påskfirande : ) Siba ska ju stänga ett tag för ombyggnation så jag vet inte när jag får jobba där igen, ville inte riktigt byta bort helgen då. Dock så kunde de ha stängt redan i helgen, påskfirande i kombination med superhärligt väder ger inte så många kunder...

Veckan som kommer är jag ganska ledig, jobbar endast torsdag, men har massa planer för veckan : )  Idag blir det nog dock bara soft (det är ju trots allt röd dag). Ska försöka träna, städa, skriva musik och shoppa. Bara roligt : ) Sen till helgen kommer familjen och då ska vi shoppa ännu mer. Hoppas nu bara på att vädret samarbetar : )

Vad pysslar ni med en annandag påsk?

Hemma!!!

Skönt att vara hemma igen efter en mycket trevlig helg i värmlandsskogarna : )

I helgen så hjälpte vi alltså Johannes bror Tomas med lite inspelning, det såg ut ungefär så här:Världens rörigaste studio och det verkade vara världens rörigaste lärare. Jag fick lägga lite spoken word, har saknat vyn på sista bilden. Idag ska Johannes och jag och kolla på mick : )

På lördagen var vi i Norge (!) ( andra gången för mig, första gången åkte vi över gränsen, kissade och åkte tillbaka ). De spelade i värsta fräna inomhushallen, så här såg det ut:Tomas och Johannes var med och spelade och jag och Nina kikade på. Vi hejade för fullt, ändå blev det förlust med 1-2. Hittade de här mycket intressanta objekten vid hallen:Det är nog garanterat bättre att röka sockerärtor än att röka ciggaretter iaf. För er som inte visste så finns F&S även i Norge!

På kvällen blev det tacos och brädspel:Långt blogginlägg denna gång, men många bilder så jag tror att det följer reglerna : )

Helg igen

Jobbade klart för veckan igår så nu är det helg!!! I eftermiddag far vi mot Gunnarskog där vi ska tillbringa helgen, eller mest ska vi nog sitta i en studio i Arvika. Johannes bror Tomas ska spela in nån typ av slutprojekt för skolan och Johannes ska hjälpa till. Kul att komma in i en studio igen, det var ett tag sen sist : )

Kollade studentforum igår och upptäckte till min glädje att kursen är avklarad, så himla skönt! Skulle egentligen vilja åka till universitetet och hämta tentan, men har hand om tvätten idag och har ärligt talat ingen lust att dra iväg dit. Ibland känns det liiiite långt. Särskilt om man har åkt buss dit hela vintern, då känns det lite trökigt att plocka fram cykeln och cykla 7 km. Men jag ska, typ nästa vecka.

Här kommer lite bilder, en är på mig från dagarna jag gjorde hemtentan. Den andra tog Johannes och jag för att skicka till vårt fadderbarn, ganska bra blev den tycker jag : )